کرمان- ایرنا- نشست تخصصی مجامع بسیج استان کرمان درحالی روز شنبه با حضور مدیران عالی استان برگزار شد که استاندار ظرفیت این نهادها را برای کمک به توسعه بسیار مهم و دقیق برشمرد و خواهان توزیع متناسب ظرفیت‌ها شد.

به گزارش ایرنا، محمد مهدی فداکار استاندار کرمان روز شنبه در نشست تخصصی مجامع بسیج استان کرمان گفت: در استان توزیع نامناسبی در سرانه‌ها، اشتغال و حوزه‌های اقتصادی داریم که به دنبال این توزیع نامناسب، نابرابری‌ها و ناترازی‌هایی شکل خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: به منظور حل این موضوع همگان می‌توانند کمک کنند البته بخشی از این توزیع نامناسب گریزناپذیر بوده زیرا ظرفیت‌ها متفاوت است.

فداکار اظهارداشت: البته ما تشکیلاتی شبیه به همین مجامع تحت عنوان میزهای گوناگون صنعت، گردشگری و غیره داریم که برخی از تولیدات و برنامه‌های آنها عملیاتی و کارها به پیش برده شده است.

وی با تاکید بر اینکه ظرفیت مجامع بسیج استان متفاوت است، گفت: این مجامع جریانی ساری در تمام استان است که حتی در مواردی می‌تواند نسبت به میزهای گوناگونی که گفته شد دقیق تر و جزیی تر عمل کند.

استاندار کرمان با اشاره به صحبت های ارائه شده از سوی اعضای کارگروه رفع فقر مطلق تصریح کرد: برای این حوزه پیشنهادات بیاورند و حداقل در یک منطقه این پیشنهادها اجرایی شود.

وی ادامه داد: برای رفع فقر مطلق راهبردهای مختلفی وجود دارد که یکی از این راهبردها سرمایه‌گذاری توسعه‌ای به جای فعالیت‌های حمایتی است که این راهبرد نکته‌ای مهم دارد و آن این است که بگذاریم افرادی له بشوند(تحت فشار قرار گیرند)

فداکار تصریح کرد: آنچه در دولت سازندگی بعضی ها می گفتند چند برنامه توسعه ای را با جدیت پیش ببریم و هر اتفاقی می خواهد بیافتد و در این راستا باید گفت نه کارهای اساسی توسعه‌ای را تعطیل کنید و نه صرفا فعالیت حمایتی باشد.

اهمیت مجامع بسیج استانی در رفع عقب ماندگی‌ها

نماینده ولی فقیه در استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به ۲ موضوع تخصص و تعهد گفت: تخصص ۲ رکن اصلی دارد، یک رکن آن فهم و رکن دوم فن است؛ در واقع متخصص کسی است که دانش لازم و مهارت و فن مناسب را در اختیار دارد.

حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی ادامه داد: تعهد نیز ۲ رکن دارد، یک رکن تقوا و رکن دوم انگیزه است که این۲ رکن در کنار ارکان تخصص سبب رشد در حوزه‌های ماموریتی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به هدف در حوزه‌های ماموریتی علاوه بر این چهار رکن، موضوع نیروی انسانی تراز و کارآمد نیز دارای اهمیت است، گفت: تلاش این مجامع مانند مجامع بسیج استانی این است که نیروی انسانی و ارکان گفته شده( تخصص و تعهد) را در کنار هم قرار دهند و به پیشرفت کشور کمک کنند.

امام جمعه کرمان با تاکید بر اینکه در حوزه پیشرفت استان باید عقب‌ماندگی‌ها جبران شود، خاطرنشان کرد: علاوه بر جبران عقب‌ماندگی در حوزه پیشرفت باید رقابت نیز داشته باشیم تا عقب‌ماندگی جدیدی به آن اضافه نشود.

ظرفیت برون رفت از مشکلات

فرمانده سپاه ثارالله کرمان نیز در این نشست ضمن تاکید بر ارتباط استانداری و مجامع بسیج استانی از استاندار کرمان خواست از ظرفیت این مجامع بسیج استانی استفاده شود.

سردار محمد علی نظری با اشاره به اینکه مجامع بسیج استانی هفت کارگروه استانی و ۶ کارگروه شهرستانی دارد، گفت: کارگروه مدیریت و حکمرانی این مجامع طرح و ایده‌ای را از سال قبل داشتند که اگر استاندار دستور دهد این کارگروه توسط فرمانداران در شهرستان‌ها نیز تشکیل شود.

وی تصریح کرد: با کمک همه کارگروه‌ها در مجامع بسیج استانی مسائل و مشکلات مختلف احصا و راه‌های برون رفت از این مشکلات هم ارائه خواهد شد.

جزییات اقدامات مجامع بسیج استان کرمان

دبیر مجامع استانی بسیج استان کرمان نیز در این نشست گفت: در یک سال و نیم گذشته در تمامی شهرستان‌های استان ما گروه‌های شش‌گانه‌ای را تشکیل دادیم و جلسات مستمر و ماهیانه انجام شد.

سعید کاظمی پور با اشاره به هدف ایجاد کارگروه‌های مختلف در مجامع بسیج استان کرمان گفت: رویکرد ما جمع آوری راهبردهای افراد صاحب نظر و دلسوز انقلاب است.

وی با اشاره به اینکه ۲ هزارو ۴۲۴ صاحب نظر در مجامع بسیج شهرستان و ۹۷ نفر در مرکز استان عضو هستند، گفت: در سطح استان هر ماه یکبار جلسات مجمع بسیج استان تشکیل می شود که در این راستا در کارگروه های مختلف ۱۳۱ طرح بومی و محلی به تهران ارسال شده است.

محمد جعفری مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان نیز در این نشست رتبه استان کرمان از لحاظ رضایتمندی مردم از ادارات و سازمان‌ها را ۲۲ عنوان کرد و افزود: با همت بسیج کارکنان، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و استانداری تفاهم‌نامه‌ای برای ارتقای رضایتمندی مردم از ادارات و سازمان‌ها منعقد شده است.

دانشگاه‌ها صرفا به تئوری‌ها متکی نباشند

رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این نشست گفت:یکی از مسائل مهم تبیین موضوعات اصلی و اولویت دار کشور است و در این راستا فرمان رهبری را باید تبیین، درک و پیاده‌سازی کنیم و دانشگاه‌ها صرفا به تئوری‌ها متکی نباشند.

حسین اکبری‌فرد ادامه داد: ایمان و امید ۲ بال برای هدایت جوامع اسلامی است که ایمان ریشه در عاشورا و فرهنگ مقاومت و امید هم ریشه در مهدویت و ظهور دارد.

وی بیان کرد: رفع بسیاری از گره‌های علمی کشور در گرو فعالیت دانشگاهیان است و ما هم در دانشگاه سعی می‌کنیم مسائل را تبیین کنیم و ۲ بال ایمان و امید را به حرکت در بیاوریم.