به گزارش ایرنا، دادگستری خراسان رضوی روز چهارشنبه به نقل از فرزاد بهشتی گزارش داد: بسیاری از جرایمی که در فضای حقیقی به وقوع می پیوندد، در پی اعتماد به اشخاص با هویت های نامعلوم در بستر فضای مجازی، اعتماد کردن به پیام های تبلیغاتی منتشر شده در فضای مجازی و انجام ملاقات حضوری با آگهی دهندگان بدون در نظر گرفتن تمهیدات لازم است.
وی اضافه کرد: بخشی از جرایم مهم در فضای مجازی مربوط به آگهی های استخدام به خصوص استخدام بانوان به عنوان منشی و غیره است که در موارد متعددی پس از حضور اشخاص اقدامات مجرمانه از قبیل سرقت طلاجات و ارتباط نامشروع صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه در یک پرونده فرد پس از برقراری ارتباط نامشروع و اقدامات مجرمانه نسبت به فیلم برداری از بزهدیده اقدام و سپس با تهدید به انتشار فیلم و عکس، وی را از طرح شکایت منصرف کرده بود و حتی در برخی موارد این افراد بارها عمل مجرمانه را تکرار می کنند.
بهشتی گفت: همچنین پرونده ای در دست اقدام در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد دارای تعدادی شاکی است که در این پرونده با مجموعه ای از جرایم از قبیل انواع کلاهبرداری، سرقت، رابطه نامشروع، انتشار تصاویر مبتذل و مستهجن و غیره مواجه هستیم.
معاون دادستان مشهد افزود: کلیه این جرایم بر مبنای آشنایی و جلب اعتماد بزه دیدگان در فضای مجازی صورت گرفته است.
بهشتی گفت: در این پرونده متهم «ح. ح» دارای سوابق متعدد کیفری است و با نام مستعار «احسان» نیز خود را معرفی می کرده، قربانیان خود را از طریق فضای مجازی شناسایی و پس از جلب اعتماد و قرار حضوری اقدام به سرقت اموال و طلا، برقراری رابطه نامشروع با قربانیان و تهیه عکس و فیلم از آنها به منظور اطمینان از عدم شکایت این افراد کرده بود.
وی اضافه کرد: همچنین در مواردی کارت عابر بانک بزهدیدگان را نیز به زور دریافت و موجودی حساب را خالی کرده و یا از این کارتها برای پولشویی استفاده می کرد.
قاضی بهشتی افزود: یکی دیگر از اقدامات مجرمانه متهم، کلاهبرداری در قالب آگهی اجاره سوییت و اماکن اقامتی و دریافت بیعانه و عدم پاسخگویی به افراد و بلاک کردن شماره تماس آنان بوده است.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی گفت: در اکثر موارد بزهدیدگان قربانی ساده لوحی یا طمع خود می شوند، همه شهروندان باید نسبت به رعایت توصیه های قضایی و انتظامی اهتمام ویژه داشته باشند.