تهران - ایرنا - رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس از صادرات بیش از یک میلیون دلاری شرکت‌های مستقر در این پارک در یک سال گذشته خبر داد و گفت: بیش از ۲ هزار نفر به طور تخصصی در این شرکت‌ها مشغول به فعالیت هستند.

حسین نادری‌منش در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درمورد فعالیت شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: شرکت‌های مستقر در این پارک در چهار سال گذشته به طور جدی فعال شدند و در بخش صادرات رشد خوبی داشتند.

وی با بیان اینکه صادرات این شرکت ها به کشورهای مختلف از جمله عراق و ترکیه بوده است، یادآور شد: گزارش‌های یک سال گذشته نشان می دهد که رقم صادرات شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس بیش از یک میلیون دلار بوده است، این در حالی است که هنوز از بسیاری توانمندها ی و استعدادهای صادراتی شرکت های مستقر در این پارک استفاده نشده است.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس یادآور شد: براساس گزارش‌های مالیاتی نزدیک به هزار میلیارد گردش مالی شرکت‌های مستقر در این پارک در یک سال گذشته بوده است.

نادری‌منش با بیان این که پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس هاب پارک‌های علم و فناوری کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (CIS) است، گفت: یکی از شرکت‌های مستقر در این پارک در اتاق بازرگانی کشور ازبکستان عضو است و نماینده رسمی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در این کشور است، البته معاونت فناوری وزارت علوم، پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس را به عنوان نماینده و هاب پارک‌های ایرانی در این کشور اعلام کرده است.

وی محصولات صادراتی شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری تربیت مدرس را شامل تجهیزات و مواد اولیه پزشکی، فناوری اطلاعات، فناوری های زیست فناوری (بیوتک) و دارویی، داروهای مکمل و گیاهی عنوان کرد.

پنج حوزه فعالیت شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری تربیت مدرس

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس حوزه فعالیت شرکت‌های مستقر در این پارک را در پنج بخش سلامت، فناوری اطلاعات، کشاورزی و تغذیه و مهندسی و مواد و انرژی عنوان کرد و اظهار داشت: در حوزه سلامت شرکت‌های تجهیزات پزشکی، دارویی و زمینه‌های مرتبط با پزشکی فعال هستند، در حوزه فناوری اطلاعات هم بیش از ۳۰ شرکت در این حوزه فعالیت می‌کنند.

نادری منش ادامه داد: در حوزه کشاورزی و تغذیه هم دانشکده‌های دانشگاه تربیت مدرس مرتبط با کشاورزی و بخش‌های مختلف صنایع غذایی فعالیت می‌کنند، حوزه مهندسی و مواد و حوزه انرژی نیز شامل انرژی‌های نو و تجدیدپذیر، نفت و گاز هستند.

وی درمورد چگونگی شکل گیری پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس هم گفت: طرح تأسیس پارک علم و فناوری در این دانشگاه در سال ۱۳۸۱ پیشنهاد شد. اساسنامه مرکز رشد به ‌عنوان پیش‌نیاز تأسیس پارک علم و فناوری پس از طی مراحل قانونی در سال ۱۳۸۲ در هیأت امنا دانشگاه به تصویب رسید.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس افزود: در همان سال مرکز رشد دانشگاه تربیت‌ مدرس با پذیرش تعدادی واحد فناور فعالیت خود را آغاز کرد و به دنبال آن افتتاح رسمی پارک علم و فناوری مدرس در مرداد ماه ۱۳۸۴ صورت گرفت.

نادری‌منش ادامه داد: روند افزایش تعداد واحدهای فناور تحت پوشش تا سال ۱۳۹۶ به ‌کندی ادامه‌یافت. از اواخر سال ۱۳۹۶ با تغییر نگاه وزارت علوم و اهمیت کارآفرینان و افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان، فعالیت‌های پارک علم و فناوری در راستای کمک به تبدیل‌شدن به دانشگاه کارآفرین افزایش یافته و دور جدید فعالیت‌های پارک با خرید ساختمان مرکز رشد در مجاورت دانشگاه آغاز شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر این مجموعه با برخورداری از دو پردیس به وسعت ۲۰ هکتار از مجموع ۶۰ هکتار واقع در شمال‌شرق تهران در اتوبان شهید بابایی، ۴/۶ هکتار در غرب تهران در بلوار پژوهش در پردیس کشاورزی دانشگاه مصمم است با تبدیل دانشگاه تربیت‌مدرس به دانشگاه نسل چهارم، دانشگاه کارآفرین پاسخگو و کنشگر در رفع نیازهای کشور باشد و نقش شایسته‌ای را در اقتصاد محلی و ملی ایفا کند.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس گفت: بیش از ۱۷۰ شرکت در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس مستقر هستند که این عدد با توجه به رشد شرکت‌ها و خارج شدن برخی ازآنها از پارک و جایگزینی شرکت‌های جدید دائما متغیر است البته در حال حاضر با ۳۰۰ تقاضای پذیرش فعالیت در این پارک و نبود ظرفیت خالی روبرو هستیم.

نادری‌منش افزود: برخی شرکت‌های مستقر در این پارک در مرحله پیش‌رشد هستند، همچنین از ۱۷۰ شرکت مستقر ۶۰ شرکت رشد یافته هستند و همین تعداد هم دانش‌بنیان ها هستند. بر اساس آمار اعلامی شرکت‌ها بیش از ۲ هزار نفر به طور تخصصی دراین شرکت‌ها مشغول به فعالیت هستند که بیش از ۳۰۰ نفر دارای مدرک دکتری، حدود ۶۰۰ نفر با مدرک کارشناسی ارشد و به همین تعداد دارای مدرک کارشناسی هستند.

ناحیه نوآوری تربیت مدرس به زودی افتتاح می شود

رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس همچنین درباره ناحیه نوآوری این دانشگاه گفت: ناحیه نوآوری دانشگاه تربیت مدرس جزو دو ناحیه اولیه مورد تایید شهرداری و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است که با تغییرات جدید طی روزهای آینده با حضور شهردار تهران، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و وزیران علوم و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی افتتاح می شود.

نادری منش افزود: این ناحیه حدود ۴۵۰ هکتار و در قلب تهران قرار دارد که از غرب به اتوبان شهید چمران، از شمال به جلال آل احمد تا میدان گلها، از شرق به خیابان کارگر و از جنوب به خیابان انقلاب منتهی می‌شود که در تغییرات اخیر پارک لاله هم جزو ناحیه نوآوری دانشگاه تربیت‌مدرس قرار می گیرد.

وی به شرکت این پارک در رویدادهای مهم اشاره کرد و یادآور شد: طی دو هفته اخیر پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در دو نمایشگاه الکامپ و شهرهوشمند شرکت کرد که مورد استقبال بازدیدکنندگان و تعاملات جدی با متقاضیان خدمات شرکت‌های پارک قرار گرفت.

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس افزود: پارک علم و فناوری این دانشگاه در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی الکامپ حضور فعال داشت و با حدود ۱۵ غرفه دستاوردهای خود را به نمایش گذاشت که بسیار امیدوار کننده وقابل تحسین بود و مورد توجه بازدیدکنندگان نمایشگاه قرارگرفت و مسئولان و مدیران کشور نیز از دستاوردها و محصولات شرکت های پارک علم و فناوری بازدید کردند.

نادری منش حضور پارک علم و فناوری تربیت مدرس در نمایشگاه شهر هوشند ایران را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: ۹ شرکت دانش بنیان و فناور عضو پارک محصولات، خدمات و دستاوردهای خود را در این نمایشگاه عرضه کردند. این دستاوردها در حوزه هوشمندسازی،‌ زیست بوم شهری، کاهش هزینه از منظر چگونگی برخورد با پسماندها و از منظر خدمات دهی به شهروندان می تواند بسیار کمک کننده باشد. این شرکت ها می توانند در آینده در مسیر خدمت شهری هوشمند فعالیت کنند.

نادری منش تاکید کرد: هیچ بخشی از کشور نمی تواند جای پارک ها را در تبدیل دانش به سرمایه بگیرد و نقش پارک های علم و فناوری در این خصوص بسیار حائز اهمیت است.

افتتاح مدارس کارآفرینی از برنامه های آینده

وی درمورد برنامه های آتی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس گفت: ایجاد مدارس کارآفرینی، حمایت از پایان نامه های کاربردی تحت عنوان هسته رویش و کمک به استقرار شرکت ها در پارک با توجه تعداد زیاد متقاضیان برای حضور در پارک از جمله برنامه های آینده است.

رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس به رتبه بندی پارک های علم و فناوری اشاره کرد و یادآور شد: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در رتبه‌بندی جدید «رویت پذیری پارک‌های علم و فناوری» با پشتیبانی معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم بیش از ۶۰ پارک استانی و دانشگاهی را در دهک‌های الماس، پلاتین، طلا، نقره و برنز این رتبه بندی دسته بندی کرد که جای افتخار دارد که اعلام کنم پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌ مدرس در این رتبه بندی در گروه اول یا رتبه یک گروه الماس قرار گرفته است.