زاهدان- ایرنا- رئیس دانشگاه پیام نور سیستان وبلوچستان از افزایش رشته‌های دوره تحصیلات تکمیلی خبر داد و گفت: به دنبال بین المللی کردن دانشگاه های زابل و چابهار برای پذیرش دانشجویان خارجی هستیم.

ابوالفضل توسلی روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: اکنون ۱۰ مرکز دانشگاه پیام نور در سطح سیستان و بلوچستان در شهرستان های زهک، زابل، زاهدان، خاش، سراوان، نیکشهر، چابهار، راسک، سوران و ایرانشهر فعال بوده که از این تعداد ۲ شهرستان سوران و زهک به صورت واحد هستند یعنی تعداد دانشجویان آنها از ۵۰۰ نفر کمتر است.

وی افزود: از مجموع ۱۰ هزار دانشجو در سرتاسر این دانشگاه ها حدود هفت هزار و ۹۰۰ نفر فعال و انتخاب رشه کرده و بقیه به هر دلیلی اقدام به ثبت نام نکرده‌اند.

رئیس دانشگاه پیام نور سیستان وبلوچستان یکی از برنامه های در دستور کار برای توسعه این دانشگاه را افزایش تعداد دانشجویان عنوان کرد و گفت: افزایش تعداد رشته های تحصیلات تکمیلی، بین المللی کردن دانشگاه های زابل و چابهار، تکمیل پروژه های نیمه تمام از طریق بخش خصوصی در شهرستان های زاهدان و زهک و مجتمع آمفی تئاتر چابهار از دیگر اهداف است.

ماموریت گرایی، نحوه فعالیت داشگاه پیام نور

وی ادامه داد: اخیرا فعالیت دانشگاه پیام نور ماموریت گرا شده و بیشتر بر روی رشته های علوم انسانی که پر مخاطب هستند تمرکز دارد، چرا که در سیستان و بلوچستان با توجه به اینکه موضوع کمبود معلم مهم است دانش آموختگان رشته انسانی می توانند در رشته های مربوط به آموزش و پرورش خوش بدرخشند و سرآمد باشند.

این مقام مسوول با بیان اینکه اکثر دانشجویان این دانشگاه بومی هستند، تصریح کرد: آموزش در دانشگاه پیام نور به صورت ترکیبی یعنی حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری«مجازی» انجام می شود.

وی تاکید کرد: در رشته انسانی حد نصاب تشکیل کلاس به صورت حضوری ۱۵ دانشجو، رشته های فنی و مهندسی ۱۰ نفر و سایر دروس که حدنصاب آن پایین‌تر باشند به صورت مجازی دانشجویان می توانند دروس خود را ارائه دهند.

به گفته توسلی؛ آموزش ترکیبی مزایایی دارد آن هم اینکه اشتغال و تدریس هیچ منافاتی با هم ندارند چرا که حضور دانشجو بر سر کلاس درس اجباری نیست، همین که دانشجو در امتحان میان ترم شرکت کند کفایت می کند.

وی ادامه داد: حتی اگر دانشجو شرایط شرکت در امتحان میان ترم برایش مقدور نبود سیستم به صورت خود خوان از هشت نمره ای که در اختیار اساتید است به دانشجو نمره می دهد.

از افزایش رشته های تحصیلات تکمیلی تا مخالفت با انتقال اساتید

رئیس دانشگاه پیام نور سیستان وبلوچستان با اشاره به اینکه در سطح کشور بالاترین سطح قبولی را دانشگاه پیام نور به علت کتاب محور بودن دارا است، افزود: تلاش ما اجرای عدالت آموزشی است اینکه دانشگاه پیام نور استان را جزو دانشگاه های سرآمد استان و به پنج دانشگاه برتر کشور برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: در چهار ماهه گذشته در زمینه آموزش اقدام به افزایش رشته های کارشناسی ارشد به تعداد پنج رشته کردیم و اکنون رشته های حقوق، حسابداری و مهندسی اطلاعات نیز در دفترچه ها درج شده است، و قبل از آن تنها در ۲ رشته «اقتصاد» و «تاریخ» دانشجویان می توانستند تحصیات تکمیلی را سپری کنند.

این مقام مسوول یکی از معضلات دانشگاه را موضوع درخواست انتقالی اساتید مطرح کرد و گفت: به شدت در این زمینه ورود و مانع از انتقال اساتید شدیم، چرا که هدف ما گسترش رشته های تحصیلی تکمیلی است که تحقق آن در گرو نیروی علمی بود.

دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان در مسیر پیشرفت و توسعه

وی اظهارکرد: با پیگیری های صورت گرفته برای اولین بار برای یک مرکز در سیستان و بلوچستان آن هم در شهرستان زابل رشته «آی تی» را درج کردیم که این اهمیت استان و توجه ویژه مسوولان بالادستی به این خطه را می رساند.

توسلی بیان کرد: تبدیل واحد راسک به مرکز با افزایش رشته های پر مخاطب، افزایش و ارتقای سلامت اساتید و ارائه آموزش عالی آزاد و مهارتی با همکاری سایر دستگاه ها، انعقاد تفاهم نامه‌های مختلف با سازمان نظام مهندسی و کیمته امداد یا پارک علم و فناوری که راه اندازی مرکز رشد نمونه ای از این همکاری خواهد بود از جمله اولویت های کاری است.

به گفته وی؛ اخذ مجوز برگزاری همایشی در آبان ماه با موضوع «کارآفرینی و توسعه پایدار با محوریت نقش آب» در منطقه سیستان، اخذ مجوز تاسیس اندیشکده ۲۵ محرم پیرامون نخستین قیام مردم سیستان، اعزام دانشجویان زیارت اولی به مشهد مقدس، اعزام دانشجویان به اردوی راهیان پیشرفت در استان اصفهان، برگزاری جشن ازدواج دانشجویی به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و فاطمه (س) از دیگر برنامه های مهم است که برخی از آنان انجام و بقیه در ماه های آینده به نحو شایسته برگزار خواهند شد.

رئیس دانشگاه پیام نور سیستان وبلوچستان با بیان اینکه هدف و تلاش ما رضایت مردم و دانشجو و توسعه استان است، گفت: اکنون در سطح استان ۵۲ استاد مشغول به فعالیت بوده که ۶۰ درصد آنها بومی و ۴۰ درصد غیربومی هستند.