به گزارش ایرنا، «مهدی مسکنی» روز سهشنبه در نشست تخصصی راهکارهای توسعه صادرات بخش تعاون اظهار داشت: این صادرات به ١٢ کشور دنیا صورت گرفته است.
وی افزود: باید تعاونیها خود را مجهز به دانش روز صادرات کنند و شفافیت را به بالاترین سطح داشته باشند.
معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اتاق تعاون ایران عضو مجمع عمومی اتحادیه جهانی تعاون (ICA) شده است گفت: باید از ظرفیت این اتاق بهره ببریم این اتاق بازاریابی در کشورهای دنیا را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: مرکز تجارت روسیه توسط اتاق تعاون ایران ایجاد شده است ظرفیتهای خوبی در تعاون وجود دارد، هدف ارتباط بین تعاونگران و دستگاه هاست و ما نیز در وزارت کار به عنوان تسهیلگران فعال هستیم.
مسکنی با بیان اینکه اطلاع از ظرفیت ها و آشنایی با قوانین و خدمات نهادها موضوع مهمی است گفت: یکی از اهدافی که در نشست ها وجوددارد تعامل و رسیدگی به مسایل است، موضوع صادرات برای ما مهم است و به ۱۲ کشور صادرات داریم.
وی تاکید کرد: در اقتصادی که مورد هجمه و تحریم است کسب و کارهای کوچک موفق تر از کسب و کارهای بزرگ است. اساسنامه سازمان تعاون روستایی مشخص کرده که باید اتحادیه ها اقدام به صادرات و خدمات به تعاونی ها کنند.
وی عنوان کرد: سند توسعه تعاون که اسفندماه سال گذشته توسط رییس جمهور ابلاغ شد در آن بخش های برای صادرات دیده است در همین راستا حضور در نمایشگاههای بین المللی برایمان اهمیت دارد مسائل را باید جدی تر پیگیری کنیم.
معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر تشکیل تعاونی مرز نشینان تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت تعاونی های مرز نشین استفاده کنیم این در حالیست که تنها از ١٠ درصد از ظرفیت ها بهره برده ایم.
مسکنی گفت: شورای عالی تعاون تشکیل خواهد شد و اولین جلسه این شورا تا ۲ ماه آینده برگزار شود.
حمایت مالی از تعاونیها برای توسعه صادرات
مدیرعامل بانک توسعه تعاون در ادامه این نشست اظهار داشت: صادرات در تولید ناخالص داخلی کشور تاثیر مثبت دارد و با ارز آوری باعث کاهش تورم می شود.
محمد شیخ حسینی افزود: تعاونی ها به واسطه ویژگی های تنوع محصولات در حوزه های مختلف و مردمی محور نقش مهمی در اقتصاد مردمی دارند.
وی ادامه داد: تعاونی ها بنگاه های کوچک و متوسط هستند و بر اساس آمایش سرزمینی بر اساس ظرفیت های کشور تشکیل می شوند که منجر به اشتغالزایی و تولید می شوند و در بازار ریسک کمتری را شاهد خواهند بودند.
شیخ حسینی بیان داشت: تعدادی از تعاونی ها خودشان تولید و صادرات می کنند ویژگی منحصر به فردی در زمینه صادرات بسیاری از محصولات به ویژه کشاورزی هستند و کمک کننده بخش خصوصی و دولتی کشور هستند.
وی با بیان اینکه ظرفیت تعاونی ها در کشور مغفول مانده است گفت باید زمینه سطح دانش فنی و تخصصی تعاونی ها را بالا ببریم.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون عنوان کرد: این بانک نهاد مالی تخصصی بخش تعاون است و ٣٠ درصد از منابع را به بخش خصوصی ارائه می کند و ٧٠ درصد هم سهم تسهیلات تعاونی هاست. این زمینه وجود دارد که بخش تعاون بتواند از تسهیلات استفاده کند ضمن اینکه راهبری تسهیلات از سوی نهادها صورت می گیرد.
وی ابراز داشت: بخش از منابعی که بانک در اختیار دارد از تسهیلات تکلیفی است و تسهیلات ریالی نیز در حوزه سرمایه گذاری بر اساس تفاهمنامه ها و قرارداد ها در اختیار تعاونی ها صورت می گیرد.
شیخ حسینی با اشاره به اینکه تعاونی ها در قالب مشاغل خانگی هم می توانند از تسهیلات بهره مند شوند گفت: مصارف و نیازها نامحدود و منابع محدود است ٢ درصد نرخ تسهیلات کاهش داده ایم بر اساس گردش حساب تسهیلات برآورد می شود.
وی گفت: تسهیلات به صورت ریالی و ارزی است برای تعاونی های که محصولات صادراتی دارند می توانند از این تسهیلات استفاده کنند. سال گذشته خط اعتباری ٢ هزار میلیاردی به تعاونی ها اختصاص یافت که همه جذب شد امسال نیز خط اعتباری جدید را راه اندازی می کنیم.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون تاکید کرد: برنامه تحولی در حوزه ارزی آماده می کنیم باصندوق توسعه ملی هم هماهنگ می کنیم تا با ١۶ کشور روابط کارگزاری ایجاد کنیم، قرارداد ٣٠٠ میلیون یورویی هم در حوزه تسهیلات ارزی است که ١٠ درصد آن تسهیلات ارزی ماناست ضمن اینکه حمایت و توسعه به صرف تسهیلات اتفاق نمی افتد و نیاز به خدمات مشاوره ای و آموزشی و ابزارهای مالی در بازار سرمایه است.