به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، محسن زارعی امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: تعداد داوطلبان امتحانات نهایی ۹۱۴ هزار ۴۶۵ نفر بودند و در کنار حوزههای تصحیح اصلی، حوزههای تصحیح اقماری شکل گرفت تا دبیران پایه دوازدهم بتوانند برای تصحیح حضور یابند.
وی افزود: ۲۳ میلیون پاسخنامه تصحیح شد، برخی از حوزههای تصحیح تا پاسی از شب فعال بودند. برگههای دانشآموزان ۲ بار به صورت کامل انجام شد و مصححان برگههای دانشآموزان غیراز استان خود را تصحیح کردند در ۶۵ درصد تصحیحهای انجام شده، مغایرتی بین نمرات وجود نداشت و در صورت اختلاف یک نمره، نتیجه بالاتر ثبت میشد و در صورت مغایرت بیش از یک نمره، مصحح سوم برگه را تصحیح و نظر نهایی ثبت میشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مبنای طراحی سوالات امتحانات نهایی، کتاب درسی و اهداف برنامههای درسی بوده است، ادامه داد: اکنون نتایج دانشآموزان آماده شده است و تا غروب نتایج را برای روسای حوزههای تصحیح ارسال میکنیم و میتوانند به مدارس تحت نظر ارسال کنند و مدیران میتوانند نتایج را به دانشآموزان اعلام کنند.
به گفته زارعی، دانشآموزان اگر به نتیجه معترض بودند، آن را ثبت کنند و توجه داشته باشند حتما به معنای ارتقای رتبه نیست و ممکن است نمره هم کم باشد بنابراین اگر مطمئن هستند که نمره آنها بالاتر میشود، اعتراض را ثبت کنند.
وی افزود: فرآیند رسیدگی به اعتراضات از فردا آغاز و تا روز سهشنبه ۲۰ تیر اعتراضات دریافت میشود و بعد از آن به هیچ درخواستی رسیدگی نمیشود.
داوطلبان آزاد میتوانند از طریق سامانه my.medu.ir سابقه تحصیلی خود را مشاهده کنند و در صورت مغایرت اگر اعتراض داشتند به اداره سنجش مراجعه کنند و در صورت عدم مشکل آن را تایید کنند؛ از هفته بعد هم دانشآموزان باید به سامانه مراجعه و سوابق تحصیلی را مشاهده و تایید کنند بعد از آن نمرات دانشآموزان و فارغ التحصیلان تراز و نمره کل سابقه تحصیلی تولید و به سازمان سنجش ارائه میشود.
زارعی در پاسخ به انتقادات درباره دشواری سؤالات امتحانات نهایی توضیح داد: مبنای طراحی سوالات، کتابهای درسی بوده است و هیچ سوالی خارج از کتاب درسی نبوده است و این قاعده را رعایت کردیم که سوال خوب به معنای سوال دشوار نیست و بخش محدودی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد سنجش قرار میداد و در همه کشور دانشآموزان در دروس مختلف نمره ۲۰ را کسب کردند.