سرهنگ علی فکری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۴۱۵ نفر طی این مدت در سوانح جاده ای مجروح و مصدوم شدند که ۳۵ نفر معادل هشت درصد کاهش و سوانح خسارتی ۶۷ درصد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: ۵۰۹ سانحه فوتی، جرحی و خسارتی بهار سال ۱۴۰۲ در جاده های برون شهری همدان رخ داده که مجموع سوانح ۳۹ درصد کاهش داشته است.
رییس پلیس راه استان همدان گفت: ۴۵ درصد معادل ۳۳ نفر از متوفیان سوانح جاده ای در سر صحنه فوت کردند که میانگین کشوری ۵۲.۵ درصد است همچنین ۶ درصد حین انتقال و ۴۱.۵ درصد در بیمارستان جان خود را از دست می دهند.
سرهنگ فکری پیشنهاد داد: با توجه به راه اندازی بیمارستان اکباتان شهر همدان در آینده ای نزدیک، بخشی در این مرکز درمانی برای مصدومان سوانح رانندگی در نظر بگیرند چراکه بخش پیش بینی شده در بیمارستان بعثت از فراوانی مراجعه و شلوغی بالا برخوردار است بنابراین می توان بخش تروما در اکباتان را برای کمک به کاهش مراجعه به بیمارستان بعثت راه اندازی کرد.
نقاط حادثه خیر شناسنامه دار می شوند
وی با بیان اینکه شناسنامه دار کردن نقاط حادثه خیز و به روز رسانی این نقاط در دستور کار است افزود: برخی نقاط با وجود اینکه پیشتر به عنوان نقاط حادثه خیز معرفی شدند اما هم اینک جزو مسیرهای حادثه خیز نیستند.
رییس پلیس راه استان همدان افزود: در صورت شناسنامه دار شدن نقاط حادثه خیز می توان عنوان کرد که برای ایمن سازی هر یک از این نقاط و مسیرها باید چه کاری انجام داد.
سرهنگ فکری ادامه داد: ۱۱۲ نقطه و محور حادثه خیز در این استان شناسایی شده بود که به دنبال ایمن سازی این نقاط با نصب تابلو، اصلاح هندسی و آشکار سازی با نصب روشنایی شمار این نقاط به ۵۲ مورد تقلیل یافته است.
وی افزود: بیش از ۳۰ کیلومتر نیوجرسی گذاری برای ایمن سازی گردنه سخت گذر اسدآباد صورت گرفته همچنین با نصب روشنایی در جاده چشمه علی محمد شهرستان ملایر این نقطه حادثه خیز در حال ایمن سازی است.
رییس پلیس راه استان همدان بیان کرد: از ۵۲ محور حادثه خیز باقی مانده قرار است ۲۰ نقطه و مسیر نیز تا سه ماه آینده ایمن سازی شود تا با این کار بخش زیادی از سوانح فوتی و جرحی را کاهش داد.
شمار دوربین های ثبت تخلف افزایش یافت
سرهنگ فکری اظهار داشت: همه مسیرهای برون شهری استان با ۶۷ دوربین ثبت تخلف رصد می شود که به تازگی ۳۱ دوربین جدید در نقاط پرتردد و حادثه خیز نصب شد که با این کار تعداد دوربین ها به ۹۸ دستگاه رسید.
وی افزود: تعدادی از دوربین های ثبت تخلف سرعت در این استان مجهز به ثبت متوسط سرعت بوده و نمی توان با کاستن سرعت هنگام نزدیک شدن به دوربین و افزایش سرعت پس از عبور از زیر دوربین، از ثبت تخلف در امان ماند.
رییس پلیس راه استان همدان گفت: درصد بالایی از سوانح جاده ای این استان در مسیرهای فرعی و روستایی رخ می دهد بنابراین توان پلیس برای ایمن سازی این نوع راه ها معطوف شده است.
سرهنگ فکری با بیان اینکه سانحه منجر به فوت هفت سرنشین پراید در کبودرآهنگ در مسیر فرعی رخ داد گفت: ایمن سازی این مسیر از مدت ها پیش مطرح شده اما بودجه آن محقق نشده بود و برای اختصاص بودجه ملی نیازمند طرح مطالعاتی و دریافت یکسری تاییده ها بود که در سفر رییس جمهور به همدان نسبت به تسریع در اجرای این طرح تاکید و مصوب شد که جاده کبودرآهنگ - خلعت آباد تا ۴۰ روز آینده ایمن سازی شود.
وی اظهار داشت: بدنه خودروی پراید استحکام لازم را نداشت به گونه ای که در این تصادف با وجود برخورد اسکانیا با سرعت ۶۰ کیلومتر در ساعت به بدنه خودرو پراید، در این تصادف به علت پایین بودن کیفیت آلیاژ و ورق مورد استفاده در بدنه وسیله نقلیه، بلافاصله شاسی به عنوان رکن اصلی خودرو می شکند.
رییس پلیس راه استان همدان ادامه داد: خودروهای تولیدی باید به قدری ایمن باشند که حتی در صورت سهل انگاری و بی دقتی راننده هنگام تردد و بروز سانحه، همه سرنشینان جان خود را از دست ندهند.
سرهنگ فکری اضافه کرد: با توجه به ضعف بدنه خودروی پراید، تیم های امدادی جسد چهار سرنشین این خودرو را پس از بریدن قطعات از داخل وسیله نقلیه خارج کردند بنابراین شرکت سایپا با توجه به قیمت بالای عرضه خودرو باید در زمینه کیفیت پایین وسایل نقلیه تولیدی پاسخگو باشد.
۷۶ درصد سوانح مربوط به سواری ها است
وی اظهار داشت: سه ماهه ابتدای سال جاری ۶۵ میلیون و ۵۸۱ هزار تردد از جاده های استان همدان صورت گرفته است که حدود سه میلیون معادل چهار درصد نسبت به بهار سال ۱۴۰۱ ترددها افزایش داشته است.
رییس پلیس راه استان همدان افزود: بررسی های صورت گرفته موید این است که سه ماهه سال جاری ۴۸ درصد سوانح به علت بی توجهی به جلو، ۱۳ درصد رعایت نکردن حق تقدم عبور، هفت درصد ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه، چهار درصد سبقت و تجاوز به چپ و ۲۸ درصد سایر عوامل رخ داده است.
سرهنگ فکری اضافه کرد: با بررسی فراوانی تصادفات بر اساس نوع خودرو می توان دریافت که ۷۶ درصد سوانح مربوط به سواری، هشت درصد وانت بارها، چهار درصد ون و کامیونت، چهار درصد مینی بوس، یک درصد اتوبوس ها ، هفت درصد سایر وسایل نقلیه بوده است.
وی با بیان اینکه آمار سوانح در آزاد راه ها ۳۳ درصد کاهش داشته است گفت: همدان دارای هفت پاسگاه پلیس راه است که شمار سوانح در ۶ پاسگاه کاهشی و در پاسگاه همدان - کرمانشاه با فوت ۲۳ نفر در جاده هارون آباد، یوسف آباد و چهاردولی، آمار سوانح فوتی سه ماهه امسال ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
صدور بیش از ۲۷۹ هزار برگ جریمه
رییس پلیس راه استان همدان بیان کرد: موتورسواران با فوت ۱۶ نفر ۲۲ درصد از مجموع سوانح فوتی را تشکیل داده اند همچنین راننده خودرو با ۱۸ فوتی ۲۶ درصد، سرنشین خودرو با ۳۲ فوتی ۴۴ درصد، عابران با ۶ فوتی هشت درصد از مجموع متوفیان سوانح برون شهری را به خود اختصاص دادند که آمار فوت سرنشین خودرو به علت نبستن کمربند ایمنی و استفاده نکردن از صندلی کودک، مناسب نیست.
سرهنگ فکری با عنوان اینکه ۵۵ درصد تصادفات از ساعت ۱۲ ظهر تا هشت شب رخ می دهد گفت: ۴۱ درصد تصادفات در همدان واژگونی خودرو است که به علت بی توجهی به جلو و ناتوانی راننده در کنترل وسیله نقلیه رخ می دهد.
وی اظهار داشت: ۲۷۹ هزار و ۸۴۱ برگه جریمه از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد صادر شده که نسبت به بهار سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است.
رییس پلیس راه استان همدان از افزایش ۱۲ درصدی برخورد و اعمال قانون رانندگان قانون شکن به علت تردد با سرعت غیرمجاز، ۲۵ درصد سبقت غیرمجاز، ۲۹ درصد استفاده از تلفن همراه حین رانندگی، ۶ درصد تجاوز به چپ، ۱۰ درصد استفاده نکردن از کمربند ایمنی و پنج درصد نقص فنی خودرو خبر داد.
سرهنگ فکری افزود: در این مدت ۴۷ دستگاه خودرو مخاطره آمیز توقیف و راهی پارکینگ شد همچنین ۳۶۵ دستگاه وسیله نقلیه توقیف ساعتی از یک تا ۶ ساعت شدند.