به گزارش ایرنا، ولایت یکی از مهمترین اهداف واقعه غدیر خم است که در این روز نبی مکرم اسلام در سال دهم هجری از جانب خداوند مامور شد تا ۲ مساله حج و ولایت را به امت اسلامی ابلاغ کند.
این روز که نقطه آغاز امامت در جهان اسلام است بین پیروان فقه شیعه از اهمیت ویژه ای برخوردار شده و در ستایش این روز همان بس که پیامبر اکرم (ص) درباره این روز فرموده اند: «روز غدیر خم برترین اعیاد امت من است که در آن خدای متعال به من فرمان داد تا برادرم علی بن ابیطالب را به عنوان پرچم هدایت امت نصب کنم و آن روزی است که خدا دین را در آن کامل کرد و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین برایشان پسندید».
به همین دلیل در تقویم جمهوری اسلامی ایران از عید قربان تا عید سعید غدیر خم به عنوان هفته ولایت و امامت نامگذاری شده و شیعیان جهان همه ساله در ایام منتهی به عیدُاللهِ الاکبر(بزرگترین عید الهی) را گرامی می دارند که سرور این ایام در ساوه امسال به شکل ویژه ای دنبال شده است.
ساوجی ها امسال همانند سنوات گذشته جشن های خود را با عید سعید غدیر خم در ۱۰ نقطه شهر شروع کردند و در سه روز منتهی به این عید در ویژه برنامه جشن یک کیلومتری در پیاده راه امام خمینی (ره) گرد هم آمده اند.
این جشن که به همت هیات های مذهبی و در حد فاصل میادین امام خمینی (ره) و شهدا برنامه ریزی شده از عصر چهارشنبه ۱۴ تیر ماه آغاز شد که در آن حدود ۲۰ هیات با برپایی غرفه ها و موکب ها به عاشقان امامت و ولایت ارایه خدمت کردند.
غرفه داران و اعضای هیات های مذهبی در کنار تهیه و توزیع شیرینی و شربت کودکان را نیز فراموش نکرده بودند به گونه ای که در چند موکب مسابقات نقاشی کودکانه با موضوع امامت و ولایت نیز برپا شده بود و جامعه مخاطب این اقدام با شور و اشتیاق به دنبال خلق نقاشی هایی بودند که نشان از عشق آنان به اهل بیت عصمت و طهارت بود.
همچنین متولیان امر این جشن کودکان و نوجوانان را میدان دار این بزم کرده بودند به گونه که ۲ گروه سرود عقیق ویژه پسران و حضرت زینب (س) ویژه دختران نیز در خلال این سرور سرودهایی در مدح امام علی (ع) را می خواندند.
به گفته دبیر ستاد غدیر شهرستان ساوه این جشن عصر پنجشنبه و جمعه ۱۵ و ۱۶ تیرماه نیز از ساعت ۱۷ میزبان عاشقان اهل بین عصمت و طهارت (ع) است.
حجت الاسلام معین شرافتی افزود: توزیع بیش از ۵۰ هزار پرس غدای گرم و یک هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی از دیگر برنامه های محوری است که ساوجی ها در این دهه آن را برنامه ریزی کرده اند.
واقعه غدیر از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذیالحجه سال دهم قمری در غدیر خم، امام علی(ع) را جانشین خود معرفی کرد. حاضران در آن واقعه که بزرگان صحابه نیز در میانشان بودند، با امام علی(ع) بیعت کردند.
در احادیث شیعه تعابیری هم، چون عیدُاللهِ الاکبر(بزرگترین عید الهی)، عید اهل بیت محمد(ص)، و اشرف الاعیاد(والاترین عید) برای این روز به کار رفته است. شیعیان در سراسر جهان این روز را گرامی داشته و جشن میگیرند.
واقعه غدیرپیامبر اکرم(ص) در ۲۴یا۲۵ ذیالقعده سال ۱۰هجری، همراه با هزاران نفر برای به جای آوردن مناسک حج، از مدینه به طرف مکه حرکت کرد. از آنجا که این حج، آخرین حج پیامبر(ص) بود به حجة الوداع مشهور شد. وقتی اعمال حج پایان یافت و پیامبر(ص) همراه مسلمانان مکه را ترک و به طرف مدینه حرکت کرد، ۱۸ذیالحجه به غدیر خم رسیدند، جبرئیل آیه تبلیغ را بر پیامبر(ص) نازل کرد و از جانب خداوند، به رسول خدا(ص) امر نمود تا علی(ع) را به عنوان، ولی و وصی بعد از خود، به مردم معرفی کند.