همدان- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان گفت: با تلاش دولت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبارات طرح های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (عمرانی) استان ابلاغ شد که در مقایسه با ابتدای سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافت.

تورج الوانیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این مبلغ ۵۱۵ میلیارد تومان از محل تملک استانی، ۵۴۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات نفت، ۳۶۰ میلیارد تومان از محل توازن، ۲۲۵ میلیارد تومان از محل توازن ۲ و ۴۷ میلیارد تومان از محل ارزش افزوده است.

وی ادامه داد: اعتبارات استانی بین همه برنامه ها و همه شهرستانها توزیع می شود و اعتبارات نفت در مناطق محروم که بر اساس بخش نامه وزارت کشور مشخص شده است توزیع خواهد شد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان اظهار داشت: سال گذشته ۶۸ درصد از اعتبارات عمرانی اختصاص یافت و ویژگی بارز آن پرداخت نقدی ۹۴ درصدی این اعتبارات بود.

الوانیان گفت: اعتبارات توازن نیز برای ارتقای شاخصه های شهرستان هایی که زیر متوسط کشور هستند پیش بینی شده که برای برخی برنامه ها و برخی شهرستان ها قابل توزیع است.

وی تاکید کرد: توزیع اعتبارات بر اساس فصل، برنامه و شهرستانها آماده می شود و با هماهنگی مدیران ارشد استان پس از تصویب در کمیته برنامه ریزی شهرستانها به ریاست فرمانداران توزیع می شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان افزود: اعتبارات بر اساس ۳۰ فصل و ۱۰۰ برنامه توزیع می شود و برای هر برنامه یک شاخص برنامه ریزی شده است.

الوانیان مهمترین اولویت توزیع اعتبارات امسال را تکمیل طرح های نیمه تمام عنوان کرد و ادامه داد: طرح هایی که سال جاری و سال آینده با هماهنگی فرمانداران به بهره برداری می رسد در اولویت توزیع اعتبارات قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد: در سال جاری سعی شده از شروع پروژه های جدید جلوگیری شود و تاکید بر ایجاد طرحهای مورد نیاز در مناطق محروم است تا نفع آن زودتر به مردم برسد و روند رشد اقتصادی تسهیل شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان همدان گفت: بیمارستان اکباتان، مرکز جامع سرطان، محور گل تپه علیصدر، کنار گذر همدان، راه آهن همدان - ملایر، ایستگاه همدان و راه دسترسی به آن از جمله طرح های اولویت دار برای تکمیل در سال جاری است.

الوانیان با یادآوری اینکه هر سال حدود 2 هزار طرح برای استان تامین اعتبار و نظارت جدی، مستمر و دقیق بر روند اجرای آنها انجام می شود اظهار امیدواری کرد: با همدلی و کمک مدیران استان با این اعتبارات شرایطی فراهم شود که طرح ها در زمان مناسب به بهره برداری برسد.

تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در واقع ساخت فضاهای جدیدی است که در آینده تبدیل به سرمایه‌های ملی می‌شوند و منابع تازه‌ای برای دولت‌ها فراهم می‌آورند. این موارد می‌تواند شامل سرمایه‌گذاری برای ساخت راه یا تاسیسات ساختمانی یا سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی باشد.