قزوین - ایرنا -مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین گفت: اجرای طرح‌های عمرانی و زیرساختی در روستاهای استان در سال آغاز به کار دولت سیزدهم نسبت به قبل از آن ۵۱ درصد رشد یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، لیلا غریب روز شنبه در همایش دهیاران استان قزوین که به مناسبت روز شهرداری ها و دهیاری ها برگزار شد، افزود: پارسال با جذب حداکثری قیر رایگان با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ۷۰۰ هزار متر مربع از معابر روستاهای استان قزوین آسفالت شد.

وی ادامه داد: با رویکرد محرومیت زدایی و توزیع عادلانه امکانات امسال پیش بینی می کنیم این رقم به ۲ برابر افزایش یابد.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین با اشاره به فعالیت ۶۸۰ دهیاری در استان قزوین،گفت: در آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۵۰ روستا نیز واجد ایجاد دهیاری شناخته شد و سال قبل شاهد افزوده شدن این تعداد به جمع دهیاری های استان بودیم.

این مسوول یادآور شد: ۷۲ دهیاری با جمعیت تحت پوشش بالای هزار نفر در استان قزوین وجود دارد که براساس قانون فعالیت دهیاران آنها باید تمام وقت باشد و سایر دهیاری ها نیز کمتر از هزار نفر جمعیت دارند و فعالیت دهیاران آنها پاره وقت است.

غریب با بیان اینکه قانون ۴۸ وظیفه را برای دهیاران برشمرده است،اظهار کرد: کنترل ساخت و سازها، حفظ اموال عمومی روستا، ترغیب مردم به امور توسعه روستا، پیگیری مسایل و مشکلات روستاها در حوزه های مختلف،بهبود محیط زیست روستا، اجرای مصوبات شورا و همکاری با ادارات و نهادهای امنیتی از جمله این وظایف به شمار می رود.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین با بیان اینکه ۸۰ نیروی متخصص با استقرار در بخشداری های استان قزوین در امور فنی و اجرایی دهیاری ها کمک حال دهیاران هستند،افزود: با مجوز سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ۱۵۰ نفر به این جمع افزوده می شوند.

وی در ادامه با اشاره به راه اندازی سامانه های نظارتی در حوزه فعالیت های دهیاری ها،گفت: این سامانه ها با هدف شفافیت در امور و بهبود خدمات رسانی به روستاییان فعال شده است.

غریب با بیان اینکه دهیار کارمند بودن نیست بلکه پذیرش یک مسوولیت سنگین است،افزود: هرکس در نظام مقدس جمهوری اسلامی مسوولیتی را بپذیرد باید خود را در قبال مردم پاسخگو بداند بنابراین انتظار می رود دهیاران با تجهیز خود به علم و عمل کیفیت خدمات رسانی به روستاییان را افزایش دهند.

وی خاطرنشان کرد: نگاه دفتر امور روستایی جبران عقب افتادگی ها،توزیع عادلانه امکانات به روستایان و شفافیت در پیشبرد امور و کارها و حرکت برای توسعه هرچه بیشتر روستاها و بهره مندی از نیروهای جهادی و انقلابی برای پیشرفت این مناطق است.