به گزارش ایرنا،ابراهیم نقدی روز پنجشنبه در جلسه نقش گمرک در تحقق فرامین مقام معظم رهبری در جمع بسیج فعالان اقتصادی کاشان بیان کرد: این رقم نسبت به سال ۱۴۰۰، ۴۱۳ درصد رشد داشته است.
وی اظهار کرد: گمرک علاوه بر درآمدهای حقوقی و ورودی، مالیات بر ارزش افزوده هم وصول می کند، در سال ۱۴۰۱، ۹۴ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده در کل کشور وصول شد.
معاون حقوقی و نظارت گمرک کشور بیان کرد: بزرگ ترین مقصد های صادرات ما در سه ماه نخست امسال،کشورهای چین،عراق،ترکیه،هند و امارات متحده عربی بوده و ۶۵ درصد کل ارزش صادرات ما به این کشورها بوده است.
نقدی گفت: واردات ما در سه ما نخست امسال رشد پنج درصدی داشته و بزرگ ترین مبدا وارداتی ما چین،ترکیه،هند،امارات متحده عربی و آلمان بوده و ۷۵درصد واردات ما از این کشورها بوده است.
وی افزود: شهرستان کاشان همیشه در گمرکات کشور یکی از نمونه های الگو است،تنها گمرکی که نقش قابل توجه در حوزه تجارت خارجی به ویژه در مرزبانی اقتصادی کشور دارد.
وی اظهار کرد: مشکل اصلی ما در کشور بازگشت ارز حاصل از صادرات است،تنها شهرستانی که در این حوزه بدون هیچ چشمداشتی در راستای منویات مقام معظم رهبری و خدمت به جامعه اقتصادی کشور با کمترین امکانات بیشترین خدمت را ارائه می کند فعالان اقتصادی،تجار،بازرگانان،صاحبان حرفه و صنایع کاشان هستند.
معاون حقوقی و نظارت گمرک کشور گفت:دربحث صادرات از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۱ گمرک کاشان با ۳۹۹ ملیون دلار ارزش صادرات، رتبه ۲۴ را از بین ۱۶۰ گمرک کشور کسب کرد.
نقدی اظهار کرد: کاشان هشت انبار اختصاصی دارد،بعضی از استان ها حتی یک انبار اختصاصی ندارند و این یعنی هشت تولیدکننده و واردکننده عمده کشور در منطقه کاشان و آران و بیدگل حضور دارند.
معاون حقوقی و نظارت گمرک کشور بیان کرد: در این منطقه فعالان در حوزه های خودرو،گیاهان دارویی و گلاب، فرش، معدن، کاشی و سرامیک فعالیت دارند و اگر شرکت های بزرگ، واردات خود را در گمرک کاشان متمرکز کنند از مزایای آن بهره مند می شوند.
نقدی گفت: گمرک کشور آمادگی خود برای توسعه منطقه و توسعه صادرات و افزیش تولید اعلام می کنیم امروز دشمنان جنگ اقتصادی علیه ملت ایران راه انداخته اما ملت ایران در کنار حاکمیت در راستای توسعه گام برمی دارد تا توطئه دشمن خنثی شود.
کاشان به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید و صنعت کشور دارای نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و ۱۳ شهرک، ناحیه و منطقه صنعتی است.
این شهرستان با داشتن یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه همسنگ شامل ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی درجه یک، ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی و فرعی و ۴۰۰ کیلومتر آزادراه، در منطقهای راهبردی و در مسیر کریدور شمال - جنوب کشور و بالعکس قرار دارد.
سهم کاشان در صادرات فرش ماشینی به خارج از کشور نزدیک به ۷۵ درصد است و به همین دلیل این منطقه به قطب تولید فرش ماشینی و شهر فرش ماشینی ایران معروف است.
اتاق بازرگانی کاشان به دلیل در مسیر قرار گرفتن کاشان در راههای استانی و بینالمللی و همچنین وجود راهآهن سراسری بیش از نیم قرن قبل و پیشتر از برخی مراکز استانها تاسیس شده است.
این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود. کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.