اصفهان – ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان گفت: برنامه هفتم توسعه، تنها با عزم دولت برای کوچک کردن ساختار خود از طریق اختیار دادن به بخش خصوصی محقق می‌شود.

به گزارش ایرنا، لایحه برنامه هفتم توسعه که سند بالادستی کشور محسوب می‌شود و چشم‌انداز و مسیر حرکت سه قوه را در پنج سال آینده ترسیم می‌کند، در هفت بخش و ۲۴ فصل(۱۱۷ ماده) و در چارچوب اسناد بالادستی و ٢٦ سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب و سند تحول دولت مردمی، تدوین و در روزهای پایانی خرداد از سوی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

به گزارش ایرنا، امیر کشانی روز چهارشنبه در جلسه دیدار فعالان اقتصادی مُنتخب استان با تعدادی از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با موضوع بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در محل اتاق بازرگانی افزود: این در حالیست که در لایحه برنامه هفتم توسعه هیچ عزمی برای کوچک شدن دولت دیده نشده و تنها فروش اموال دولتی با هدف کوچک کردن دولت، مطمح نظر دولتمردان قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در لایحه برنامه هفتم، رشد صادرات غیرنفتی ۲،۶ درصد پیش بینی شده در حالی که هیچ برنامه‌ای برای تحقق آن عنوان نشده است.

کشانی با بیان اینکه کشور بویژه استان اصفهان هم اکنون با کمبود منابع آبی و انسانی مواجه است، گفت: باید این لایحه بدرستی بررسی و برای این منظور اتاق فکری با حضور متخصصان امر تشکیل شود تا یک برنامه متعادل و منسجم برای توسعه کشور بدست آید.

وی تاکید کرد: در این برنامه باید صادرات محوری را جایگزین واردات کرد تا با پویا کردن تولید و اقتصاد، کشور به رونق اقتصادی لازم برسد.

رییس مجمع نمایندگان استان اصفهان نیز گفت: نگاه نمایندگان کل کشور و همچنین دولت‌ها به استان اصفهان، منفی است.

حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی‌لارگانی افزود: بر این اساس است که اصفهان دومین پرداخت‌کننده مالیات و پول به خزانه کشور ولی در عین حال بیست و هفتمین یا بیست و هشتیمن دریافت کننده پول از خزانه کشور است.

وی یادآور شد: این بدان معناست که دولت پول را از استان اصفهان می‌گیرد ولی آن چیزی را که باید به این استان بازگردند، بازنمی‌گرداند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی افزود: بخاطر همین بی‌مهری‌ها و بی‌توجهی‌ها به استان اصفهان است که ما در حال عقب‌گرد هستیم و چندین سال است که در این خطه هیچ کاری انجام نمی شود.

وی، از فعالان اقتصادی استان خواست تا با همکاری مجمع نمایندگان برای عمران و آبادانی اصفهان از هر لحاظ چاره اندیشی و اقدام کنند.

حجت‌الاسلام لارگانی همچنین بر صادرات محوربودن برنامه هفتم توسعه تاکید کرد و گفت: تنها با این رویه می‌توان کشور را از مشکلات اقتصادی موجود نجات داد.

وی از فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان نیز خواست تا پیشنهادهای خود را در باره لایحه برنامه هفتم توسعه بصورت مکتوب در اختیار مجمع نمایندگان قرار دهند تا در فرصت باقیمانده در مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه نمایندگان مردم استان در کمیسیون‌های تخصصی از وکلای فعال در پیگیری مشکلات جامعه، فعالان عرصه صنعت و تجارت هستند، گفت: تمام موارد پیشنهادی فعالان اقتصادی استان در باره لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس ارائه خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی افزود: بتازگی طرحی در دستور کار مجلس قرار گرفته است که جلوی تعطیلی واحدهای تولیدی و خط تولید براساس احکام قضایی گرفته شود.

وی اظهار داشت: در این طرح مقرر شده است که احکام قضایی علیه واحدهای تولیدی و صنعتی بشکلی صادر نشود که در روند تولید آنها اختلال ایجاد کند.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس افزود: موضوع مالیات بر ارزش افزوده در حوزه سنگ‌های تزیینی از سال ۹۶ تاکنون که مورد پیگیری فعالان این عرصه بوده است نیز با پیگیری‌های لازم و دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه حل شد.

وی در باره تعطیلی روز شنبه بجای پنجشنبه نیز گفت: موضوع مهم این است که پنجشنبه‌ها در کل کشور غیر از تهران تعطیل نیست و نمی‌توان بر پایه این اصل تاکید بر جایگزینی روزهای یاد شده داشت.

حجت‌الاسلام نقدعلی خاطرنشان کرد: در حیطه ملاحظات بین‌المللی و مسائل مربوط به منافع اقتصادی، موضوع تعطیلی روز شنبه باید بصورت تخصصی و با در نظر گرفتن فرهنگ ایران اسلامی و حواشی آن و همچنین در نظر گرفتن مسائل اقتصادی بررسی صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، در این جلسه که با حضور تعدادی از فعالان اقتصادی مُنتخب اصفهان برگزار شد، علاوه بر ارائه نظرات در باره ایرادات لایحه برنامه هفتم توسعه به چالش های موجود در عرصه فعالیت اقتصادی استان از جمله بحث مالیات، انرژی، نیروی انسانی، بیمه و دیگر مباحث نیز اشاره شد.