سیدمحسن پارسافر روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سطح قرارداد خرید چغندر پاییزه کارخانه قند با کشاورزان در سالجاری ۲۶ هزار تن است که برای این این مجموعه با ظرفیت تبدیلی چهار هزار تنی چغندر در هر شبانه روز بسیار کم است.
وی افزود: با توجه به ظرفیت بالای این کارخانه قند، حداقل باید ۱۲۰ هزار تن چغندر تهیه شود.
به گفته وی؛ پیش بینی میشود در این فصل بهره برداری ۲ هزار و ۵۰۰ تن شکر خام تولید شود.
پارسافر ادامه داد: واحد تبدیلی قند شیروان برای تکمیل این کمبود و افزایش بهره وری از ظرفیت شکر خام بخش دولتی و خصوصی بهره خواهد گرفت به گونه ای که قرار است ۳۰ هزار تن شکر خام از بخش دولتی تامین شود.
رییس کارخانه قند شیروان یاد آور شد: کارخانه قند شیروان یکی از قدیمی ترین واحدهای تبدیلی در خطه شمال شرق کشور است که اکنون در فصل بهره برداری ۶۰۰ نفر در ۲ شیفت به صورت شبانه روزی در این واحد صنعتی مشغول به فعالیت هستند.
شرکت تولیدی قند شیروان، قوچان و بجنورد، فروردین ۱۳۳۷ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس و در اسفند ۱۳۷۷ در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.
این کارخانه واقع در ۱۰ کیلومتری جاده شیروان - بجنورد، سالانه ۴۰۰ هزار تن چغندرقند مصرف می کند که کمتر از ۲۰ درصد آن از داخل استان تامین می شود.
براساس آمارهای موجود، میانگین تولید شکر در کشور یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن است که خراسان شمالی با تولید سالانه ۱۱ هزار تن شکر، یک درصد شکر کشور را تولید میکند.
۳۴ درصد از کشتزارهای چغندرقند استان خراسان شمالی مربوط به شهرستان شیروان است.
شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.