ایلام - ایرنا - مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور گفت: میانگین مصرف کودهای شیمیایی در دنیا ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است که این مقدار در کشور حدود ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار و ۳۵۰ کیلوگرم کمتر از میانگین جهانی است.

محمدمهدی سعیدی روز سه‌شنبه در حاشیه همایش آموزشی ترویجی و معرفی سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از اهداف مهم سیاست وزارت جهادکشاورزی از دوره پیشین تاکنون حرکت به سمت تولید کودهای بیولوژیک و ترغیب شرکت‌های تولیدکننده برای ایجاد کودهای بیولوژیک است.

وی افزود: در این راستا با توجه به اهمیت جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید توامان علم و خلاقیت، یکی از مهمترین اهداف شرکت خدمات حمایتی در سراسر کشور همکاری و مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تولید کودهای بیولوژیک و سازگار با طبیعت برای تولید یک محصول استاندارد است.

مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور با بیان اینکه افزون بر ۹۰ درصد کودهای مصرفی کشور تولید داخل و منطبق با استانداردهای روز دنیاست، ادامه داد: با ۷۷ شرکت تولیدکننده برای تولید و تامین یک هزار و ۱۶۹ قلم کودی ۹۸ تفاهم‌نامه منعقد شده است.

سعیدی با اشاره به فعالیت بزرگترین شبکه توزیع نهاده های کشاورزی از جمله انواع کودها، ادامه داد: سه هزار و ۵۰۰ کارگزار فعال در سراسر کشور مشغول توزیع نهاده‌های کشاورزی هستند و شرکت‌های تولیدکننده کودهای کشاورزی بخش خصوصی امکان عقد قرارداد با شبکه توزیع را دارند.

وی در خصوص هدف از برگزاری این همایش‌ها در اقصی نقاط کشور به صورت سالانه توضیح داد: با توجه به اینکه هر بار به تعداد شرکت‌های تولیدکننده کود اضافه می‌شود، برگزاری این همایش‌ها در معرفی شرکت‌های تولیدکننده کود و جدیدترین محصولات تولیدی به کارگزاران، کشاورزان و توزیع‌کنندگان موثر است.

مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور اظهار کرد: با توجه به اهمیت مقوله تامین امنیت و افزایش تولید باکیفیت محصولات غذایی و در راستای تحقق منویات و دغدغه‌های رهبری مبنی بر حمایت از تولید و بکارگیری شرکت‌های دانش‌بنیان این همایش‌ها برگزار می‌شود.

سعیدی افزود: یکی دیگر از اهداف این همایش‌ها آشنایی بدون واسطه کارگزاران و کشاورزان با کودهای جدید و شرکت‌های تولید کننده کود است.

وی با اشاره به میزان تولید سه میلیون تن کود توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور، افزود: شرکت خدمات حمایتی کشور سه نوع کود شامل اوره، فسفاته و پتاسه را تولید و به نرخ یارانه‌ای و دولتی بین کارگزاران برای مصرف کشاورزان توزیع می‌کند.

وی با بیان اینکه کودهای تولید داخل امتحان کیفیت و مرغوبیت خود را پس داده اند، گفت: با توجه به آشنایی کشاورزان با کودها و برگزاری کلاس‌های ترویجی، رغبت آنها برای استفاده از این کودها زیاد است و بسیاری از کشاورزان تولیدکننده صنعتی هستند.

سرپرست شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان ایلام هم گفت: یکی از رسالت های اصلی شرکت تامین نهاده های کشاورزی برای کشاورزان و ایجاد تعادل در سبدهای کودی مصرفی آنها با منشا شیمیایی و بیولوژیک است که باعث افزایش راندمان محصول و تولید انواع کود با رعایت ملاحظات زیست محیطی می شود.

سیامک بیگی افزود: امروز ۱۰ شرکت طرف قرارداد با شرکت مرکزی خدمات حمایتی کشاورزی در این همایش حضور دارند که از طریق این گردهمایی کشاورزان پیشرو، کارشناسان و کارگزاران بخش خصوصی ارتباط برقرار می کنند.

وی با بیان اینکه ترکیبات هدف عمده تولید کودهای نوین خاصیت بیولوژیکی و مبارزه آفات و بیماری ها است، ادامه داد: از کودهای جدید و ترکیبات نوین در مزارع ترویجی استفاده می شود تا اثر بخشی این ترکیبات جدید مشخص شود.

به گزارش ایرنا، این همایش با حضور شرکت های تولیدکننده کود بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان از نقاط مختلف کشور و حضور کارگزاران و کشاورزان استان ایلام به مدت یک روز برگزار شد.