تهران - ایرنا - مدیرکل دفترامور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور گفت: در ۱۶۱۰ مرکز توانبخشی روزانه و شبانه روزی اتاق‌های هنر راه‌اندازی شده و به مربیان و مسئولین فنی این مراکز آموزش‌های لازم در گرایش‌های هنرهای نمایشی، تجسمی و موسیقی با تاکید بر توانبخشی هنری داده شده است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان بهزیستی کشور، رامین رضایی افزود: ماحصل بخش نمایش این مراکز تولیدات نمایشی است که تعدادی از آنها را درجشنواره تهران –مبارک شاهد هستیم. اکنون نوزدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک برای اولین بار با حضور گروه های نمایشی افراد دارای معلولیت کار خود را در تهران آغاز کرده است.

وی ادامه داد: دست اندرکاران این جشنواره برای نخستین بار با همکاری سازمان بهزیستی کشور بخش فراگیر را با هدف فراهم کردن شرایطی برابر در بهره مندی افراد دارای معلولیت ازمنابع و فرصت های توسعه وتوزیع عادلانه امکانات، ابزارها و تجهیزات هنری و دسترسی برابر به امکانات فرهنگی هنری، ارتقاء سطح آگاهی عمومی تلفیق و مشارکت اجتماعی افراد دارای معلولیت و ایجاد زمینه های تعامل وتبادل تجربیات و اطلاعات با سایر گروه های نمایشی راه اندازی کرده اند.

مدیرکل دفترامورتوانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور گفت: در این جشنواره گروه های نمایشی افراد دارای معلولیت از استان های کرمانشاه، یزد، سیستان و بلوچستان، تهران، البرز، سمنان، گلستان، مازندران وکهکیلویه و بویراحمد در دو بخش صحنه ای و خیابانی در کارگاه نمایش و فضای باز مجموعه تئاتر شهر تولیدات نمایشی خود را اجرا می کنند.

رضایی افزود: نمایش های بخش صحنه ای شامل قطعه گمشده به کارگردانی گلنار اکبری، قصه بخت به کارگردانی ابوالفضل میروکیلی و محمد حسن ابویی، مهرنگ به کارگردانی راضیه حسن پور، آخرین جشن پاییز به کارگردانی علی جباری، کبوترم را خواهم ساخت به کارگردانی ندا هادیان، مبارک درقصه های خوب به کارگردانی سعیده دهقانی نژاد، پدرشعرفارسی به کارگردانی افشین قاسمی و بخش خیابانی نمایش سرزمین مادریم به کارگردانی سمیه گلباز و داود بختیاری است.

مدیرکل دفترامورتوانبخشی روزانه و توانپزشکی خاطرنشان کرد: درحال حاضر ۲۵۰ گروه نمایشی فعال در کشور وجود دارد که با توجه به نقش موثر هنر نمایش در فرآیند توانمندسازی افراد دارای معلولیت، معاونت امور توانبخشی سازمان بهزیستی نسبت به برگزاری سالیانه شش جشنواره منطقه ای تئاترافراد دارای معلولیت اقدام کرده که درسال جاری برگزیدگان این مناطق به جشنواره ملی تئاتر معلولین «مهرآئین» راه پیدا خواهند کرد.

رضایی یادآور شد: از دیگر اقداماتی که این حوزه از سال ۱۴۰۱ آغاز کرده ایجاد پایگاه های ثابت و سیار هنر درمناطق روستایی کشور جهت بهره مندی افراد دارای معلولیت ساکن روستا ها از خدمات توانبخشی هنری است که درحال حاضر ۷۰ پایگاه در ۷ استان کشور راه اندازی شده است.