قم- ایرنا - آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی با بیان اینکه در استفاده از ابزار و وسایل روز نباید از غافله عقب بمانیم گفت: اگر تماشا کنیم،‌ تا این ابزار فقط در اختیار پول‌پرستان و مقام جویان قرار بگیرد، مسئول هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این مرجع تقلید شامگاه دوشنبه در آیین کلنگ‌زنی ساختمان شبکه‌های جهانی ولایت در تالار آب شرکت آبفای قم طی سخنانی افزود: در ۱۰۰ سال اخیر تحول مهمی در دنیا واقع شده، ابزارهایی مانند وسایل حمل‌ونقل، وسایل خبررسانی، وسایل تولید فضاها و وسایل دفاعی اختراع شد که اوضاع و احوال دنیا را دگرگون کرد.

این مرجع تقلید افزود: مساله این است، آیا ما باید از این ابزار که برای منافع مادی و اسم و آوازه مخترعان، اختراع شده استفاده کنیم یا بنشینیم تمام استفاده نصیب پول‌پرستان و مقام جویان شود.

آیت‌الله مکارم همچنین تاکید کرد: قطعا نباید از غافله عقب بمانیم، اگر آنها استفاده سوء می‌کنند، ما استفاده حَسَن بکنیم.

وی ادامه داد: این وسایلی که جنبه ۲ جانبه دارد، قطعا اگر منتظر باشیم و بنشینیم و تماشا کنیم فقط در اختیار پول‌پرستان و مقام‌جویان دنیا باشد، مسئول خواهیم بود.

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: دنیای اسلام بیدار بود و از همان اوایل از این وسایل استفاده کرد، و در مقابل آنانی که استفاده سوء یا مادی دارند، استفاده‌های معنوی شد.

مکارم شیرازی با ذکر این مطلب که در این مدت کتاب‌ها به صورت فراوان در دنیا پخش شد تصریح کرد: پیام‌های ولایت و امامت و اسلام و انسانیت نیز در دنیا منتشر شد، مسلمانان عقب نماندند، اسلام در دنیای امروز پیشرفت فراوانی کرده، در آفریقا، آسیا، اروپا و نقاط مختلف گسترش یافته، الان اگر دیگران استفاده مادی می‌کنند، ما بیش از پیش استفاده معنوی کنیم به وجود آوردن شبکه ولایت نیز به همین علت است.

آیت‌الله مکارم مخاطبان فراوان این شبکه در اقصی نقاط جهان را مورد توجه قرار داد و گفت: افرادی به من گفته‌اند در شهری که زندگی می‌کنیم، جز شبکه ولایت هیچ وسیله‌ای برای شنیدن پیام اسلام وجود ندارد، از طریق این شبکه جواب سوال‌هایمان را می‌شنویم و می‌توانیم با مسائل اسلامی آشنا شویم.

وی با بیان اینکه شبکه ولایت رابطه اسلام با مخاطبان را برقرار می‌کند خاطرنشان کرد: این شبکه به سه زبان پخش می‌شود و یک شبکه‌ دیگر که به زبان انگلیسی است نیز در دست اقدام است، امیدواریم کار به جایی برسد که برنامه با زبان‌های دیگر نیز ادامه پیدا کند.

وی تصریح کرد: شبکه ولایت در این مدت کوتاه کار زیادی کرده و کارهای بیشتری هم انجام خواهد داد، الان مرکزی دارد، که برنامه‌ها از آن پخش می‌شود اما قرار است مرکز بزرگتری برای فعالیت‌های گسترده‌تر ساخته شود.

مکارم شیرازی گفت: به تمام کسانی که در این راه زحمت کشیده‌اند، اعم از وزیران، علما و شخصیت‌ها خوشامد می‌گویم و عرض می‌کنم اَجر شما در پیشگاه خدا محفوظ خواهد بود، بدانید و آگاه باشید که روزی می‌رسد شبکه ولایت به ده‌ها زبان در دنیا سخن بگوید.

وی یادآور شد: روز اول که این شبکه را شروع کردیم، برخی‌ها سخنان مایوسانه داشتند، ولی در عمل دیدیم که نه تنها مایوس نباید شد، بلکه باید فعالیت بیشتری انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: خیران و کسانی که در این راه کمک کرده‌اند، ادامه بدهند، طوری بشود که پیام اسلام در تمام قاره‌های جهان با زبان‌های گوناگون پخش شود.

این مرجع تقلید بیان داشت: اسلام در اروپا، آمریکا و نقاط دیگر به‌واسطه استفاده کردن از وسایل روز پیشرفت روزافزونی دارد.

وی یادآور شد: در گذشته کتاب‌ را در هزار نسخه به زبان‌های مختلف در همه نقاط پخش می‌کردیم، استفاده از فنون روز و زمانه باعث می‌شود دست ما باز باشد.

وی در بخشی سخنان تاکید کرد: در برابر کسانی که از وسایل روز استفاده مادی می‌کنند، نباید استفاده معنوی را فراموش کنیم، برخلاف آنهایی که منفی باف هستند، امیدوار باشیم که هر کار بزرگی با لطف پروردگار به نتیجه می‌رسد.

شبکه ولایت با انتساب به مرجعیت در جهان می‌درخشد

مدیر حوزه‌های علمیه نیز با بیان اینکه به انقلاب اسلامی، امام بزرگوار و زنجیره رسانه‌هایی فعال در ایران و جهان در قلمرو معارف اسلامی، انوار غدیر تابان است، گفت: در این منظومه و مجموعه شبکه ولایت با انتسابی که به مرجعیت و حوزه دارد، به فضل الهی می‌درخشد.

آیت‌الله علیرضا اعرافی افزود: انتشار معارف الهی و پیام ولایت شبکه ولایت با علما، استادان، بزرگان و طلبه‌ها و فضلای ایرانی و غیرایرانی، در کنار منظومه‌ای از فعالیت‌های رسانه‌ای در حال درخشش است و آوازه نورافشانی خود را نشان داده است.

وی گفت: امیدواریم به برکت این حرکت جدید و برنامه‌ریزی‌های تازه که با هدایت‌های مرجعیت معظم انجام شده، شاهد درخشش سراسری شبکه ولایت و نشر معارف الهی در تمام نقاط دنیا باشیم.

رییس هیات امنای شبکه ولایت تصریح کرد: این جایگاه بزرگی است که حوزه‌های علمیه و حوزه متاخر قم داشتند و با هدایت مراجع بزرگ و درخش انوار انقلاب اسلامی به قله رسیده است.

اعرافی گفت: اما همچنان در آغاز راه قرار داریم، میلیاردها مخاطب در جهان طرف ما هستند، باید پیام خدا، دین و معارف را بشنوند، و به آیندگان نیز برسد.

مدیر حوزه‌های علمیه اظهار داشت: هنوز هم بخش زیادی از معارف نورانی اسلام و اهل بیت، در کتاب‌ها و مقاله‌ها در زبان‌های محدود مثل فارسی محصور است.

وی گفت: این جریان‌های رسانه‌ای باید آفاق جهان امروز و آینده را به روی معارف الهی باز کند، همه جهان و همه دل‌های پاک و وجدان‌های بیدار شنوای معارف الهی هستند، هیج کجای جهان در دل‌های پاک و وجدان‌های پاکیزه مانعی برای شنیدن حق نیست.

وی بیان کرد: آنچه انجام داده‌ایم، آغاز این راه است باید، قدم‌ها را استوارتر برداریم و چشم‌ها را به آفاق بلندتر بدوزیم، انقلاب اسلامی نشان داد که همه این‌ها شدنی است و با همت علمای بزرگ و مراجع عظام و استادان گرانقدر همه این افق‌ها قابل فتح است.

امام جمعه قم خاطرنشان کرد: شبکه و موسسه جهانی ولایت حسنه‌ای از حسنات حوزه علمیه و آیت‌الله مکارم شیرازی است، شخصیتی که در ابعاد علمی و عملی برکت‌ها و حسنات زیادی داشته و طرح‌های بزرگی پایه‌ریزی کرده است، شبکه ولایت هم برآمده از این فکر نورانی و همت بلند است، اما پیشرفت آن نیازمند همراهی بزرگان است.

وی تصریح کرد: شبکه ولایت بر حفظ وحدت اسلامی تاکید دارد، و سیاست‌های آن با ارشاد مرجعیت تعیین شده، امیدواریم با همت هیات امنا، شورای سیاستگذاری، مدیریت جوان و فعال و همه استادان و کارکنان شاهد پیشرفت روز افزون شبکه و دست‌یابی به اهداف بلند آن باشیم.

پخش شبکه ولایت به زبان انگلیسی به زودی آغاز می‌شود

مدیر موسسه جهانی ولایت نیز با بیان اینکه معارف ناب قرآن و اهل بیت از طریق امواج ماهواره و فضای مجازی گسترانیده می‌شود با اشاره به پخش شبکه به زبان‌های فارسی، عربی، هوسا و آذری افزود: به‌زودی پخش این شبکه به زبان انگلیسی نیز آغاز خواهد شد.

حجت‌الاسلام سید جعفر علوی گفت: هیچ زبان و هیچ نقطه‌ای در جهان نیست که از طریق این شبکه به معارف ناب عطرآگین نشود.

مدیر شبکه ولایت خاطرنشان کرد: با توجه مرجعیت و یکی از خیران یک قطعه زمین جهت ساخت بنای نورانی ولایت تخصیص یافته، برای تثبیت و تحکیم این حوزه عظیم با افق‌های روشن قدم برمی‌داریم.

علوی با بیان اینکه تمام کشورهای عرب زبان تحت پوشش شبکه ولایت قرار دارند گفت: این شبکه از ۳۸ کشور در پنج قاره، مخاطب فارسی زبان فعال دارد.

وی افزود: نیمی از جمعیت آفریقا در ۱۲ کشور هوسا زبان مخاطبان این شبکه را تشکیل می‌دهند با راه‌اندازی زبان‌های سوواحیلی گسترده مخاطب را افزایش می‌دهیم و به‌تدریج تمام آفریقا را پوشش خواهیم داد.

علوی شبکه‌ ولایت را شبکه‌ای در تراز حوزه‌های علمیه، الگویی نمونه برای تمام شبکه‌های معارفی در اندازه، جایگاه و اِشراف مرجعیت با پرهیز و دوری از هرگونه افراط و تفریط همچنین در خدمت مکتب تشیع دانست و گفت: امروزه شبکه‌های ولایت در امر تبلیع دین بدون هیچ گونه بدیل و جایگزینی به ضرورتی حیاتی و غیرقابل انکار تبدیل شده‌اند، زیرا کشورهای دوردست و دورترین شهرها، بدون وجود عالم و خالی از هرگونه مسجد، حسینیه، منبر و روحانی برای تشنگان معارف هستند.

مدیر شبکه ولایت همچنین بیان کرد: این شبکه با بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت حوزه‌های علمیه و گنجینه عظیم جامعه ‌المصطفی‌العالمیه با کادری مجرب از طلبه‌های رسانه‌ای، دانش آموخته حوزه و رسانه و سربازان ولایت در جبهه سنگین و پرآتش رسانه فعال می‌باشد.