تهران - ایرنا - رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: انجام ۲۶ عمل جراحی، تحت دیالیز قرار گرفتن ۱۶ زائر و انتقال ۲۵ نفر از بیماران به داخل کشور، اقداماتی بوده که در این مدت انجام شده تا به سلامت زائران لطمه‌ای وارد نشود.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، پیرحسین کولیوند که به صورت میدانی در محل خدمت‌رسانی به حجاج حضور دارد، به تشریح خدمات هلال احمر پرداخت و گفت: زائران در سلامت کامل به سر می‌برند و پوشش سراسری برای انجام ایمن حج ایجاد شده است. در حال حاضر فقط یک بیمار در مدینه منوره بستری است و نتوانسته اعمال حج را به جا آورد اما سایر زائران مناسک حج را به صورت کامل ادا کردند.

کولیوند به تشریح علل مراجعه بیماران به مراکز درمانی هلال احمر در عربستان سعودی پرداخت و ادامه داد: تا به امروز ۴۰ درصد مراجعه‌کنندگان به علت مشکلات تنفسی، ۲۸ درصد به علت مشکلات استخوانی و شکستگی، ۹ درصد بیماری قلبی و فشار خون، ۷ درصد نیز به علت مشکلات مربوط به دیابت و سایر حجاج به علت‌های دیگر به مراکز درمانی هلال احمر مراجعه کرده‌اند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر اضافه کرد: در ایام حج ۴۷۰ هزار خدمت به زائران ارائه شده و ۳۰۴ بیمار نیز در بیمارستان‌های سعودی برای درمان‌های تکمیلی تحت عمل و درمان تخصصی قرار گرفتند. علاوه بر این ۳۷۱ هزار ویزیت عمومی‌ توسط کادر درمان در هتل‌ها و مراکز موقت و ۲۵ هزار ویزیت در درمانگاه و بیمارستان‌ها انجام شده است.

وی افزود: در سال جاری پوشش درمانی در منا و عرفات توسعه پیدا کرد و برای اولین بار در هر مکتب یک مرکز درمانی تاسیس که موجب رضایت زائران شد.

کولیوند با اشاره به عملیات وقوف اضطراری گفت: ۸۰ نفر با حمایت پزشکی ‌وقوف اضطراری انجام دادند و در تمام مدت انجام وقوف از حمایت کادر درمان برخوردار شدند. علاوه بر خدمات امدادی و درمانی جلسات مفیدی با مقامات ترکیه، اندونزی و غنا برگزار شد و در این جلسات بر الگو بودن مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر تاکید و برای همکاری و هم‌افزایی در این راستا تبادل نظر شد.

رئیس جمعیت هلال‌احمر تصریح کرد: اعزام بیماران به داخل کشور، وقوف اضطراری و استقرار بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های موقت و حضور پزشک در تمامی هتل‌ها از جمله اقداماتی بود که موجب تحسین سایر کشورها قرار گرفت.

وی افزود: جلسه‌ای با رئیس هلال‌احمر عربستان و رئیس بیمارستان مکه و مدینه برگزار شد که منجر به تعامل حداکثری فی ما بین شد و همین امر سبب شد تا زائران خدمات بهتری در حوزه بهداشت و درمان دریافت کنند. انجام ۲۶ عمل جراحی دشوار، تحت دیالیز قرار گرفتن ۱۶ زائر و انتقال ۲۵ نفر از بیماران به داخل کشور، اقداماتی بوده است که در این مدت انجام شده و این اقدامات با ارزیابی کامل صورت گرفته تا به سلامت زائران لطمه‌ای وارد نشود.

کولیوند در رابطه با تعاملات بین‌المللی هلال‌احمر تاکید کرد: مقرر شد تا کنگره سلامت در حج به میزبانی ایران برگزار شود و از رئیس هلال احمر عربستان سعودی دعوت شده تا به ایران سفر کند و از توانمندی‌های امدادی هلال احمر بازدید داشته باشد.

در این نشست سعید اوحدی، دستیار ویژه رئیس جمعیت هلال‌احمر نیز گفت: برای نخستین بار بهره‌گیری از ظرفیت کادر درمان و پزشکی موجود در کاروان‌ها در دستور کار قرار گرفت تا پوشش سراسری بهداشتی و درمانی در مراسم حج شکل گیرد.

وی افزود: در گذشته نسبت به این موضوع بی‌توجهی شد اما در مراسم حج سال جاری ۱۴۰ پزشک و پرستار به کمک ما شتافتند. در ایام تشریق این پزشکان نیز خدمات ایثارگرانه‌ای در شرایط سخت به حجاج ارائه دادند و همین امر سبب شد تا بیش از ۸۵ درصد زائران از خدمات بهداشتی و درمانی رضایت داشته باشند.

اوحدی اظهار کرد: بانک اطلاعاتی از پزشکان داوطلب ایجاد شده و این اقدام بسیار خوب و تحول‌آفرین است. علاوه بر این ظرفیت برای نخستین بار نشست هم‌اندیشی با مسئولین حج ۸ کشور دیگر برگزار شد تا همکاری‌ها ارتقا یابد.

ویزیت ۲۴ هزار نفر قبل و بعد از تشریق

در پایان این نشست سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر گفت: شناسایی و پیگیری امور درمانی زائران از مدت‌ها پیش از آغاز مراسم حج آغاز و برخی زائران چندین مرتبه ویزیت شدند.

وی افزود: بر همین اساس پیش از عملیات تشریق به صورت کامل از وضعیت سلامت زائران اطلاع داشتیم و ۲۴ هزار نفر قبل و بعد از تشریق ویزیت و به این شکل زائران در معرض خطر شناسایی شدند. باید توجه داشت که حجاج پیاده‌روی‌های سختی داشتند اما تیم‌های درمانی به صورت کامل در کنار آن‌ها حاضر بودند.

مرعشی ادامه داد: در منا فوت ناشی از گرمازدگی نداشتیم هرچند که ۱۴۵۴ نفر گرما زده شدند. در تلاش هستیم تا از این پس از نرم‌افزار ویژه استفاده کنیم تا سلامت زائران به صورت مستمر رصد شود.