تهران-ایرنا- پاتریک ویکن، عضو گروخه پژوهشگر عفو بین‌الملل در مسائل نظامی، امنیتی و پلیسی اعلام کرد که تصمیم آمریکا برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین برای غیرنظامیان بسیار زیانبار و خطرناک است.

به گزارش جمعه شب ایرنا از تارنمای عفو بین الملل, ویکن در واکنش به خبرها مبنی بر تصمیم آمریکا برای ارسال بمب خوشه‌ای به اوکراین گفت: عفو بین‌الملل همیشه تاکید کرده است که بمب‌های خوشه‌ای ذاتاً سلاح‌هایی هستند که حتی سال‌ها پس از پایان جنگ, به غیرنظامیان در سراسر جهان آسیب‌های بیشماری وارد می‌کنند.

وی افزود: جنگ تجاوزکارانه روسیه رنج عمیقی را برای مردم اوکراین به ارمغان آورده است. این ملاحظات بشردوستانه و نگرانی برای غیرنظامیان در کشورهای درگیر جنگ و پیامدهای آن بود که ۱۱۱ کشور از جمله بسیاری از متحدان اوکراین را به تصویب کنوانسیون مربوط به مهمات خوشه‌ای و ممنوعیت استفاده، تولید، انتقال و انباشت آن سوق داد.

این مقام عفو بین الملل تاکید کرد: طرح آمریکا برای انتقال مهمات خوشه‌ای به اوکراین, پیشرفت‌های قابل توجه جامعه بین المللی را در زمینه محافظت از غیرنظامیان در برابر چنین خطراتی چه در زمان جنگ و چه پس از پایان آن, تضعیف می‌کند.

به گزارش ایرنا, فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل در پی اعلام ارسال بمب‌های خوشه‌ای از سوی آمریکا به اوکراین از سوی رسانه‌های آمریکایی، اعلام کرد که دبیر کل سازمان ملل با استفاده از بمب‌های خوشه‌ای در میدان جنگ مخالف است.

رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند بسته تسلیحاتی جدید آمریکا برای اوکراین احتمالا شامل بمب‌های خوشه‌ای خواهد بود که از سوی بیش از ۱۰۰ کشور ممنوع شده است.

بر اساس گزارش‌های‌ای بی‌سی نیوز، پولیتیکو، نیویورک تایمز و آسوشتیدپرس انتظار می‌رود این بسته تسلیحاتی به صورت رسمی روز جمعه اعلام شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از منابع آگاه نوشت انتظار می‌رود پنتاگون تا ساعاتی دیگر اعلام کند هزاران بمب خوشه‌ای را به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی جدید ۸۰۰ میلیون دلاری، به اوکراین ارسال خواهد کرد.

گزارش سال ۲۰۲۱ از سوی ائتلاف بمب‌های خوشه‌ای نشان داد که هزاران بمب خوشه‌ای در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ مدت‌ها پس از توقف جنگ، در مرگ و جراحت غیرنظامیان نقش داشتند.

بمب‌های خوشه ‌ای می‌توانند از هواپیما یا سکوهای پرتاب موشکی پرتاب شوند که در بیش از ۱۲۰ کشور - در چارچوب کنوانسیون مهمات خوشه‌ای- ممنوع شده‌اند، به هنگام انفجار شمار زیادی بمب‌های کوچکتر را در محیط وسیعی پخش می‌کنند. این بمب‌های کوچکتر در صورت انفجار جان شهروندان بیشتری را تهدید می‌کنند و درصورت منفجر نشدن هم به صورت مین عمل کرده و می‌توانند خطرات جانی و معلولیت برای غیر نظامیان به همراه داشته باشند.
دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده است که روسیه و اوکراین از بمب‌های خوشه‌ای استفاده می‌کنند و از آمریکا خواست این تسلیحات را در اختیار اوکراین قرار ندهد.