به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه که برای شرکت در در نشست وزیران محیط زیست، علوم و فناوری گروه ۷۷ و چین در کوبا به سر می برد، با نخست وزیر و وزیر محیط زیست این کشور و نیز معاون رییس جمهور ونزوئلا دیدار و گفت و گو کرد.
مانوئل ماررو نخست وزیر کوبا در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور معاون رییس جمهور ایران در فاصله اندکی از حضور رییس جمهور این کشور در کوبا، روابط حسنه دو کشور در زمینه های مختلف را مورد اشاره قرار داد.
همچنین دو طرف بر لزوم ایجاد کمیته پیگیری توافقات و مصوبات دو کشور و عملیاتی کردن همه موارد از جمله در حوزه دانش و محیط زیست تاکید کردند.
سلاجقه ضمن سخنرانی در نشست وزیران محیط زیست، علوم و فناوری گروه ۷۷ و چین، بر دستاوردهای متنوع و گسترده ایران در حوزه های مختلف به رغم وجود تحریم های یکجانبه و نامشروع علیه کشور اشاره کرد و خواستار همکاری و هماهنگی بیش از پیش مشارکت کنندگان در همه زمینه ها خصوصا محیط زیست و فناوری شد و آمادگی ایران را برای میزبانی از کشورهای مشارکت کننده برای حضور در کنفرانس بین المللی گرد و غبار که شهریورماه امسال برگزار می شود، اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در راستای تقویت دیپلماسی محیط زیست، به عنوان نماینده ایران در نشست وزیران محیطزیست، علوم و فناوری گروه ۷۷ و چین که از ۱۲ تا ۱۶ تیرماه (۳ تا ۷ ژوئن ۲۰۲۳) در هاوانای کوبا در حال برگزاری است، شرکت کرد.
کشور کوبا به عنوان رئیس جدید گروه ۷۷ و چین، به طور رسمی از ایران برای شرکت در این نشست دعوت کرده بود.
نشست وزیران محیط زیست، علوم و فناوری گروه ۷۷ و چین برای پوشش دو حوزه موضوعی محیط زیست و اقلیم: چالشهای علوم و تکنولوژی و ارتباط زیستی، تنوع زیستی و مسئولیت مشترک هم راستا با شعار امسال کنوانسیون بین المللی محیط زیست و توسعه که عبارت است از توسعه پایدار، فراگیر و تابآور، با علم و نوآوری برای محیط زیست در نظر گرفته شده است و هدف از برگزاری آن، ارتقای فضای تبادل نظر درباره بهره مندی از علوم، فناوری و نوآوری به عنوان محرک توسعه متوازن و تقابل با بحران های محیط زیستی؛ تقویت همبستگی، اتحاد، روحیه همکاری و تحقق طرحهای کشورهای جنوب، پس از بهبود همهگیری بیماری COVID-۱۹؛ تقویت گفت و گوها میان کشورهای عضو گروه ۷۷ ذیل موضوعات محیط زیستی است.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در راستای رویکرد دولت مردمی و انقلابی مبنی بر ضرورت ارتقای دیپلماسی محیط زیستی و بهرهمندی از هر فرصت برای تقویت آن، در این نشست حضور یافت تا ضمن اعلام مواضع کشورمان و اقدامات صورت گرفته در حوزه محیط زیست و علوم و فناوری و پیگیری و احیای روابط دوجانبه با کشور میزبان و نیز سایر کشورها در حوزه محیط زیست، از اعضای این گروه برای شرکت در کنفرانس بینالمللی مقابله با طوفان های گرد و غبار که قرار است ۱۸ و ۱۹ شهریورماه امسال در تهران برگزار شود، دعوت صورت گیرد.
گروه ۷۷، به عنوان بزرگ ترین ائتلاف کشورهای درحال توسعه، در سال ۱۹۶۴ از سوی ۷۷ کشور تشکیل شد. این گروه فعالیت رسمی خود را پس از پایان نشست تجارت و توسعه سازمان ملل ـ آنکتاد ـ طی بیانه ای آغاز کرد، این گروه اکنون اعضای ۱۳۳ کشور را در خود دارد اما به دلیل اهمیت تاریخی، سیاسی نشست اولیه آن که به شکل گیری و فعالیت رسمی آنها انجامید، هم چنان خود را در قالب گروه ۷۷ معرفی می کند.
گروه ۷۷ در چارچوب سازمان ملل متحد، موضوعاتی مانند ارتقای منافع اقتصادی جمعی و تقویت ظرفیت مذاکراتی جنوب و نیز همکاری های فنی در میان کشورهای درحال توسعه را پیگیری می کند.