تهران- ایرنا- روزنامه تلگراف نوشت: آلمان قصد دارد مانع پیوستن اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شود و ترجیح می دهد به منظور جلوگیری از درگیری مستقیم با مسکو، ترتیبات امنیتی جایگزین برای کی‌یف در نظر گرفته شود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این رسانه انگلیسی به نقل از مقام های ناتو افزود: آلمان مخالف ارائه نقشه راهی روشن یا ضمانت های محکمی به کی یف برای عضویت در این ائتلاف نظامی غربی در اجلاس آینده آن در لیتوانی است.

بر اساس گزارش تلگراف، آلمان نگران آن است که عضویت کی یف بالافاصله ماده ۵ پیمان ناتو را فعال کند که در آن حمله به یک کشور عضو ناتو باید به منزله حمله به همه کشورهای این سازمان قلمداد شود.

اولاف شولتس صدر اعظم آلمان ماه گذشته گفت باید نگاهی هوشمندانه به وضعیت موجود داشته باشیم.

وی چنین استدلال کرد که حتی مقام های اوکراینی نیز تصدیق می کنند که «عضویت در ناتو مادام که جنگ روسیه ادامه دارد غیرممکن است».

شولتس گفت کشورهای غربی باید بر ابزارهای دیگری همچون «حمایت» از کی یف متمرکز شوند.

تارنمای ریپالیک ورلد تایید کرد که آلمان مخالف ورود احتمالی اوکراین به ناتو است و بر اقدام گام به گام قبل از ورود این کشور جنگ زده به ائتلاف نظامی ناتو تاکید دارد.

این رسانه نیز به نقل از منابع آگاه از این موضع آلمان ضمن اعلام این مطلب، به طرح این پرسش پرداخته که «آیا بایدن هم مخالف پیوستن اوکراین به ناتو است؟»

این رسانه خاطرنشان کرد بایدن به تازگی مواضعی شبیه آلمان را مطرح کرد و در مصاحبه با سی ان ان گفت فکر نمی کنم اوکراین آماده عضویت در ناتو باشد.

این اظهارات تردیدآمیز بایدن در حالی مطرح شده که وی برای ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین چراغ سبز نشان داده است.

براساس این گزارش، اوکراین از زمان آغاز جنگ تلاش کرده راهی را برای ملحق شدن به ناتو پیدا کند. کی یف اکنون به اجلاس سران ناتو در شهر ویلنیوس پایتخت لیتوانی چشم دوخته و انتظار می رود در این اجلاس بر مواضع خود تاکید کند.

به نوشته ریپالیک ورلد، از وقتی که ناتو در سال ۲۰۰۸ اعلام کرد «درهای این سازمان باز است» و اوکراین در مقطعی در آینده عضو آن خواهد شد، پیشرفت اندکی در این زمینه حاصل شده است.

تارنمای راشا تودی نیز با استناد بر گزارش روزنامه تلگراف نوشت: آلمان، آمریکا و فرانسه درباره «پیشنهادهای امنیتی دوجانبه » به کی یف همکاری می کنند که سپس تحت حمایت «یادداشت تفاهم» مورد تایید ناتو و اتحادیه اروپا قرار خواهد گرفت.

به نوشته راشاتودی، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه ماه ژوئن (خرداد) گفت ما باید چیزی بین «ضمانت های امنیتی ارائه شده به تل آویو و عضویت کامل» را ایجاد کنیم.

بر اساس گزارش این رسانه روسی، گفته می شود ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین تهدید کرده در صورتی که ناتو ضمانت های امنیتی محکمی را به این کشور ارائه ندهد از شرکت در اجلاس این سازمان صرف نظر خواهد کرد.

راشاتودی نوشت مسکو بارها اعلام کرده که گسترش ناتو به شرق را تهدیدی برای امنیت این کشور قلمداد می کند و بی طرفی اوکراین را یکی از شروط صلح پایدار بین دو کشور عنوان کرده است.