همدان- ایرنا- استان همدان برای وجود جهان‌شهر ملایر با ۲ برند جهانی مبلمان منبت و انگور به خود می بالد، شهری که به واسطه برگزاری چهارمین رویداد ملی مبل و منبت، میزبان گردشگران و مسافران بسیاری از نقاط مختلف کشور است و از ملایر گرفته تا دهنوآورزمان، زنگنه و شهر جوکار میزبانان شایسته‌ای برای این رخداد مهم استانی و کشوری هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ سال ۱۳۹۸ روزی تاریخی برای هنرمندان مبلمان منبت ملایر است، روزی که نام این هنرصنعت بر بام دنیا نشست و ایران برای وجود چنین هنر فاخری که با دستان توانمند منبت‌کاران ملایری خلق می‌شود، افتخار می‌کند.

مردمان جهان شهر ملایر برای پاسداشت این هنر فاخر، هر ساله جشنواره‌ای در قامت ملی و بلکه جهانی برگزار می‌کنند و به مدت ۱۰ از عید قربان تا غدیر میزبان گردشگران، مسافران، خریداران و هموطنان از سراسر کشور هستند، امسال اما این رویداد ملی در سطحی فراتر از سال‌های قبل در حال برگزاری است.

چهارمین جشنواره ملی مبل و منبت امسال نیز با برنامه‌ریزی و تدبیر مدیریت عالی این شهرستان و دست‌اندرکاران و البته همراهی همیشگی فعالان مبلمان منبت، همزمان با عید قربان از هشتم تیرماه در باغ تاریخی سیفیه آغاز شد و پیرو آن و به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر ملایر، باغ تاریخی سیفیه سه شب متوالی در قالب برگزاری جشنواره اقوام، میزبان هموطنان و هنرمندان استانی و ملی بود.

علاوه بر شهر ملایر، جشنواره‌های مختلفی در راستای برگزاری چهارمین رویداد ملی مبل و منبت در شهر زنگنه و روستای دهنوآورمان نیز برگزار شد که با استقبال پرشور و بی‌نظیر مردم مواجه شد و تمام تلاش برگزارکنندگان این مراسم‌ها، معرفی و تثبیت نشان جهانی مبلمان منبت ملایر و ایجاد شور و نشاط اجتماعی مردم بود.

در امتداد برگزاری این جشنواره‌ها، شهر جوکار به عنوان مهد مبلمان منبت ملایر امروز میزبان چهارمین جشنواره ملی مبل و منبت بود، جشنی فاخر با حضور فرماندار ویژه ملایر، نماینده مردم ملایر در مجلس، مدیران دستگاه‌های اجرایی، هنرمندان استانی و ملی، فعالان این هنرصنعت و حضور پرشور مردم، که بار دیگر به وجود چنین دستاوردی که آوازه آن تا آنسوی مرزها رفته، افتخار کردند.

شهر جوکار با بیش از ۶۰ سال قدمت در هنر مبلمان منبت، خاستگاه این هنرصنعت در شهرستان ملایر است و به داشتن بیش از ۳۰۰ هنرمند و منبت‌کار ماهر و زبده و بیش از یکصد کارگاه تولیدی مبلمان منبت با ۳۰ واحد نمایشگاهی به خود می‌بالد، هنرمندانی که بر تن سخت چوب، نوای زندگی می‌بخشند تا به زیبایی در کُنج خانه‌های ما بنشیند.

به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر و بخشداری جوکار، مهد مبل و منبت ایران، مفتخر به برگزاری این جشنواره ملی با حضور هنرمندان مطرحی همچون «عمو حمید»، «سینا درخشنده» خواننده مطرح کشوری و اجرای خوب "رامین شاملو" دیگر هنرمندان توانمند استان، بود.

شهر جوکار با بیش از ۶۰ سال قدمت در هنر مبلمان منبت، خاستگاه این هنرصنعت در شهرستان ملایر است و به داشتن بیش از ۳۰۰ هنرمند و منبت‌کار ماهر و زبده و بیش از یکصد کارگاه تولیدی مبلمان منبت با ۳۰ واحد نمایشگاهی به خود می‌بالد، هنرمندانی که بر تن سخت چوب، نوای زندگی می‌بخشند تا به زیبایی در کُنج خانه‌های ما بنشیند.

جوکار در ۲۳ کیلومتری شهر ملایر واقع شد، شهری که نقطه اتصال همدان، تویسرکان و ملایر است و بیش از ۲ هزار نفر جمعیت دارد و با مهاجرت معکوس، جمعیت این بخش به حدود ۳۰ هزار نفر رسیده است.

چهارمین جشنواره مبل و منبت جوکار

و امروز در آستانه چهار سالگی جهانی شدن مبلمان منبت ملایر، این هنرصنعت سرآغاز تحولی عظیم در شهر جوکار شده تا با برگزاری جشنواره‌ای باشکوه که سور و ساتش تمام منطقه را فرا گرفته، نام و آوازه مهد مبلمان منبت را به جهانیان معرفی کنند.

با جهانی شدن مبلمان منبت ملایر، رونق این هنرصنعت بیشتر از هر زمان دیگری به شهر جوکار نیز رسید و در مسیرش که میزبان مسافران و گردشگران بسیاری از غرب، جنوب، مرکز و شمال کشور است، تولیدات هنری خود را در بیش از ۳۰ نمایشگاه در معرض دید هنردوستان قرار داده‌اند.

هنرصنعت مبلمان منبت، سند تحول ملایر است

معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر در این مراسم با بیان اینکه این جشنواره باید به فرصتی برای رشد و توسعه همه‌جانبه این شهرستان تبدیل شود، بیان کرد: افق روشنی با کسب برند جهانی مبل و منبت برای ملایر ترسیم شده و باید در تمامی جوانب به سمت و سوی جهانی شدن برویم.

"سلمان اسماعیلی" افزود: هنرصنعت مبلمان منبت، سند تحول شهرستان ملایر است و چهارمین جشنواره مبل و منبت، بهترین رویداد فرهنگی و تجاری شهرستان ملایر است.

وی ادامه داد: برگزاری چهارمین جشنواره مبل و منبت، سهم بسزایی در معرفی افتخارات ملی و جهانی و ظرفیت‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی ملایر ایفا کرد و مردمان با فرهنگ ملایر میزبان شایسته‌ای برای مهمانان و گردشگران هستند.

فرماندار ویژه ملایر با تاکید بر اینکه دولت خدمتگزار با تمام توان برای حمایت از تولید پای کار آمده، اظهار داشت: فعالان بخش خصوصی این هنرصنعت با وحدت و وفاق برای هر چه باشکوه‌تر برگزار شدن این جشنواره تلاش کردند که قابل تقدیر است.

مبلمان منبت ملایر نگین افتخار برای دنیا است

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در این آئین مبلمان منبت را یکی از صنایع دستی و هنرهای شاخص جوکار دانست و گفت: جوکار قدمت دیرینه‌ و هنرمندان شاخصی در این هنرصنعت دارد.

حجت الاسلام "احد آزادیخواه" افزود: ملایر از بین ۷۰۰ شهر کشور موفق شد برند ملی و جهانی مبلمان منبت را بگیرد و این هنرصنعت را به نام خود ثبت کند.

وی با بیان اینکه همزمان با چهارمین جشنواره عید تا عید مبل و منبت، تیزر تبلیغاتی این جشنواره از شبکه‌های رسانه ملی در حال پخش است، ادامه داد: نام ملایر امروز در عرصه جهانی شناخته شده است و یک نگین و افتخار برای همه دنیا است.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی اخذ مجوز پنج هزار ثانیه تبلیغات رایگان از رسانه ملی را یکی از اقدامات مهم در راستای برگزاری چهارمین جشنواره مبل و منبت عنوان و بیان کرد: چهارمین جشنواره تا پایان تابستان ادامه دارد و ملایر پذیرای گردشگران و مسافران بیشماری است.

حجت الاسلام آزادیخواه یادآور شد: تبلیغات جشنواره مبل و منبت تا پایان تابستان از رسانه ملی پخش می‌شود که می‌تواند در رونق اقتصادی این شهرستان اثرگذار باشد.

وی با بیان اینکه رونق تولید، اشتغال و بیمه صنعتگران این هنرصنعت یک مقدمه است، گفت: تمام تلاش ما و مجموعه شهرستان ایجاد بساط شادی و نشاط اجتماعی است.

جوکار مهد مبلمان منبت ملایر

بخشدار جوکار نیز با اشاره به برگزاری پرشور چهارمین جشنواره مبل و منبت در سراسر شهرستان و پخش تبلیغات رایگان از رسانه ملی، تاکید کرد: زحمات چندین ساله هنرمندان این هنرصنعت، موجب رونق اقتصادی این بخش و شهرستان با حمایت فرماندار ویژه ملایر و نمایندگان مجلس شده است.

"محمد فارسی" با بیان اینکه جوکار از دهه ۴۰ و ۵۰ مهد مبل و منبت بوده است، اظهار داشت: در طول این سال‌ها بخش جوکار منبت‌کاران و استادکاران جوانان ملایری را آموزش داده‌اند و این هنرصنعت گسترش یافت تا امروز به بیش از ۹ ازار منبت‌کار رسیده است.

وی ادامه داد: با تلاش دست‌اندرکاران این شهرستان از خام‌فروشی مبلمان منبت جلوگیری شد و هم‌اکنون تمامی فرآیند تولید و فروش در خودِ شهرستان انجام می‌شود و پیرو آن ثبت ملی و جهانی این هنرصنعت رقم خورد.

بخشدار جوکار تاکید کرد: جوکار نقش خود را در کسب این برند ملی و جهانی به خوبی ایفا کرد و همچنان در حال فعالیت گسترده در رونق این هنرصنعت است.

فارسی گفت: همه مردم و هنرمندان شهرستان ملایر باید هر کدام مُبلغ خوبی برای مبلمان منبت باشند تا اثر آن را در رونق روزافزون اقتصادی مردم و فعالان این هنرصنعت ببینیم.

احداث بزرگترین شهرک صنعتی مبلمان منبت در جوکار

شهردار جوکار نیز ضمن تبریک دهه ولایت و امامت و عید سعید غدیر خم، بیان کرد: مبل و منبت از دهه ۴۰ در این شهر قدمت دارد و این هنرصنعت از جوکار سرچشمه گرفته است.

"علی رسولی‌جوکار" ضمن تقدیر از حمایت‌های فرماندار ویژه ملایر و مساعدت بی‌دریغ وی در اخذ موافقت‌های لازم برای ایجاد شهرک مبلمان منبت، افزود: با موافقت فرماندار ویژه ملایر و طی مراحل لازم، شهرک صنعتی مبلمان منبت در شهر جوکار ایجاد خواهد شد و شاهد رونق هر چه بیشتر مبلمان و منبت خواهیم بود.

وی احداث نخستین پیست اسب‌دوانی و ایجاد بازارچه تجاری شهر جوکار را از دیگر اقدامات مهم شهرداری جوکار عنوان و بیان کرد: بودجه شهرداری جوکار طی سال گذشته ۱۵۰ درصد افزایش یافت و ماشین‌آلات شهرداری به روز و نوسازی شد.

شهردار جوکار گفت: برای برگزاری چهارمین جشنواره مبل و منبت شهر جوکار تلاش شبانه‌روزی شد تا بتوانیم لحظاتی خوش را برای مردم خلق کنیم.

رسولی‌جوکار ضمن تقدیر از حنایت‌های واحدهای تولیدی و صنعتی بخش جوکار در برگزاری این جشنواره، یادآور شد: ایجاد شهرک صنعتی مبلمان منبت با مسئولیت شهرداری جوکار، می‌تواند برای روتق اقتصادی شهر، فعالان بخش خصوصی، مردم و شهرداری مثمرثمر باشد.

به گزارش ایرنا، در حاشیه دومین جشنواره مبل و منبت شهر جوکار غرفه های مختلف صنایع دستی، سوغات و تولیدات مبل و منبت دایر بود.

چهارمین جشنواره ملی مبل و منبت ملایر از هشتم تیر همزمان با عید قربان در باغ تاریخی سیفیه آغاز شد و شانزدهم تیر همزمان با عید سعید غدیرخم در مجموعه تفریحی و توریستی مینی‌وُرلد یا جهان کوچک به کار خود پایان می‌دهد.

مبلمان منبت ملایر بهمن سال ۱۳۹۸ بر اساس تصمیم شورای جهانی صنایع دستی ثبت جهانی شد.