تهران - ایرنا - معاون پارلمانی رییس جمهور با اشاره برخی اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در جهان، مسائلی همچون اشغال ۲۰ ساله افغانستان، اشغال عراق به بهانه کشف سلاح کشتار جمعی و همچنین بهره‌برداری از چاه‌های نفت سوریه به اسم سرکوب داعش و عدم ترک این کشور را بیانگر کارنامه سیاه آمریکا در زمینه حقوق بشر عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمد حسینی عصر دوشنبه در ششمین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب ، با یادآوری هدف قراردادن هواپیمای کشورمان در ۱۲ تیر سال ۱۳۶۷ توسط ناو جنگی آمریکا تاکید کرد: این موضوع چهره حقوق بشری آمریکا را به خوبی نشان داد.

وی با بیان اینکه در واقع آمریکا از ابتدا مشوق صدام برای حمله به ایران بود ‌و آنها قصد داشتند از شکست صدام پیشگیری کنند، افزود: تنها یک نمونه از اقدامات آمریکا حمله به هواپیمای مسافربری ایران بود که ۲۵۶ مسافر بی گناه را به قتل رساندند و این خود ماهیت آمریکا را نشان می‌دهد.

حسینی با یادآوری حمله به جزیره لارک در ۳۰ شهریور سال ۱۳۶۶ که زیر نظر آمریکا انجام شد، ادامه داد: بالگرد آمریکایی در این حمله یک کشتی تجاری ایران را غرق کرد و بعدها ترور شهید سلیمانی نیز که ترامپ اعلام کرد که این حمله صورت گرفته و با تعمد در عملیات‌های متعدد حضور داشتند، همه نشانه‌های نقض حقوق بشر آمریکایی است.

وی ادامه داد: در جنگ تحمیلی نقض حقوق بشر را به صورت آشکار می‌بینم و از حدود ۷۰ سال پیش و از کودتای ۲۸ مرداد این همه نقض حقوق بشر نسبت به ایران را مشاهده کرده‌ایم.

معاون پارلمانی رییس جمهور با بیان اینکه در خود آمریکا نیز نقض حقوق بشر نسبت به شهروندان آمریکایی وجود دارد، گفت: وجود اسلحه های فراوان همچون موبایل در دست بسیاری از افراد در این کشور فضایی را ایجاد کرده که اکنون خشونت‌های بسیاری در این کشور قابل مشاهده است.

وی با بیان اینکه ۴۶ درصد از جمعیت آمریکا دارای سلاح‌های غیرنظامی هستند، افزود: همین موضوع خشونت‌های مسلحانه زیادی را در این کشور بدنبال داشته است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکا در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۰۰ هزار نفر مرگ و میر ناشی از موادمخدر را شاهد بوده است، افزود: از آغاز قرن ۲۱ تاکنون آمریکا در ۸۵ کشور به نام توسعه دموکراسی و جنگ با تروریست حضور داشته و ۳۸ میلیون نفر از مردم دنیا را آواره کرده است ضمن اینکه اکنون ۲۰ کشور دنیا بر اثر تحریم‌های ظالمانه و نقض حقوق بشر در تحریم دارو و غذا قرار دارند.

وی با اشاره به ثبت دستگیری ۲ میلیون مهاجر در آمریکا و کشته شدن ۸۵۶ نفر از آنها افزود: حالا اگر در ایران یک نفر کشته شود چه جنجالی به پا می کنند و متاسفانه عده‌ای نیز در ایران آمریکا را بزک می‌کنند.

ارسال ۲۴۰ مقاله به دبیرخانه کنگره بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی
رییس دانشگاه تهران و دبیر کمیته علمی ششمین کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب نیز در این کنفرانس در سخنانی از دریافت ۲۴۰ مقاله و مقالاتی از ۱۷ کشور دنیا به این کنفرانس خبر داد.

سیدمحمد مقیمی با بیان اینکه حقوق بشر آمریکایی از بحث های طولانی برخوردار است، حمله شیمیایی به سردشت و حمله ناجوانمردانه ناو آمریکا به هواپیمای ایران را تنها نمونه هایی از حقوق بشر آمریکایی دانست.

وی با بیان اینکه امروز حقوق بشر به عنوان یک ابزار سیاسی در اختیار آمریکا برای اعمال فشار به کشورهایی است که به دنبال کرامت انسانی هستند، افزود: البته این باور در آنها وجود دارد که آنها مدافع حقوق بشر هستند و این باور غلط در افکار عمومی مطرح است که حاصل سیطره رسانه‌ای غرب است و همین مسئله روایت غیرواقعی از حقوق بشر را به همراه داشته است.

رئیس دانشگاه تهران گفت: هرچند در ماده یک اعلامیه حقوق بشر آمریکا آمده که همه بشر از نظر حقوق بشری با هم برابرند اما پایه‌گذاری تمدن آمریکا، کانادا، رژیم صهیونیستی براساس ویرانه‌های تمدن های اصیل بوده و آنها انسان‌های بومی را به عنوان انسان قبول نداشتند.

وی افزود: از همین رو رهبر معظم انقلاب فرمودند مهمترین ناقض حقوق بشر آمریکا است، از این رو وظیفه داریم مردم را از اقدامات ضد حقوق بشری آگاه کنیم.