تهران - ایرنا - مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران از راه‌اندازی کد ویژه اورژانس برای فرزندان اوتیسم خبر داد و گفت: خانواده‌های فرزندان اوتیسم هنگام فوریت‌های پزشکی با شماره‌ گیری این کد می‌توانند از خدمات پرسنل آموزش دیده برای اینگونه موارد بهره‌مند شوند.

سعیده صالح غفاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فوریت‌های پزشکی برای فرزندان اوتیسم از اهمیت بسزایی برخوردار است چون بیمار با کلام نمی تواند بگوید مشکلش از نظر جسمی چیست و حتی خانواده هم ممکن است متوجه نشود و زمانی ما به مورد اورژانسی اوتیسم برمی خوریم که ممکن است بیمار وضعیت حاد و فوریتی داشته باشد.

بنابراین چه افرادی که به عنوان پرسنل آمبولانس برای بررسی اولیه و انتقال اوتیسم اقدام می کنند و چه پرسنل بیمارستانی باید آموزشهای لازم در زمینه اوتیسم را فرا بگیرند.

وی یادآور شد: انجمن اوتیسم ایران از سال ۱۳۹۹ پیگیر آموزشهای لازم برای موارد اورژانسی پیش بیمارستانی و بیمارستانی بود که بتواند به تمام پرسنل اورژانس کشور آموزشهای ابتدایی طرز پذیرش فرزند اوتیسم را در بخش پیش بیمارستانی و بیمارستانی بدهد.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: در بخش پیش بیمارستانی، آموزشهای لازم به پرسنل دیسپچ –مرکز هدایت عملیات اورژانس- و غیردیسپچ ارائه شد تا مواردی مانند تاریخچه بیماری گرفتن و آرام کردن فرزند اوتیسم را چه هنگام اعزام توسط آمبولانس و چه هنگام تحویل به اورژانس بیمارستانی را فرا بگیرند.

غفاری تاکید کرد: پرسنل اورژانس بیمارستان باید آموزشهای تخصصی پذیرش اوتیسم به ویژه در طیف شدید را فرابگیرند زیرا آنها مهارتهای خودیاری ندارند و امکان شلوغ کردن بخش بیمارستان را دارند و حتی با بی اختیاری ادرار و مدفوع روبرو هستند؛ تیم بیمارستانی باید در جریان این رفتارها باشند.

 

وی خاطرنشان کرد: با تلاشهای طی دو سال گذشته و با تفاهم نامه‌ای که با سازمان اورژانس منعقد شد، کد ویژه اورژانس برای فرزندان اوتیسم راه اندازی شد. در هفته ولایت کد ویژه اوتیسم از نظر فنی، سیستمی و پرسنلی از سوی سازمان اورژانس کشور راه اندازی شد.

پرسنل اورژانس بیمارستان باید آموزشهای تخصصی پذیرش اوتیسم به ویژه در طیف شدید را فرابگیرند زیرا آنها مهارتهای خودیاری ندارند و امکان شلوغ کردن بخش بیمارستان را دارند این کد و دستورالعمل چگونگی برخورد افرادی که با این کد تماس می‌گیرند به تمام استان ها اعلام شد و این انجمن، این کد را به تمام خانواده های دارای فرزندان اوتیسم پیامک می‌کند. این کد را نمی توانیم اطلاع رسانی کنیم تا مزاحمت هایی برای پرسنل اورژانس ایجاد نشود اما خود خانواده های اوتیسم این کد را متوجه می‌شوند.

غفاری افزود: خانواده ها هر مشکل حاد و فوریت پزشکی برای فرزندشان به وجود بیاید که در سرفصل اورژانس وجود داشته باشند می‌توانند با این کد تماس بگیرند مثلا مشکلات روحی و روانی مربوط به سازمان دیگری است اما برای مشکلات جسمی با کد اورژانس می‌توانند تماس بگیرند تا به‌طور ویژه خدمات برای آنها انجام شود.

وی با قدردانی از تلاشگران اورژانس کشور، تصریح کرد: چون ابتدای اجرایی شدن این کد هستیم خانواده ها هرجا با مشکل روبرو شدند می‌توانند مراتب را به انجمن اوتیسم ایران واحد مطالبه گری اطلاع دهند و با شماره تلفن ۴۸۰۸۵۰۰۰ که مرکز تماس انجمن است، ارتباط برقرار کنند.