دکتر مهدی نیک سیرت روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا، با تشریح اقدامات انجام شده برای رفع کمبود اقلام دارویی در استان اظهار کرد: با اقدامات انجام شده در چند ماه گذشته وضعیت ذخیره دارو در مراکز درمانی ملکی وابسته به مدیریت درمان تامین اجتماعی استان مناسب است.
وی با بیان اینکه هم اکنون به طور میانگین ذخیره قابل توجهی از دارو برای مصرف در دوره زمانی ۶ ماهه در اختیار داریم، اظهار کرد: تلاش می شود برای ارایه خدمات بهتر به بیمه شدگان داروی مورد نیاز برای یک سال تامین شود.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل بیان کرد: مدیریت درمان تامین اجتماعی استان از ابتدای امسال ۳۲۰ میلیارد ریال دارو خریداری و ذخیره سازی کرد تا مراجعه کنندگان و بیمه شدگان در تامین داروی مورد نیاز مشکلی نداشته و دغدغه آنها فقط بیماری باشد.
نیک سیرت اضافه کرد: با توجه به اینکه اغلب مراجعه کنندگان به مراکز درمانی تامین اجتماعی طبقه کارگر و زحمتکش هستند، تلاش شده تمامی خدمات درمانی از جمله ویزیت و داروی مورد نیاز آنها در مراکز درمانی و به صورت صد درصد رایگان در اختیار آنها قرار بگیرد و لازم نباشد آنها برای تهیه داروی مورد نیاز خود داروخانه های سطح شهر را بگردند.
وی ادامه داد: برای همین روند خرید و ذخیره دارو تداوم خواهد داشت و هم اکنون خرید داروهای پرمصرف مانند آنتی بیوتیک ها در اولویت مدیریت درمان تامین اجتماعی استان قرار دارد.
مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان اردبیل با اشاره به برگزاری منظم جلسات و چک کردن داروهای موجود در واحدها و مدیریت خریدها، گفت: با استخراج فایلی به صورت تجمیعی میزان داروهای موجود در انبار رنگبندی و برای مدیریت بهتر به تمامی مراکز درمانی ملکی مدیریت درمان تامین اجتماعی ارسال میشود تا در تامین داروی مورد نیاز مراجعه کنندگان مشکلی پیش نیاید.
وی افزود: در مجموع در ۲ ماه گذشته اقدامات خوبی در ضابطه مند کردن خرید و تامین داروی مورد نیاز در مدیریت درمان تامین اجتماعی استان اردبیل انجام شده است.
ظرفیت مراکز درمانی اردبیل افزایش مییابد
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل در بخش دیگری از این گفت و گو با تشریح اقدامات در دست اجرا برای افزایش ظرفیت مجموعه های درمانی در استان و اثربخشی درمان گفت: با تعیین تکلیف و اتمام پروژه های عمرانی ظرفیت مراکز درمانی در این استان به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
نیک سیرت در ادامه تعیین تکلیف و اتمام پروژه های عمرانی را یکی از سه راهبرد مدیریت درمان تامین اجتماعی استان ذکر کرد و گفت: با بهره برداری از این پروژه ها علاوه بر افزایش ظرفیت مراکز درمانی شاهد ارائه خدمات بهتر به مردم و بیمه شدگان و افزایش رضایتمندی مردم خواهیم بود.
وی با اشاره به سفر مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور به استان اردبیل، اظهار کرد: این سفر ۴۸ مصوبه داشت که هر کدام از آنها به نوبه خود مهم و راهگشا بوده ولی باید پیگیری شود تا به سرانجام برسد که به صورت جد پیگیر تحقق این مصوبات هستیم.
این مقام مسئول در حوزه درمان بیان کرد: طبق مصوبات سفر بیمارستان ۱۶۰ تختی سبلان اردبیل به ۲۵۶ تخت و بیمارستان ۴۶ تختخوابی ارس پارس آباد به ۹۶ تخت افزایش مییابد.
ظرفیت تختهای بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی سبلان اردبیل به ۲۵۶ تخت و بیمارستان ۴۶ تختخوابی ارس پارس آباد به ۹۶ تخت افزایش مییابد.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل اضافه کرد: در بیمارستان سبلان اردبیل فضا برای توسعه و افزایش تخت وجود دارد که در این زمینه کارهای اولیه هم انجام شده ولی برای افزایش تخت باید نظر دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل فنی مهندسی سازمان و معاونت درمان سازمان اخذ شود که کارهای اولیه آغاز شده است.
نیک سیرت ادامه داد: اما در بیمارستان ارس برای توسعه فضای فیزیکی و افزایش تخت با کمبود فضا مواجه هستیم و برای حل این مشکل قرار است با احداث ساختمان جدید برای اداره بیمه تامین اجتماعی پارس آباد، این مرکز بیمه به بیمارستان ارس محلق شود تا فضای مورد نیاز برای توسعه این بیمارستان فراهم گردد.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل با بیان اینکه عملیات احداث ساختمان جدید بیمه تامین اجتماعی پارس آباد در چهار طبقه و در مجموع هزار متر مربع آغاز شده است، گفت: با توجه به زمانبر بودن احداث این ساختمان تلاش می شود محلی برای مراجعه مردم به صورت موقت اجاره شود و ساختمان قدیم به بیمارستان ارس محلق شود.
نیک سیرت افزود: با محلق شدن ساختمان قدیم بیمه تامین اجتماعی پارس آباد به بیمارستان ارس علاوه تامین فضای مورد نیاز برای افزایش تخت، فضای مورد نیاز برای توسعه بخش اورژانس و درمانگاه عمومی و تخصصی این بیمارستان که هم اکنون در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد فراهم خواهد شد.
درمانگاه عمومی و تخصصی بیمارستان سبلان اردبیل ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل از پیشرفت ۷۰ درصدی درمانگاه عمومی و تخصصی واقع در محوطه بیمارستان سبلان اردبیل خبر داد و گفت: عملیات احداث درمانگاه عمومی و تخصصی محوطه بیمارستان سبلان اردبیل در مساحت چهار هزار و ۵۰۰ متر مربع که از سال ۹۷ آغاز شده با تامین اعتبار مورد نیاز روی غلتک افتاده است.
وی با بیان اینکه تاکنون برای احداث درمانگاه عمومی و تخصصی محوطه بیمارستان سبلان اردبیل ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است، اظهار کرد: امسال نیز برای تکمیل و تجهیز این پروژه درمانی مهم ۴۵۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.
نیک سیرت بیان کرد: درمانگاه عمومی و تخصصی محوطه بیمارستان سبلان اردبیل امسال تکمیل و افتتاح خواهد شد و با بهره برداری از آن مشکل فضای درمانی برای پزشکان عمومی و پزشکان متخصص رفع و رضایتمندی مراجعه کنندگان و بیمه شدگان افزایش خواهد یافت.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر این درمانگاه شماره ۲ اردبیل واقع در خیابان اتوبوسرانی، مجتمع تجاری مسکونی شهریار با بدهی شهرداری اردبیل به تامین اجتماعی تهاتر شده و تلاش میشود در اندک زمان ممکن راه اندازی و به مردم و بیمه شدگان خدمات درمانی ارائه کند که راه اندازی این مرکز هم تاثیر زیادی در متعادل کردن مراجعه کنندگان به بیمارستان سبلان و درمانگاه میرزا حسینی خواهد داشت.
وی ادامه داد: درمانگاه تامین اجتماعی نمین با اعتبار ۶۵۰ میلیارد ریال که جزو مصوبات سفر رئیس جمهور بود هم اکنون ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طبق برنامه قرار است در دهه مبارک امسال تکمیل، افتتاح و به بهره برداری برسد.
نیک سیرت همچنین از آغاز عملیات احداث درمانگاه تامین اجتماعی بیله سوار در سال جاری خبر داد و گفت: برای احداث درمانگاه گرمی هم زمینی به مساحت یکهزار و ۵۰۰ متر مربع تامین و در تملک مدیریت درمان است و بعد از انتقال قطعی سند طراحی و عملیات احداث آن آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به نامناسب و ناایمن بودن ساختمان درمانگاه خلخال و ارسال ۲۹ نامه به سازمانهای مرتبط در این زمینه گفت: برای احداث درمانگاه جدید درخلخال مشکل زمین نداریم، چرا که زمین خالی در پشت درمانگاه فعلی وجود دارد.مشکل این است که ساختمان مناسب برای اجاره در شهر خلخال وجود ندارد تا بتوان در آنجا تا احداث درمانگاه جدید به مردم و بیمه شدگان خدمات درمانی ارائه کرد.
نیک سیرت درباره مقاوم سازی درمانگاه کنونی خلخال نیز بیان کرد: ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای مقاوم سازی درمانگاه خلخال برآورد شده در حالی که برای احداث درمانگاه جدید کمی بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی استان اردبیل احداث درمانگاه جدید در خلخال را اولویت مدیریت درمان تامین اجتماعی استان برشمرد و اضافه کرد: مقاوم سازی در نهایت کار مقطعی است و منافع مردم و سازمان در احداث درمانگاه جدید است.
وی ادامه داد: برای حل فوری و اورژانسی مشکل درمانگاه خلخال مدیریت درمان تامین اجتماعی استان به سازمان نامه نوشته شده است تا تعیین تکلیف این درمانگاه از آموزش و پرورش سالن ورزشی اجاره شود و به مردم و بیمه شدگان خدمات درمانی در آن ورزشگاه ارائه شود.
اثر بخشی درمان از اولویتهای مدیریت درمان تامین اجتماعی اردبیل است
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل در بخش دیگری از این گفت و گو اثربخشی درمان در مراکز درمان ملکی را از دیگر اولویتهای سازمان ذکر کرد و گفت: راهبرد مدیریت درمان تامین اجتماعی استان این است که وقتی کسی به مراکز درمانی ملکی این سازمان مراجعه کرد، درمانش موثر و مفید باشد به این معنی که برای ما باید این اطمینان حاصل شود که بیمار به درستی درمان شده و مجبور نشده است ۲ روز بعد به مطب خصوصی مراجعه و در آنجا نیز برای درمان خود هزینهای متقبل شده است.
وقتی کسی به مراکز درمانی این سازمان مراجعه کرد، باید درمانش موثر و مفید باشد و برای ما اطمینان حاصل شود که بیمار به درستی درمان شده و مجبور نشده است ۲ روز بعد به مطب خصوصی مراجعه و در آنجا نیز برای درمان خود هزینهای متقبل شود.
وی اظهار کرد: اگر درمان بیمار اثربخش نباشد هزینه سازمان تامین اجتماعی افزایش می یابد چرا که در وهله اول با مراجعه بیمار به مراکز درمانی وابسته به سازمان تامین اجتماعی هزینه ای تحمیل سازمان شده و در صورت مراجعه آن بیمار به مراکز خصوصی و طرف قرارداد دوباره هزینه ای به اسناد پزشکی سازمان تحمیل شده است.
دکتر نیک سیرت بیان کرد: برای افزایش اثربخشی درمان مستقیم کمیته بررسی نسخ تشکیل شده و در آن کمیته به صورت رندوم کارشناسان و متخصصین نسخ نوشته شده توسط پزشکان را بررسی می کنند و بر اساس آن عملکرد پزشکان ارزیابی می شود.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان اردبیل اضافه کرد: امیدواریم با تامین زیر ساخت های لازم، افزایش تعداد پزشکان عمومی و متخصص و اصلاح و ابلاغ تعرفه های جدید پزشکی علاوه بر راحتی و آسایش مردم، کیفیت خدمات درمانی ارائه شده در مراکز ملکی وابسته به مدیریت درمان تامین اجتماعی استان بهبود و افزایش یابد.
نیک سیرت با اشاره به اینکه ۶۲۰ هزار نفر یعنی بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان اردبیل تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، ادامه داد: با وجود مشکلات جامعه پزشکی خصوصا همکاران بخش درمان تامین اجتماعی استان خدمت به قشر محروم و مستضعف را وظیفه خود می دانند و به آن افتخار می کنند.
وی با اشاره به این که مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی به دو صورت درمان مستقیم و غیر مستقیم به بیمه شدگان ارائه خدمت می کند گفت: در دو بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی سبلان اردبیل و ۴۶ تختخوابی ارس پارسآباد، چهار درمانگاه شهرستانهای اردبیل، مشگین شهر،خلخال و گرمی این خدمات به صورت درمان مستقیم ارائه می گردد.
وی افزود: مدیریت درمان تامین اجتماعی استان اردبیل با ۶۶۰ مرکز درمانی، ۴۰۰ پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص، ۶۰ دندانپزشک، ۲۰۰ داروخانه، ۵۸ درمانگاه، ۲۳ مراکز درمانی و جراحی محدود و ۹۰ پاراکلینیک و آزمایشگاه قرارداد بسته تا به بیمه شدگان ارائه خدمات کند.