بهگزارش جمعه ایرنا «علی اصغر شالبافیان» در بازدید از زیرساخت های مرز خسروی برای تردد زائرین اربعین حسینی از اتخاذ تمهیدات ویژه برای تردد زائران در این ایام خبرداد.
وی اظهار کرد: راه دسترسی مناسب به مرز خسروی از ویژگی های ممتاز این مرز برای تردد به عتبات عالیات است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: به واسطه اتفاقاتی که در سالیان گذشته در کشور عراق افتاده، مرز خسروی کمتر مورد استقبال قرار گرفته است اما وجود پایانه مرزی مناسب با امتیازات بسیار عالی و امکانات مناسب رفاهی دلیلی می شود تا مسافران ورودی از عراق و همچنین زائران ایرانی عازم به عتبات عالیات روز به روز استقبالشان از این مرز بیشتر شود.
شالبافان ادامه داد: برای موضوع اربعین نیز تمهیداتی با هماهنگی ستاد اربعین و وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خواهیم داشت که در تمام حوزهها از جمله مبادی مرزی به اجرا گذاشته میشود.
وی گفت: پایانه مرزی خسروی در اربعین امسال قرار است به صورت ۲۴ ساعته به زائران عتبات عالیات خدمات ارائه کند.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.