قم - ایرنا - همزمان با سالروز میلاد خجسته امام موسی کاظم(ع) پدربزرگوار حضرت فاطمه معصومه(س)‌ ، شهر مقدس قم یکپارچه غرق در سرور و شادی است و مدیحه سرایی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از ماذنه‌های این شهر طنین انداز شده‌است.

به گزارش ایرنا ، دوستداران خاندان عصمت و طهارت(ع) طی دیشب و امروز با برگزاری آیین‌های مذهبی ارادت خود را حضرت هفتمین اختر تابناک امامت و ولایت نشان دادند.

حرم مطهر کریمه اهل بیت (ع)‌ به همین مناسبت به صورت باشکوه آذین بندی و چراغانی شده و برنامه‌های متنوعی دراین مکان مقدس درحال اجراست.

همچنین مداحان و شاعران آیینی به مدیحه‌سرایی و شعرخوانی درحرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) می‌پردازند و وعاظ نیز در حال تبیین گوشه‌هایی از زندگانی گهربار حضرت امام موسی کاظم(ع)‌ هستند.

مردم قم در جای‌جای این شهر مقدس با برگزاری آیین‌های جشن و سرور، میلاد حضرت امام موسی کاظم (ع) گرامی داشته ، بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) دختر گرامی آن امام همام میزبان قلب‌های پاک و باصفای هزاران زائر، عاشق و شیفتگان خاندان اهل‌ بیت(ع) عصمت و طهارت است که برای عرض تبریک در این اماکن مقدس گردهم آمده‌اند.

مراسم جشن و سرور در مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرکه به مناسبت میلاد امام موسی کاظم(ع) درحال برگزاری است و دوستداران خاندان عصمت و طهارت(ع) این روز بزرگ را به یکدیگر تبریک می‌گویند.

آیین‌های مذهبی به همین مناسبت در مساجد ، تکایا، حسینیه‌ها و دفاتر مراجع تقلید طی دیشب و امروز ترتیب یافته و علاوه بر مدیحه سرایی مداحان اهل بیت ، سخنرانان گوشه هایی از زندگانی گوهر بار آن امام همام را برای حاضران تبیین کردند.

طلاب خارجی مقیم قم نیز با برپایی آیین های جشن و سرور ، ارادت خالصانه خود را نسبت به امام موسی کاظم(ع) نشان دادند.

در بسیاری از نقاط شهر قم نیز به مناسبت میلاد خجسته حضرت موسی بن جعفر (ع)‌به همت گروه‌های مردمی ایستگاه‌های صلواتی ایجادشده و با شیرین و شربت از شهروندان پذیرایی می‌شود.

یک کارشناس مذهبی نیز درخصوص زندگانی حضرت امام موسی کاظم ( ع) گفت: در ۳۵ سال امامت امام موسی کاظم (ع)‌، ایشان با سلاطینی روبرو بودند که زندگانی و نشر احکام الهی در زمان آنها ، مهمترین جهاد آن امام هم بود.

حجت الاسلام محمد رضا قاسمی‌ نیا افزود:‌ نکته مهمی که باید در میلاد ائمه اطهار (ع) یادآوری کنیم،‌ یادگیری از زندگانی آنان است، امروز ما در برابر بی اخلاقی موجود در جهان باید بیش از پیش به زندگانی ائمه اطهار (ع) بپردازیم.

وی اظهار داشت: یکی از القابی که امام هفتم به آن معروف است کاظم است به معنای "کظم غیظ " یعنی بالاترین حد ایستادگی در برابر دشنام است که ما باید در زندگی‌مان همین یک خصلت و یک خصوصیت را از امام یاد بگیریم و عمل کنیم.

وی گفت: یکی از ویژگی‌های زندگانی آن حضرت این بود که شب‌ها به صورت ناشناس در کوچه‌های مدینه به مستمندان کمک می‌کردند، امام خودشان نیازمندان را شناسایی و به دست مبارکشان کمک می‌کردند.

قاسمی‌ نیا افزود:‌ نکته دیگر اینکه امام موسی کاظم که به امین معروف بودند می‌فرمایند دو چیز باعث افزایش و توسعه روزی می‌شود، امانتداری و راستگویی که موجب توسعه روزی می‌شود و خیانت در امانت و دروغگویی باعث تیرگی دل می‌شود و روزی را تنگ می‌کند.

وی اظهار داشت:‌ امام همچنین به وفی معروف بودند که حضرت می‌فرمایند: هنگامی که به کودکان وعده دادید به آن پایبند باشید، کودکان شما را به عنوان روزی رسان می‌دانند، پس باید اگر قولی دادیم وفای عهد کنیم.

وی اظهار داشت:‌ همچنین روایتی از امام موسی کاظم(ع) است که خاتمه کارهایتان این باشد که چقدر مشکلات مردم را حل کرده‌اید ، اگر مشکل مردم را حل نکنید هیچ عملی از شما قبول نخواهد شد،‌اگر به برادر دینی تان کمک کنید روز قیامت جای شما پیش ماست.

امام موسی کاظم (ع) در ۲۰ ذی الحجه سال ۱۲۸ هجری قمری و در برخی از منابع تاریخی در هفتم ماه صفر سال ۱۲۸ هجری قمری در روستای (اَبواء) (بین مکه و مدینه) در خانه امام جعفر صادق(ع) پیشوای ششم شیعیان و بانو حمیده دیده به جهان گشود.

این امام بزرگوار در سن ۲۱ سالگی به امامت رسید و دوران امامت ایشان با سال های آخر خلافت منصور عباسی، هادی و هارون مقارن بود که امامت این امام بزرگوار به بیش از ۳۵ سال به طول انجامید.

امام موسی کاظم (ع) در علم و تواضع، مکارم اخلاق و کثرت صدقات، سخاوت و بخشندگی زبانزد عام و خاص بود به گونه ای که ایشان به صورت ناشناس به نیازمندان کمک می کرد.

پیشوای هفتم شیعیان از عابدترین و زاهدترین، فقیه ترین، سخی ترین و کریم ترین مردم زمان خود بود؛ صابر، صالح و امین از مهمترین القاب این حضرت بود، همچنین کاظم از دیگر القاب این امام معصوم بود که به خاطر تسلط بر نفس و فروبردن خشم به آن مشهور بود.
این امام همام با دانش وسیع، نشر فقه جعفری و اخلاق و تفسیر و کلام در گسترش دین اسلام بسیار تلاش کرد و ضمن پاسخگویی به شبهات، در این زمینه شاگردانی را تربیت کرد.

امام موسی کاظم(ع) به خاطر ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری و محبوبیتش در بین مردم در زندان هارون الرشید حبس شد و سرانجام در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ هجری قمری در ۵۵ سالگی، به‏ وسیله زهری که در زندان سندی بن شاهک به دستور هارون ‏الرشید به آن حضرت خورانیده شد به شهادت رسید و بارگاه ملکوتی آن حضرت در کاظمین است.