تهران-ایرنا-سازمان جهانی بهداشت دوشنبه شب در گزارشی به تأثیرات منفی همه‌گیری کرونا بر سلامت روانی کودکان و نوجوانان، تأثیر منفی پرداخته است.

به گزارش ایرنا از العربیه، سازمان جهانی بهداشت در گزارش صادر شده از دفتر منطقه‌ای آن در در اروپا در این باره گفت که این بیماری به‌ویژه بر روان کودکان طبقات محروم‌ که مدارس آنها در بازه‌ای طولانی، تعطیل و در خانه و مدرسه فاقد حمایت بودند تأثیرات متفاوتی گذاشته است

در گزارش دفتر منطقه‌ای این سازمان در اروپا آمده است که این بیماری همچنین تأثیر گسترده‌ای بر سلامت روانی کودکان و نوجوانان در سراسر جهان گذاشته و دختران گروه سنی بالاتر در مدارس، از اقشاری بودند که بیشترین آسیب را دیدند.

سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که باید بر نیاز به دخالت هدفمند و توسعه سیستم‌های حمایت روانی برای کاهش پیامدهای بلندمدت این بیماری تمرکز شود.

هانس کلوگه مدیر دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا در این باره گفت که این نتایج مبتنی بر نظرسنجی‌های انجام‌شده در فاصله سال‌های 2021 و 2022 است.

تأثیر سن، جنسیت، وضعیت اقتصادی، ساختارهای حمایتی اجتماعی و تعطیلی مدارس بر جوانان و نوجوانان در دوره شیوع همه‌گیری ویروس کرونا و تأثیر عوامل مذکور بر سلامت روانی این اقشار، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

کلوگه اظهار کرد: همه‌گیری کرونا تأثیرات متفاوتی بر بهداشت روان کودکان و نوجوانان به‌ویژه بر کودکان کم برخودار که مدارس آنها در بازه‌ای طولانی، تعطیل و در خانه و مدرسه فاقد حمایت بودند، گذاشته است.

گزارش‌های جدید منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که دانش‌آموزان دختر در گروه سنی بالاتر، بیشتر از نظر سلامت روانی، تحت تأثیر قرار می‌گیرند و این امر مسلتزم اقدامات فوری مانند فراهم کردن حمایت بهتر در خانه، مدرسه و فعالیت‌های اجتماعی است.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که موضوع نگران‌کننده، آن است که نوجوانان خانواده‌های نه‌چندان مرفه، بیشتر در معرض تأثیر منفی این همه‌گیری بر زندگی‌شان قرار دارند، حتی اگر از حمایت اجتماعی برابر با همسالان ثروتمندتر خود برخوردار شوند که این امر لزوم حمایت بیشتر از اقشار آسیب‌پذیر را ایجاب می‌کند.