قصرشیرین- ایرنا- سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه گفت: سرعت و سهولت انجام مبادلات تجاری در مرز سومار در گرو حضور نمایندگان دستگاه های متولی و مرتبط در امر تجارت در این مرز است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی اصغر عباس زاده» روز دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات مرزی سومار با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، نمایندگان دستگاه های اجرایی ذی مدخل و تجار و بازرگانان مرز سومار، با اشاره به وظایف قانونی گمرک در حوزه تجارت خارجی، ارائه خدمات به تجار و بازرگانان و تسهیل و روانسازی مبادلات تجاری را در راس برنامه های خود عنوان کرد.

وی با اشاره به بازار خوب کشور عراق برای محصولات و کالاهای صادراتی کشورمان بر لزوم رسیدگی و مرتفع نمودن مشکلات در مرز سومار تاکید کرد.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه همچنین خواستار رسیدگی به این موضوع از سوی مسئولان ارشد استان کرمانشاه شد و برگزاری جلسات کاری به صورت هفتگی با دستگاه های ذی مدخل در امر تجارت و رصد و بررسی موضوعات پیش روی تجارت خارجی این مرز را در مرتفع نمودن مشکلات موجود مهم و تاثیرگذار دانست.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه تعامل و همراهی با دیگر دستگاه های ذیمدخل در امر تجارت در دستور کار گمرکات استان است، اشاره ای به دستور العمل ساماندهی مبادلات مرزی داشت و افزود: مجموعه گمرکات استان آمادگی خود را برای اجرای این دستور العمل و همراهی و همکاری با سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اعلام می کند.

رسمی نبودن مرز سومار از سوی طرف عراقی معضل اصلی این گذرگاه است

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز در این جلسه رسمی نبودن مرز سومار را از طرف کشور عراق اصلی ترین معظل این مرز بیان کرد.

«وحید محمدی» با اشاره به اینکه مرز سومار، با وجود تلاش ها و پیگیری های بعمل آمده از سوی استان کرمانشاه، تاکنون از سوی کشور عراق به صورت رسمی شناخته نشده است و بازارچه دیدن این مرز از سوی کشور مقابل را یکی از چالش های مرز سومار عنوان کرد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه رونق تجارت و افزایش مبادلات تجاری استان کرمانشاه از مهم ترین برنامه های کرمانشاه است، بر لزوم تجهیز و تکمیل مرز سومار تاکید کرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه با بیان اینکه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه مکلف به تکمیل و تجهیز زیر ساخت های مورد نیاز در این مرز است، خواستار پیگیری و رسیدگی به این موضوع از سوی مسئولان این سازمان شد.

در این جلسه تجار و بازرگانان مرز سومار، نبود مدیریت واحد در مرز، عدم هماهنگی دستگاه های ذیربط در امر تجارت با گمرک، نبودن نمایندگان دیگر دستگاه ها مرتبط در حوزه تجارت در این مرز، طولانی بودن زمان دیپ زنی کامیون ها، کمبود امکانات رفاهی و محدود بودن ملاقات های مرزی بین تجار و بازرگانان دو طرف را از مهم ترین مشکلات خود در این مرز عنوان کردند.

در این جلسه پس از بیان نظرات و مشکلات مطرح شده از سوی حاضران، مقرر شد، مهم ترین موضوعات و مشکلات موجود از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی احصا و در جلسات کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان با حضور دستگاه های مرتبط مورد بررسی و در خصوص مرتفع نمودن آن تصمیمات لازم اتخاذ شود.

کرمانشاه ۲ مرز رسمی و ۵ بازارچه مرزی دارد

استان کرمانشاه در مجموع ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و در امتداد این مرز ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرسی فعال است و سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا از این مرزها به خارج از کشور صادر می‌شود.

شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.

مرز رسمی پرویزخان قطب اقتصادی غرب کشور و از مرزهای فعال است و ۴۵ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی از کشورمان به کشور عراق از طریق این مرز صورت می‌گیرد.

هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می‌شود.

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.