به گزارش ایرنا از سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، علی رسولیان در نخستین همایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در صنعت مبلمان با رویکرد صادرات افزود: بیش از ۸۵ درصد نیاز کشور در حوزه مبلمان در داخل کشور تولید میشود.
وی ادامه داد: البته بیش از ۶۵ درصد تولید مبلمان دنیا را چند کشور محدود انجام میدهند و باتوجه به توانمندی و تخصصی که در کشور وجود دارد، میتوانیم در این حوزه در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.
معاون وزیر صنعت به سفر خود به کشور چین اشاره و خاطرنشان کرد: دیداری که با معاون وزیر صنعت و تجارت کشور ویتنام در حاشیه برگزاری نمایشگاه بینالمللی صنایع کوچک و متوسط چین داشتم با موفقیتهای این کشور در این حوزه آشنا شدم. باید با مدلهای نوین و موفق دنیا ارتباط بگیریم، در این حوزه ارتباطگیری واحدهای کوچک و متوسط و کسبوکارها با همتایان خود در کشورهای توسعهیافته دنیا بسیار ضروری است.
رسولیان با تأکید بر اینکه در حوزه صادرات با تشکیل کنسرسیومهای صادراتی جای کار بسیاری وجود دارد، یادآور شد: همچنین خوشههای صنعتی در حوزه مبلمان باید تقویت شود. ۱۵ خوشه صنعتی مبلمان در کشور شناسایی شده است، هفت خوشه صنعتی اجرا شد و چهار خوشه صنعتی نیز در حال اجرا است.
وی ادامه داد: شهرکهای صنعتی تخصصی الگوهای موفق بازاریابی و نتیجه تمرکز روی خوشههای صنعتی و زنجیرههای ارزش با نگاه به سرمایهگذاری با مبانی علمی است که حرکت در این راستا و این مهم در دستور کار است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: همچنین در بخش هایی که استعداد و ظرفیتهای لازم برای تکمیل زنجیره ارزش یک صنعت وجود داشته نواحی صنعتی به وجود میآوریم.
وی، آموزش، تحقیق و توسعه را فاکتور بسیار مهمی برای رقابت صنعتی با کشورهای دنیا دانست و افزود: از حضور شرکتهای کوچک و متوسط در نمایشگاههای تخصصی خارجی و ایجاد پاویونهای تخصصی، حمایتهای لازم را به عمل میآوریم.
رویکرد صادراتمحور، صنایع کوچک را از بحران خارج میکند
در این مراسم "پیمان پژوهنده" دبیر همایش ضمن بیان اهداف برگزاری این رویداد گفت: ما با همه تحریم ها و خود تحریمی ها جنگیده ایم و فرصتهایی جدیدی خلق کرده ایم و بهطور قطع با استمرار این طریق، از هیج کوششی فروگذار نخواهیم کرد.
دبیر همایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در صنعت مبلمان، همچنین حضور نمایندگان ۵۰ نفره از کشورهای خارجی در این نمایشگاه را به فال نیک گرفت و گفت: این گروه از کشورهای عمان، لبنان، قطر و امارات، روسیه، پاکستان، افغانسان، اقیلم کردستان، ازبکستان و غیره بودند که با توجه به رویکرد صادرات محور این همایش، اتفاقی ارزنده محسوب می شود و با تعامل و تبادل نظر، میتواند دورازه های جدیدی را به روی ما باز کند.
وی با بیان اینکه "کشو های همسایه در منطقه، بازار خوبی برای صنعت مبل کشور است" یادآور شد: باید تلاش کنیم سهم کشورمان را از این بازار پس بگیریم و این میسر نمی شود مگر با کاهش هزینه های حمل و نقل، همراهی دستگاه ها در کاهش هزینه ها و حمایت از تولید داخلی.
پژوهنده در بخش پایانی اظهارات خود تأکید کرد: رویکرد صادرات محور، صنایع کوچک را از بحران خارج می کند و ما در این مسیر گام بر می داریم.
"روح اله ایزدخواه" نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، "محمدجعفر ایرانی" عضو هیئتمدیره بانک توسعه تعاون، "انصاری" رئیس دانشگاه علمی کاربردی کشور، "نوروزی" دبیر اتحادیه مبلمان سازان، "عباسی" رئیس اتحادیه درودگران در کنار جمعی از فعالان اقتصادی و صنعتی در این همایش حضور داشتند.
همچنین هیتتهای تجاری بلندمرتبه از کشورهای اقلیم کردستان عراق، افغانستان، ترکیه، هند، پاکستان، لبنان، سوریه، قطر، روسیه، قزاقستان و ازبکستان نیز مهمانان ویژه این همایش بودند.
در این همایش برخی فعالان اقتصادی و رؤسای انجمنها و تشکلهای تخصصی در حوزه مبلمان به بیان مهمترین نقطهنظرات خود در حوزههای مختلف پرداختند. همچنین از فعالان برتر حوزه مبلمان در بخشهای مختلف تولید، آموزش، طراحی، صادرات، دانشبنیان و... تجلیل شد.
رسولیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان این همایش از نمایشگاه صنعت مبلمان بازدید کرد و از نزدیک در گفت و گو با فعالان و دستاندرکاران این حوزه در جریان مهمترین دغدغهها، مسایل، توانمندیها و مشکلات آنها قرار گرفت.
نخستین همایش فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری در صنعت مبلمان با رویکرد صادرات روز پنجشنبه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران سالن کنفرانس شماره ۱ برگزار شد.