به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، عابدین خرّم روز سهشنبه در نشست کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با حضور معاون اول رئیس جمهور در ارومیه، افزود: خوشبختانه در ۲ سال گذشته در زمینه تصمیمات و اقدامات مرتبط با احیای دریاچه ارومیه، از لحاظ تخصیص منابع، برنامه ریزی و اتخاذ تصمیمات و اقدامات انجام گرفته، تحولات چشمگیری اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: به رغم اقدامات ارزشمند انجام شده در حوزه نجات دریاچه، تصمیمات با اجرا فاصله دارد که این امر ما را دچار مشکل می کند.
خرم ادامه داد: انتقال آب از کانیسیب یک مسأله ملی بوده و منابع مالی خوبی هم در دولت سیزدهم برای آن پیش بینی شده است، اما درخواست ما این است که سهم استانها از آن به طور دقیق مشخص شود.
استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: با توجه به اینکه کشاورزی بیشترین مصرف آب را در حوضه دریاچه ارومیه دارد، به نظر می رسد تکلیف مدیریت آب در بخش هایی مانند باغبانی و زراعت به طور دقیق مشخص نیست.
وی تشریح کرد: در بخش آبخوان حوضه آبریز دریاچه نیز کارهایی در دولت مردمی انجام شده و ما در استان خودمان ۶ طرح مشخص داریم، اما انتظار می رود سهم استان های پیرامونی دریاچه ارومیه در این بخش نیز به دقت مشخص شود.
خرّم گفت: پارسال مصوب شد که ۱۲۲ میلیون مترمکعب پساب فاضلاب از آذربایجان شرقی به دریاچه ارومیه برسد که ۶۵ میلیون مترمکعب آن محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون موفق شده ایم ۱۰ کیلومتر لوله گذاری برای انتقال پساب تصفیهخانه فاضلاب تبریز را انجام دهیم، تاکید کرد: اگر عملیات لوله گذاری کامل نشود، آب به شکل دلخواه به دریاچه نمی رسد.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: ما نیاز به ۲۰ کیلومتر لوله گذاری دیگر داریم تا پساب تصفیه خانه فاضلاب تبریز بدون هیچگونه برداشت در مسیر به پیکره دریاچه برسد.
وی ادامه داد: در حوزه مردمی سازی نیز یک پیوست فرهنگی برای استان خودمان داریم؛ امسال کشت پیاز و هندوانه را در یک هزار هکتار از اراضی شهرستان های حاشیه دریاچه با کاشت پسته و بادام جایگزین کرده ایم.
استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: ما در راستای مدیریت بهینه منابع آب دریاچه ارومیه در استان هفت هزار و ۲۷۸ حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کرده ایم.
وی گفت: همچنین تاکنون سه هزار و ۶۵۴ چاه آب کشاورزی را در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در استان هوشمند کرده ایم.