به گزارش خبرنگار ایرنا، استان همدان با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن به عنوان قطب تولید سیب زمینی در کشور مطرح است و به واسطه این موضوع و موقعیت جغرافیایی یکی از مناطقی است که سرمایه گذاری برای صنایع تبدیلی سیب زمینی، گندم و ذرت بهرهوری زیادی دارد.
شرکت صنایع نشاسته الوند، یکی از بهترین تولید کنندگان نشاسته در ایران است که با بهره گیری از پیشرفته ترین دستگاه های دنیا و به کارگیری دانش مهندسان از سیب زمینی نشاسته تولید میکند.
این شرکت نخستین تولید کننده نشاسته سیب زمینی در ایران است که فعالیت خود را به صورت تخصصی در این حوزه از سال ۱۳۸۰ آغاز کرد.
بسیاری از مشکلات باعث شد این کارخانه چندین سال از چرخه تولید باز بماند اما اکنون با حمایت های مسئولان دولت سیزدهم حرکت چرخ پیشرفتهترین واحد تولید نشاسته کشور شتاب گرفته و زمینه های توسعه اقتصادی استان فراهم شده است.
استاندار همدان معتقد است که دیار الوند جای هدر دادن عمر و سرمایه نیست و باید واژه «تعطیل» از فرهنگنامه اقتصادی استان خط بخورد لذا در مقام نماینده عالی دولت به همراه مسئولان با رفع موانع واحدهای تولیدی، مسیر را برای حرکت دوباره کارخانه ها هموار می کنند.
صنایع تبدیلی الوند به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان نمونه ای از حدود ۱۰۰ کارخانه تعطیلی است که با تدبیر دولتمردان گرد و غبار رخوت و رکود از چهره آنها زدوده شده است.
رکودی که در سال های گذشته به گفته احمد شانیان بر اثر تحریم، گرانی مواد اولیه، کمبود سرمایه در گردش و در مواردی ضعف مدیریتی گریبان واحدهای تولیدی را گرفته و آنها را نیمه جان کرده بود.
او می گوید: بیش از ۱۰۰ واحد تولیدی راکد در حوزه صنعت و معدن استان طی ۱۸ ماه گذشته و در دولت سیزدهم احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است.
اشتغال برای ۴۰۰ دانش آموخته
مدیر توسعه و مهندسی شرکت نشاسته الوند در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: این شرکت به لحاظ گستردگی و تخصصی بودن دامنه تولیدات، صنعتی مادر محسوب شده و می تواند مادرانه طیف وسیعی از دانش آموختگان در رشته های فنی مهندسی مانند شیمی، مکانیک، ابزار دقیق، صنایع و دیگر رشته ها را زیر بال و پر خود بگیرد؛ به طوری که هم اینک ۴۰۰ متخصص به طور مستقیم در این شرکت مشغول به کار هستند.
«سینا پاسره» با تاکید بر اینکه جذب دانش آموختگان به شعار پیوند صنعت و دانشگاه جامه عمل می پوشاند و افزون بر تامین نیروی کار ماهر و متخصص، به ارتقای بخش 'تحقیق و توسعه' (آر اند دی) مجموعه صنعتی الوند نیز کمک می کند.
وی تصریح کرد: شرکت الوند حامی کشاورزان، دانشگاهیان و بخش حمل و نقل می ماند و آمادگی به دوش کشیدن بار بیکاری جوانان همدانی را دارد به شرطی که رشته وصال دولت با الوند گسسته نشود.
پاسره با اشاره به اینکه تجهیزات پیشرفته این شرکت از اروپا وارد شده است، گفت: تاکنون بیش از یک هزار میلیارد تومان در این شرکت سرمایه گذاری شده و سرمایه در گردش آن نیز بیش از یک هزار میلیارد تومان است.
مدیر توسعه و مهندسی شرکت نشاسته الوند تاکید کرد: این شرکت محصولات راهبردی تولید و بیش از ۵۰۰ کارخانه زیردستی از جمله صنایع لبنی، پروتئینی، شیرینی، و شکلات از محصولات آن استفاده میکند.
وی تاکید کرد: در کنار تامین محصولات مورد نیاز کشور، مازاد تولید خود را به کشورهای خاورمیانه و حوزه خلیج فارس صادرات می کنیم.
پاسره ادامه داد: طرح های توسعه این کارخانه برای سالهای آینده آماده است و فاز دوم این مجموعه بهمن ماه سال جاری بهره برداری می شود.
وی افزود: حجم بالای سرمایه در گردش ما کمک بسیاری به توسعه صنعت و اقتصاد استان می کند.