سید مرتضی بختیاری روز سه شنبه در نشست کارگروه اشتغال خراسان رضوی افزود: پارسال با همکاری بانکهای عامل تا حدی پرداخت تسهیلات بانکی به مددجویان کمیته امداد تسهیل شد اما بسیاری از موارد نیز بوده است که فرد، فاقد ضامن بوده و پرداخت وام به او با مشکلات زیاد انجام گرفته است.
وی اشتغال را جزء مسایل راهبردی ذکر و بیان کرد: برای رفع نیاز نیازمندان و فساد در جامعه ایجاد شغل ضروری است و بدون ایجاد اشتغال نمی توان فقر و فساد را از جامعه ریشه کن کرد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به این که ۴۸ درصد از اشتغال مددجویان این نهاد در اختیار بانوان است گفت: زمینه ای فراهم می کنیم که بانوان مددجو نیز برای دریافت وام از بانک مشکلی در ضمانتها نداشته باشند.
بختیاری افزود: مقام معظم رهبری به صورت کتبی از کمیته امداد امام خمینی (ره) خواسته اند که توانمندسازی و ایجاد درآمد باثبات برای مددجویان را در صدر برنامه های خود قرار دهد که تلاش ما نیز در همین راستاست.
تمایل بانکها بیشتر به سمت وام دادن به بخش دولتی است
رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی نیز در این نشست مدعی شد: تجارت، صنعت و کشاورزی در خراسان رضوی متعلق به بخش خصوصی است و استان اقتصاد دولتی ندارد، به این معنا که اصل ۴۴ قانون اساسی از قدیم در خراسان رضوی اجرا شده بود اما بانکها از ترس این که بعد زیر سوال نروند کمتر حاضر هستند به بخش خصوصی وام های کلان بدهند و بیشتر تمایل دارند به بخش دولتی وام بدهند.
محمد حسین روشنک افزود: به همین دلیل است که بخش زیادی از منابع بانکی خراسان رضوی از استان خارج می شود و لازم است رویکرد جدیدی نسبت به بانکها در خراسان رضوی اتخاذ شود.
وی اضافه کرد: ما در خصوص همکاری مدیران دستگاه های اجرایی استان در رفع چالشها، مشکلی نداریم، مساله ای در مورد اشتغال نبوده که در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح نشود و شورا برای آن مصوبه ای نداشته باشد، پیگیری مشکلات در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان نیز به همین منوال است.
رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت:گره اصلی مشکلات در خراسان رضوی به تهران مربوط است، این استان بیشترین اشتغال و کارآفرینی را در حوزه خدمات و تجارت موثر داشته و همین امر باعث شده است که دولت به تخصیص بودجه ها چندان توجهی نداشته باشد.
روشنک با بیان این که کمبود کارگر ماهر و توانمند داریم افزود: بنگاه های اقتصادی در استان به شدت به دنبال نیروی کار هستند، اما روند آموزش به نیروی کار در خراسان رضوی صحیح نیست، دانشگاه، کارگر تربیت نمی کند و مدرک تحصیلی فرد نیز برای واحد تولیدی مفید نیست در حالی که دانشگاه ها باید کارگر ماهر تربیت کنند.