به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در آیین افتتاح قطعه دوم آزاد راه تهران شمال گفت: این طرح نماد خودباوری، توانایی و دانایی ملت ایران است وکار فن آورانه با هنر و نماد و اراده جدی مهندسان و مشاوران و کارگران کشور در این طرح شکل گرفته است.
وی ادامه داد: از تلاش های نخبگان و متخصصانی که در اجرای این طرح نقش داشتند تشکر می کنم و بسیار حائز اهمیت است که این طرح، در عید غدیر خم افتتاح شده است.
رئیس جمهور افتتاح قطعه دوم آزادراه تهران - شمال را از جمله کارهای بسیار ارزشمند کشور برشمرد و گفت :با بهره برداری این طرح در زمان و مصرف سوخت صرفه جویی می شود. این موضوعات ارزشمند است و از نکات مهم در اجرای این طرح به شمار می رود.
آیت الله رئیسی ادامه داد :اجرای این آزاد راه و بهره برداری از قطعه دوم نماد افتخار برای کشوربه شمار می رود که بنیاد مستعضفان و مدیریت آن در این دوره همت وافری داشته است.
رئیس جمهور گفت : با بررسی زوایای مراحل ساخت متوجه می شویم که نیروهای کاری از مهندسان، کارگران و مشاوران چطور شبانه روزی فعالیت کردند.
وی افزود : این طرح نماد علم و توانایی و افتخار برای جمهوی اسلامی ایران به شمار می رود.
آیت الله رئیسی ادامه داد : ان شالله در اجرای مابقی طرح با همان تلاشی که تاکنون این کار انجام شده است، قطعه بعدی هم با نام غدیر با همین تلاش انجام خواهد شد.
وی با تاکید بر دقت بکار رفته در اجرای این لاین از آزادراه تهران شمال اظهار داشت : به طور قطع سازندگان این آزاد راه با همان دقتی که داشته اند ادامه این کار را هم انجام می دهند.
رئیس جمهور گفت که همه ابعاد اجرای این طرح توسط نیروهای کار و تکنولوژی ایرانی انجام شده است که این موضوع از از افتخارات کشور است.
وی افزود : در اینجا جا دارد که هم از وزیر راه و شهرسازی و رئیس بنیاد مستضعفان و استانداران سه استان مسیر قدردانی کنم.
آیت الله رئیسی همچنین از همکاری و سعه صدر مردم مسیر اجرای طرح تشکر کرد و گفت که اگر همکاری آنها نبود بدین صورت کار انجام نمی شد.
وی افزود : امیدواریم به برکت غدیر خداوند این زحمت و تلاش را قبول کند و ذخیره آخرت قرار دهد.
پیشتر سید محمود حسینی پور در گفت و گو با خبرنگاران اعلام کرد که آیت الله سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور روز پنجشنبه در ادامه افتتاح قطعه دوم، قطعه سوم آزادراه تهران - شمال که یکی از ابر پروژه های راهداری کشور محسوب می شود، را کلنگ زنی خواهد کرد.
وی اظهارداشت: قطعه سوم در مقایسه با سه قطعه دیگر به لحاظ پیچیدگی خاص مهندسی بسیار مهم بوده که از طریق سرمایه گذاری کشور چین که به تازگی توافق آن بین مسوولان دو کشور انجام شده است به اجرا در خواهد آمد.
وی با بیان این که بعد از آزادراه تهران - شمال، افتتاح آزاد راه قایم شهر به ساری و کلنگ زنی آزاد راه چالوس - رامسر را خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: با اجرای این پروژه های آزادراهی تحولات بزرگی در مازندران از منظر کریدور شمال - جنوب که رییس جمهور دستور فعال شدن آن را داده است اتفاق خواهد افتاد.
مقام عالی دولت در مازندران ادامه داد : این فعالیت ها در حوزه های راه های زمینی، آزادراهی و هوایی در راستای فراهم شدن زیرساخت های کریدور شمال - جنوب است که با همت جهادی دولت سیزدهم صورت گرفته است.
وی تصریح کرد : البته در حوزه ریلی نیز برنامه های در دست اقدام داریم که در آینده نزدیک به سمع و نظر مردم ولایتمدار استان مازندران خواهیم رساند.
حسینی پور نوری با اشاره به آزاد راه چالوس - رامسر اضافه کرد : این آزادراه به طول ۷۹ کیلومتر در امتداد آزادراه تهران - شمال بوده که این مهم به تازگی با همت معاون اول رییس جمهور نهایی شده که ۹ بانک داخلی برای آن کنسرسیومی تشکیل دادند که ۴۹ سرمایه گذار این پروژه ملی را و بقیه بخش خصوصی بر عهده خواهند گرفت.
قطعه جدید آزادراه تهران- شمال به طول ۱۶.۵ کیلومتر که شامل باند غربی قطعه دوم است به عنوان اولین افتتاح آزادراهی دولت در سال ۱۴۰۲است که با حضور رییس جمهور افتتاح شد.
این قطعه شامل بیشترین حجم تونل و پل در یک پروژه است به نحوی که ۸۶ درصد مسیر از پل و تونل تشکیل شده که نشان دهنده حجم سنگین عملیات اجرایی به همراه پیچیدگیهای فنی در ساخت یک آزادراه است.
تونل البرز به طول ۶.۴ کیلومتر در این منطقه قرار دارد که در سال ۱۴۰۰ افتتاح شد و با افتتاح ۱۶.۵ کیلومتر از باقی مانده محور، مسیر ۲۲ کیلومتری باند رفت در منطقه ۲ آزادراه برای عبور مسافران شمال تکمیل میشود.
با افتتاح این مسیر استان البرز به مازندران متصل میشود و اولین اتصال آزادراهی استان البرز به مازندران رخ خواهد داد.
قطعه سوم آزادراه تهران - شمال از پل زنگوله شروع می شود تا منطقه دوآب در حوزه استحفاظی استان مازندران ادامه دارد.
هم اکنون طول شبکه آزادراهی کشور ۲ هزار و ۷۶۱ کیلومتر است و برنامه ریزی شده تا ۱۰ هزار کیلومتر دیگر به آن افزوده شود که از این میزان ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر در دست ساخت است.