خمین - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی خمین از آغاز برداشت پیاز نشایی از ۱۷۲ هکتار سطح مزارع کشاورزان پیشرو در این شهرستان خبر داد.

احمدرضا جعفری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: کشاورزان پیشرو شهرستان خمین در سال جاری ۱۷۲ هکتار از مزارع خود را به کشت پیاز به صورت نشایی اختصاص دادند.

وی زودرس کردن پیاز، بازار مناسب فروش، کاهش چهار مرحله آبیاری، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و تولید محصول سالم را از مزایای کشت پیاز به روش نشایی بیان کرد.

مدیر جهاد کشاورزی خمین ادامه داد: با کاهش میزان بارندگی و ادامه خشکسالی، کشت نشایی به دلیل صرفه جویی در مصرف آب و مزایای مختلف شیوه ای مناسب برای کشاورزی مناطق کم آب است.

جعفری گفت: توسعه کشت‌های نشائی یکی از سیاست‌های جهاد کشاورزی در مدیریت مصرف آب و رونق تولید در بخش کشاورزی است.

وی اظهار کرد: در کشت نشایی بذر محصول در فضای خزانه یا گلخانه (محیط کنترل شده) کشت می‌شود و بعد از دوره رشد و تبدیل به نشاء (گیاه کوچک) به وسیله دستگاه‌های خاص به اراضی کشاورزی منتقل می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی خمین، متوسط عملکرد تولید پیاز این شهرستان در هر هکتار را ۷۵ تُن عنوان کرد.

جعفری افزود:پیش بینی می‌شود ۱۲ هزار و ۹۰۰ تُن پیاز از نوع آذر شهر، زرد و محلی کمره تا اواسط شهریورماه سال جاری از مزارع پیاز خمین برداشت شود.

خمین در جنوب استان مرکزی است و یکی از پنج منطقه بزرگ پیازکاری کشور است.