به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر مرادی حقیقی روز دوشنبه در نخستین نشست ستاد هماهنگی مدیران اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری در جمع مدیران ستادی و شهرستانی افزود: کمبود نیروهای حفاظتی با بهرهگیری از توان همیاران طبیعت جبران شده است و چهار هزار و ۶۰۰ نفر همیار طبیعت در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی استان سمنان مشارکت دارند.
وی گفت: از چهار هزار و ۶۰۰ نفر همیار طبیعت در استان ۲ هزار و ۳۸۵ نفر دانش آموز، یکهزار و ۳۸۵ نفر مروج و۸۳۰ نفر محافظ هستند و در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی این ادارهکل را همراهی میکنند.
مرادی حقیقی با اشاره به اینکه افراد متقاضی برای دریافت کارت همیار طبیعت میتوانند با مراجعه به سامانه همیار طبیعت نسبت به ثبت مشخصات شناسنامهای اقدام کنند، افزود: هدف از طرح همیاران طبیعت، ترویج فرهنگ منابع طبیعی و جلب مشارکت مردم در امر حفاظت، احیا و توسعه منابع طبیعی است.
وی افزود: از طریق ساماندهی علاقهمندان و دوستداران منابع طبیعی، شوراهای اسلامی، دهیاران، بسیجیان و سایر اقشار جامعه در قالب تشکل همیاران طبیعت، با نگاه به ارتقای دانش و بهره گیری از توانمندی های آنها برای اجرای سیاستهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده میشود.
مرادی حقیقی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت در عرصه های منابع طبیعی در واقع نوعی تلاش سازمانیافته و داوطلبانه است که بین مردم و برای منافع عمومی، همدلی و همبستگی ایجاد میشود.
وی گفت: دورههای آموزشی حضوری برای همیاران طبیعت به منظور استفاده از ظرفیت آنها در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی برگزار میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: به منظور تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی و با پیگیریهای مستمر و جلب مشارکت اقشار مختلف مردم، این تعداد از دوستداران طبیعت به عنوان همیار منابع طبیعی با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همکاری میکنند.
از ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است .