خرم‌آباد - ایرنا - توسعه روستایی و کاهش شکاف طبقاتی مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته لرستان از مهمترین اقدامات نظام جمهوری اسلامی بوده که رنگ واقعیت یافته و در این میان ایجاد خطوط فیبر نوری به عنوان مسیرهای ایمن و سریع اینترنتی در دولت سیزدهم شتاب گرفته است.

به گزارش ایرنا زمانی که یکی از روستاییان به دلیل نبود تلفن برای خبر کردن دکتر و یا گرفتن تلفنی کمک های اولیه از نیش عقرب جان می باخت تا حالا که امور اداری مردم روستاهای لرستان از طریق دفاتر خدماتی و بدون مراجعه به شهرها انجام می شود ، نادیده گرفتن خدمات نظام در خصوص ایجاد زیر ساخت های مخابراتی به دور از انصاف است.

در شهرها نیز ایجاد زیرساخت های اینترنتی در سال های اخیر از مودم های خانگی و ثابت به مودم های بی سیم و اینترنت گوشی گسترش یافته است و در این میان فیبر نوری به عنوان یک زیر ساخت مطمئن و پرسرعت تر در دستور کار قرار گرفته تا جاییکه به یکی از مطالبات کاربران در شهر و روستاها تبدیل شده است.

در لرستان نیز طی حدود ۲ سال گذشته اقدامات خوبی در این راستا صورت گرفت و توسعه بیش از چهار هزار کیلومتر شبکه موجود از قبل، جزو برنامه های اصلی قرار گرفت تا جاییکه مجوز ایجاد یکهزار و ۵۷ کیلومتر فیبرنوری جدید در استان اخذ شد.

توسعه فیبر نوری، سرعت استفاده از اینترنت را دوچندان می کند که این مهم از هدررفت زمان و وقت جلوگیری کرده و تا حد بسیاری از نارضایتی ها در خصوص پهنای باند و کندی اینترنت کم می کند.

چرا فیبر نوری جایگزین کابل های مسی شده است؟

زهرا کشاورز کارشناس امور زیربنایی مخابرات در این خصوص می گوید: فیبرهای نوری به دلیل قابلیت بالایی که در انتقال الکتریکی دارند تا حد زیادی جایگزین ارتباطات سیمی مسی در شبکه ‌های اصلی شده اند و باتوجه به کارایی و ظرفیت انتقال بالا، به طور فزاینده ای در حال استفاده است.

وی تصریح کرد: در دنیای امروز با گسترش نیازهای ارتباطی مردم، نیاز به پهنای باند زیاد و سرعت سریع یک لازمه مخابراتی است که با استفاده از فیبر نوری برطرف می شود و پهنای باند بسیار زیاد، انتقال سیگنال در مسافت های طولانی تر، تلفات کمتر انرژی، ریسک امنیتی پایین، وزن سبک و مقاومت در برابر تداخل الکترومغناطیسی از مزایای فیبر نوری به شمار می رود.

به گفته وی هیچ رسانه انتقال اطلاعات مبتنی بر کابل دیگری، پهنای باند فیبر نوری را ارائه نمی دهد و تعداد رکوردهایی که کابل های فیبر نوری قادر هستند در واحد زمان ارسال نمایند بسیار بیشتر از کابل های مسی است.

این کارشناس مخابرات تصریح کرد: همچنین در انتقال فیبر نوری، کابل های نوری می توانند تلفات کم انرژی را تامین کنند، که اجازه می دهد سیگنال ها را به فواصل طولانی تری نسبت به کابل های مسی منتقل کنند از طرفی در نصب کابل، برآورد پست ‌های انرژی، گرمایش، تهویه و سایر منابع تداخل صنعتی اجتناب‌ ناپذیر است که فیبر به دلیل مصون بودن نسبت به تداخل الکترومغناطیسی، میزان خطای کمتری دارد و به عبارتی انتقال فیبر نوری بدون نویز( اختلال) می باشد.

کشاورز ادامه داد: یکی از دلایل رشد بازار فیبر نوری، به دلیل افزایش آگاهی مردم در مورد احتمال سرقت داده، امکان شنود و یا تعویض اطلاعات در کابل های مسی است در حالیکه هنگام انتقال داده ها به وسیله فیبر نوری، هیچ راهی برای شنود و یا امکان نشتی اطلاعات وجود ندارد و همین امر باعث افزایش تقاضا برای استفاده از این زیرساخت شده است.

وی با تاکید بر اینکه کابل نوری ظرفیت زیادی را نسبت به کابل های مسی اولیه ارائه می دهد اضافه کرد: کابل فیبر نوری قطر کاملا کمی دارد که این امر منجر به صرفه جویی در فضای بیشتری هنگام انتقال فیبر نوری می شود همچنین به دلیل اینکه کابل ‌های فیبر نوری از شیشه یا پلاستیک ساخته شده ‌اند و از کابل‌ های مسی نازک ‌تر هستند وزن کمتری دارند.

اخذ مجوز احداث یکهزار و ۵۷ کیلومتر فیبر نوری در لرستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان نیز در این خصوص به ایرنا گفت: فیبر نوری به عنوان یکی از زیرساخت های مهم و با کیفیت مخابراتی و اینترنتی در دستور کار قرار گرفته و مجوز احداث یکهزار و ۵۷ کیلومتر فیبر نوری جدید در دوست سیزدهم برای استان اخذ شده است.

مجتبی صارمی افزود: در مناطقی از استان به دلیل شرایط کوهستانی، دکل های مخابراتی نسبت به یکدیگر دید رادیویی ندارند بنابراین امکان احداث سایت برای پوشش تلفن همراه و اینترنت وجود ندارد که در این موارد، احداث فیبر نوری در دستور کار قرار می گیرد.

وی ادامه داد: در این راستا از سایتی که قبلا احداث و فعال شده است تا روستایی که دید رادیویی وجود ندارد، فیبر نوری احداث می شود که با پیگیری های صورت گرفته در حوزه توسعه روستایی، مجوز احداث یکهزار و ۵۷ کیلومتر از این زیرساخت برای لرستان صادر شده است.

وی تصریح کرد: این طرح در قالب ۲ فاز ۲۵۵ و ۸۰۲ کیلومتری در دستور کار قرار گرفت که فاز اول بهره برداری شد و فاز دوم نیز با پیشرفت ۵۰ رصدی در دست اقدام می باشد که به طور متوسط برای احداث هر متر فیبر نوری ۱۵۰ هزار تومان هزینه می شود که این طرح در مناطق مختلف لرستان از جمله الیگودرز، کوهدشت و پلدختر به دلیل کوهستانی بودن برخی نواحی، اولویت دارد.

به گفته صارمی تاکنون۴۲ سایت و چهار مرکز مخابراتی به شبکه فیبر نوری لرستان وصل شده اند و در صورت رضایت معارضان و صدور مجوزهای لازم، تا سال آینده به طور کامل انجام می شود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: در این راستا عملیات اجرایی ۷۰ کیلومتر فیبر نوری در مسیر شاپور آباد به سد رودبار در شهرستان الیگودرز نیز آغاز شد که بیش از ۲۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای این طرح اختصاص یافت.

صارمی اضافه کرد: همچنین پروژه فیبر نوری مسیر مرکز مخابرات نورآباد به مراکز مخابراتی سرکشتی و هفته چشمه در شهرستان دلفان نیز به طول ۷۰ کیلومتر امسال از محل اعتبارات طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و توسط مخابرات اجرا شد.

وی اظهار داشت: تعداد ۱۱سایت اپراتورهای سیار و سه مرکز مخابراتی، بیش از سه هزار و ۵۰۰ خانوار روستاهای مسیر را تحت پوشش دارند که با اجرای این پروژه، تمامی سایت ها و مراکز مخابراتی مسیر از ارتباطی پایدار و پر سرعت بهره مند می گردند که می تواند در توسعه و عمران منطقه نقش بسزایی ایفاد نماید.

وی با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری سال ۹۵، یکهزار و ۵۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد افزود: فاز دوم پروژه فیبر نوری استان باید تا سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد که پوشش مناطق کوهستانی، ارتباط پایدار، بهره مندی از مسیر جایگزین و محافظت شده در مواقع بحرانی از مزایای این طرح است.

اجرای نخستین پروژه فیبرنوری منازل و اصناف در لرستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان همچنین گفت: فاز اول احداث پروژه فیبرنوری خانگی در استان، به طول ۱۲ کیلومتر برای منازل و کسب و کارهای دورود اجرایی شد.

به گفته صارمی به منظور توسعه زیر ساخت ها و توازن در شبکه ثابت و همراه ، پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها با هدف پوشش ۸۰ درصدی مشترکان خانگی شهری با حداقل سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه در حال انجام می باشد.

وی اظهار داشت: تفاهم نامه های اولیه در شهرداری های دورود، ازنا، پلدختر و الشتر منجر به قرارداد و فاز اول به طول ۱۲ کیلومتر توسعه شبکه فیبر نوری در شهر دورود انجام شد همچنین مابقی شهرها نیز از هفته اول اردیبهشت امسال آغاز شده است.

بهره برداری از ۴۰ کیلومتر فیبر نوری در مسیر سد رودبار

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان همچنین گفت: ۴۰ کیلومتر فیبر نوری مسیر سد رودبار به مرکز مخابراتی "ماهیچال" در شهرستان الیگودرز خرداد ماه امسال بهره برداری شد.

صارمی اظهار داشت: فاز یک پروژه فیبر نوری مسیر سد رودبار به مرکز مخابراتی ماهیچال در روستای خاک بیته به طول ۴۰ کیلومتر به بهره برداری رسید که ۱۵ سایت ارتباطی مسیر مزبور به این شبکه متصل و اهالی ۱۲ روستا نیز از ارتباطات مخابراتی پایدار و پرسرعت بهره مند شده اند.

وی افزود: این پروژه به طول ۷۰ کیلومتر از مصوبات سفر رییس جمهور به لرستان و تامین شده از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که در ۲ مرحله طراحی و شهریور پارسال آغاز شد که مرحله نخست آن به بهره بردای رسید.

وی گفت: عملیات اجرایی فاز دوم طرح نیز به طول ۳۰ کیلومتر به زودی از طریق مخابرات منطقه لرستان آغاز می شود که با توجه به شرایط کوهستانی منطقه، مشکلات عدم دید رادیویی و تامین پهنای باند سایت ها و مراکز مخابراتی مسیر، بهره برداری از این پروژه، ارتباطات پایدار و پرسرعتی را برای ساکنان روستاهای مسیر فراهم می کند.

پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه فیبرنوری آزادراه خرم زال

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان همچنین با اشاره به پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه فیبر نوری خرم آباد به پل زال و پلدختر تاکید کرد: فاز یک فیبرنوری پروژه تار ( توسعه ارتباطات روستایی) مسیر آزاد راه خرم آباد به پل زال و مسیر گردنه دهیلج به پلدختر به طول ۱۸۵ کیلومتر از محل اعتبارات طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در دستور کار قرار گرفت.

صارمی ادامه داد: این طرح تعداد ۶۶ روستا، ۲۸ سایت اپراتورهای سیار و ۲ مرکز مخابراتی را به شبکه ارتباطی پرسرعت و پایدار فیبر نوری متصل می کند و جمعیت بیش از ۶ هزار و ۷۴۹ نفر در قالب یک هزار و ۸۵۰ خانوار را تحت پوشش قرار می دهد.

وی افزود: اجرای این پروژه علاوه به اینکه شبکه ارتباطی پایدار و پر سرعتی برای سایت های مراکز مخابراتی و ساکنین روستاهای مسیر فراهم می کند نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصاد دیجیتال و عمران منطقه و ایجاد اشتغال ایفاد خواهد کرد.

وی با اشاره به بهره برداری از این طرح همزمان با هفته دولت امسال اضافه کرد: همچنین با این مهم یک مسیر جایگزین و پروتکشن ( محافظ) فیبرنوری برای استفاده در مواقع بحران برای شهرستان پلدختر و آزاده راه خرم آباد به اندیمشک در استان خوزستان فراهم می شود.

برچسب‌ها