حسینعلی محمدی شیر کلایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به افزایش دما از امروز در نقاطی از استان تا ۳۳ تا ۳۵ درجه سانتی گراد و ادامه این وضعیت تا هفته جاری احتمال آتش سوزی جنگل های این استان محتمل است.
وی خاطرنشان کرد : در همین ارتباط کمیته صیانت از عرصه های جنگلی از هرگونه وقوع آتش سوزی با حضور مسوولان نهادهای مربوط در استانداری تشکیل شده و بر آمادگی نهادهای مربوط تاکید شده است.
وی اظهارداشت : شهروندان مازندرانی و مسافران در صورت مشاهده هرگونه دود و موارد مشکوک به آتش سوزی به مراکز خدماتی و امدادی و آتش نشانی گزارش دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت : مردم از روشن کردن آتش در عرصه های جنگلی خودداری کنند و یا قبل از ترک محل از خاموش کردن کامل آتش اطمینان یایند و ضمن آنکه مسافران در حین گذر از مراتع ، مزارع و جنگل ها از انداختن ته سیگار روشن به بیرون از خودرو بپرهیزند.
محمدی شیرکلایی با اشاره به آنکه تاکنون گزارشی از بروز حوادث غیر مترقبه در استان اعلام نشده افزود : هم اینک تمام دستگاه های اجرایی و نیروهای امدادی و خدمتاتی برای آماده سازی تجهیزات و ماشین آلات آمدادی در آماده باش هستند
هواشناسی مازندران هم هفته پیش در گزارشی پیش بینی کرد : از روز جمعه ۱۷ تیر ماه تا روز سه شنبه ۲۰ تیرماه شرایط جوی پایدار در استان حاکم خواهد بود و طبق جدول هواشناسی روز گذشته دمای هوا در مناطق مرکزی و شرقی استان به ۳۱ درجه تا ۳۴ درجه سانتی گراد بالای صفر رسید .
براساس این گزارش ، در مناطق غربی هم درجه دمای هوا به ۲۸ درجه سانتی گراد تا ۲۹ درجه سانتی گراد رسیده و این روند در روز های آتی هم رو به افزایش است .
مازندران در حوزه صیانت از عرصه های منابع طبیعی ۲ اداره کل یکی در غرب مازندران به مرکزیت نوشهر و دیگری شرق استان به مرکزیت ساری دارد.
هم اکنون ۶۴۸ هزار هکتار جنگل و ۹۰۸ هزار هکتار مرتع از گلوگاه بهشهر تا علمده نور تحت پوشش اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری قرار دارد
بیش از ۶۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع هم زیرپوشش اداره کل منابع طبیعی و ابخیزدرای استان مازندران - منطقه نوشهر قرار دارد.
۱۶ میلیون هکتار وسعت جنگلها و ۸۲ میلیون هکتار وسعت مراتع در سطح کشور است، جنگل های ایران حدود ۸.۸ درصد مساحت کشور را تشکیل میدهند که از نظر مدیریتی به دو گروه جنگلهای شمال و جنگلهای خارج از شمال تقسیم میشود.
جنگلهای شمال به تمام ناحیه رویشی هیرکانی و خزری اطلاق میشود و جنگلهای خارج از شمال نیز در چهار ناحیه رویشی دیگر قرار دارد، حجم جنگل های شمال کشور حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب و جنگل های خارج از شمال حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب است، سرانه جنگل در کشور ۱۷ صدم درصد در هکتار و سرانه جهانی جنگل ۶۲ صدم درصد در هکتار است.