تهران- ایرنا- بازدهی بالای ارزهای برخی از کشورهای آمریکای لاتین (۵ ارز از ۸ ارز سودآور جهان متعلق به این منطقه هستند) همزمان با حفظ نرخ بالای بهره با وجود کاهش و تعدیل تورم از جمله عواملی است که از مقطعی کلیدی برای سرمایه‌گذاری خارجی در آمریکای لاتین خبر می‌دهد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای ال اکونومیستا، پس از ماه‌ها افزایش قیمت‌ها در سطح جهان، وضعیت تورم در حال تعدیل بوده و برخی از کشورهای آمریکای لاتین، از ساختار بسیار جذابی برای تخصیص بودجه برخوردارند.

در واقع، پنج ارز از هشت ارز سودآور در جهان، از کشورهای آمریکای جنوبی هستند. طبق گزارش بلومبرگ، هشت ارز با بهترین عملکرد تا اوایل ژوئیه (اوایل تیر ماه) عبارتند از: پزوی کلمبیا، پزوی مکزیک، فورینت مجارستان، رئال برزیل، زلوتی لهستان، پزوی شیلی، سول پرو، و پوند استرلینگ انگلیس.

سودآوری ارزهای آمریکای جنوبی به اقدامات اولیه بانک‌های مرکزی هر کشور در سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) نسبت داده می‌شود. افزایش نرخ بهره و بالا نگه داشتن آن حتی با کاهش تورم از جمله این اقدامات است.

«پائول گریر» (Paul Greer) مدیر سبد اوراق بهادار فیدلیتی (Fidelity) به نشریه فایننشیال تایمز گفت: هر ماه که می‌گذرد، بازدهی واقعی بالاتر می‌رود. در این راستا، محلی که باید سرمایه‌گذار در آن حضور یابد، اوراق بدهی عمومی و ریسک مبادله برزیل، مکزیک، کلمبیا، پرو و اروگوئه است. در مقابل، آرژانتین به دلیل نکول بدهی و افزایش تورم بیش از ۱۰۰ درصدی توصیه نمی‌شود.

برزیل و مکزیک

برزیل و مکزیک کشورهایی هستند که بیشترین تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده اند، در واقع رشد اقتصادی هر دو کشور در ابتدای سال ۲۰۲۳، فراتر از انتظارات بود. مجموع این عوامل باعث شده است تا دو کشور در بین سرمایه‌گذاران خارجی محبوبیت زیادی کسب کنند.

تورم برزیل در حال حاضر، ۴ درصد است که نسبت به سال گذشته میلادی، ۱۰ درصد اختلاف دارد. نرخ بهره در این کشور از اوت ۲۰۲۲ (مرداد- شهریور سال گذشته) به ۱۳.۷۵ درصد رسیده است.

در مکزیک، نرخ بهره از مارس سال جاری میلادی (اسفند- فروردین) به ۱۱.۲۵ درصد افزایش یافته است، در حالی که تورم در ماه مه (اردیبهشت- خرداد) به ۶ درصد کاهش یافته است.

به گفته «یاین استیلی» (Iain Stealey) مدیر سرمایه‌گذاری‌های با درآمد ثابت جهانی جی‌پی‌ مورگان (JPMorgan Asset Management)، بازدهی در این دو کشور، یک «استدلال قوی» برای سرمایه‌گذاری خارجی است؛ بازده تقریبا بین ۴ تا ۶ درصد است. این کارشناس خاطر نشان کرد این عملیات اما چندان محبوب نیست چرا که سرمایه‌گذارانِ چنددارایی هنوز به سمت بدهی بازارهای نوظهور حرکت نکرده‌اند.

لحظه کلیدی برای سرمایه‌گذاری

در ادامه این گزارش آمده است: روی کار آمدن دولت‌های مترقی‌تر در کشورهایی مانند برزیل، شیلی، کلمبیا و پرو، نگرانی‌ها از اعمال برخی اقدامات، جذب جریان سرمایه‌گذاری‌های خارجی را متوقف کرد. با این حال، دولت‌ها انتظارات خود از اصلاحات را کاهش داده‌اند و بانک‌ها به نوبه خود، با وجود درخواست‌ دولت‌ها برای کاهش نرخ‌ بهره، (مانند دولت لولا داسیلوا در برزیل و دولت آندرس مانوئل لوپز اوبرادور در مکزیک) همچنان نرخ‌های بالای بهره را حفظ کرده‌اند.

«جفری یو» (Geoffrey Yu) استراتژیست ارز بی‌ان‌وای ملون (BNY Mellon) به فایننشیال تایمز گفت ما در یک لحظه کلیدی برای سرمایه‌گذاری در آمریکای لاتین قرار داریم؛ پیش از اینکه بانک‌های مرکزی دوباره نرخ‌های بهره را کاهش دهند.

پل گریر، مدیر پورتفولیوی فیدلیتی نیز خاطرنشان می‌کند که سرمایه‌گذاری روی ارزهای آمریکای جنوبی تصمیم خوبی است زیرا تورم، سریع‌تر از جسارت و اراده بانک‌های مرکزی برای کاهش نرخ‌های بهره، به کاهش خود ادامه خواهد داد.

در این میان، مکزیک سودآوری بیشتری خواهد داشت زیرا این کشور بخشی از بلوک تجاری با شرکت‌های ایالات متحده است که به دنبال جایگزین نزدیک‌تر و ارزان‌تر برای چین هستند.