اسفندیار خزائی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قرار است در این استان ۱۲ میلیون اصله نهال تولید یعنی سالانه سه میلیون نهال در اقصی نقاط این استان غرس شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه فشار دام به مراتع همدان ۲.۵ برابر ظرفیت مراتع است گفت: این استان دارای یک ایستگاه تولید بذور مرتعی است که میزان تولید آن به چهار هزار کیلوگرم در سال می رسد.
خزائی گفت: همدان دارای یک هزار و ۸۵ سامانه عرفی ممیزی شده به وسعت ۶۶۹ هزار و ۱۷۵ هکتار است و تاکنون ۸۵۹ پروانه چرا برای روستائیان و عشایر صادر شده است.
وی افزود: شمار بهره برداران مجاز از اراضی ملی به ۶۴ هزار و ۴۸ نفر و میزان دام مجاز نیز ۵۳۰ هزار و ۶۶۹ واحد دامی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان، درباره کمربند حفاظتی ادامه داد: به منظور جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی ایجاد کمربند حفاظتی با رویکرد تعیین حدود اراضی، ملی و آگاهی دادن به کشاورزان و بهره برداران منطقه اجرا شد.
خزائی اضافه کرد: طرح کمربند حفاظتی به وسیله نصب ستون های بتنی (بنج مارک ها)، کانال، کشت نهال صورت گرفته و با این کار مرز بین اراضی ملی و مستثنیات مشخص می شود.
وی با بیان اینکه همدان تنها استانی است که وسعت منابع طبیعی آن کمتر از اراضی کشاورزی است گفت: با ایجاد کمربندی سبز نسبت به رفع ۱۰۰ درصدی تداخلات در شهرستان های بهار، کبودرآهنگ، تویسرکان و نهاوند اقدام شد.