مشهد - ایرنا - استاندار خراسان رضوی روز پنجشنبه و به بهانه روز قلم به دیدار استاد "محمد حکیمی" نویسنده و مجتهد اندیشمند مشهدی و از مولفان کتاب گرانسنگ "الحیات" رفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یعقوبعلی نظری به همراه معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در منزل محمد حکیمی حضور یافت و از دیدگاه ها، خاطرات و نصایح این نویسنده علوم و معارف دینی بهره گرفت.

استاد محمد حکیمی نیز ضمن بیان خاطراتی از دوران تحصیل و فعالیت های علمی خود و برادران مرحومش محمدرضا و علی حکیمی در راه نشر معارف اسلامی اظهار داشت: مسوولان باید اصل و فرع موضوعات و اهمیت مسائل مردم را به درستی تشخیص دهند. مردمداری و میان مردم بودن به معنی وقت گذراندن صرف میان مردم نیست بلکه درک و فهمیدن اصل و فرع امور مردم از ضروریات و شاخصه های مسوولان شایسته در جامعه امروز است.

وی توجه مسوولان به معنویت را خواستار شد و گفت: مطابق آموزه های دینی و آنچه از اساتید خود دریافت کرده ام، دعا و توسل به ائمه اطهار و خواندن سوره یاسین و زیارت آل یاسین را به مسوولان توصیه می کنم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم در حاشیه این دیدار به خبرنگار ایرنا گفت: روز قلم بهانه ای بود تا در شب عید غدیر استاندار به همراه معاون فرهنگی خود خدمت یکی از اساتید حوزه علمیه مشهد و از بزرگان و متفکران اهل قلم در حوزه کتابهای اهل بیتی و معرفتی برسند.

محمد حسین حسین زاده افزود: در این نشست تقدیر و تشکری از زحمات ایشان صورت گرفت و گرامیداشتی از ۲ برادر مرحوم شان محمدرضا و علی حکیمی نیز انجام شد؛ بزرگانی که از اثرگذاران حوزه فرهنگ و علوم اسلامی در دوره معاصر بودند.

محمد حکیمی (زاده ۱۳۱۸ در مشهد) مجتهد، نویسنده و از مؤلفان دایره المعارف الحیات، استاد اقتصاد اسلامی و ادبیات در حوزه علمیه مشهد است.

وی به همراه ۲ برادر دیگر خود محمدرضا حکیمی و علی حکیمی از مؤلفان الحیات هستند که به وسیله احمد آرام به فارسی ترجمه شده‌ است.

علاوه بر الحیات تالیفات دیگری از این نویسنده و مجتهد مشهدی از جمله دفاع از حقوق زن، در فجر ساحل، "جهانی سازی مهدوی، جهانی سازی غربی"، آینده سرمایه‌داری، انسان‌گرایی اسلامی، شهدای روحانیت، امام علی (ع)، پدیده‌شناسی فقر و توسعه، کتاب زن و زن از دیدگاه دین منتشر شده است.

به گزارش ایرنا، پیشینه نام‌گذاری چهاردهم تیر به نام روز قلم به سال ۱۳۸۱ برمی‌گردد. اعضای انجمن قلم ایران مدت‌ها در پی اختصاص دادن و انتخاب یک روز خاص برای اهالی فرهنگ و قلم بودند تا در این روز بتوانند برنامه‌های فرهنگی مناسبی برای اهالی قلم برگزار کنند تا اینکه در سال ۱۳۸۱ و پس از بررسی تاریخ‌های متفاوت تصمیم گرفته شد روز قلم ریشه در فرهنگ و تاریخ ملی داشته باشد.

به همین خاطر روز چهاردهم تیر از طرف این انجمن به عنوان روز قلم پیشنهاد شد و در نهایت به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.