ساری - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن، گفت که همسو با اجرای این طرح، هم اکنون ۳۲ طرح ساخت خانه در شهرهای این استان در حال انجام است.

علی دیوسالار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: از مجموع پروژه های ساخت مسکن، ۱۷ طرح توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بعنوان کارگزار و بقیه نیز توسط اداره کل راه و شهرسازی مازندران در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه هم اکنون طبق تعهدات صورت گرفته در طول چهار سال و در چهار بخش مختلف باید ۱۵۵ هزار واحد مسکونی در مازندران احداث شود، افزود: با تلاش های صورت گرفته تاکنون ۱۰ هزار و ۲۰۰ واحد زمین دولتی برای ساخت مسکن در این استان تهیه و تامین شده است.

وی با اشاره به افزایش سهمیه در بخش خودمالکی، تصریح کرد: در این بخش سهمیه مازندران از ۳۲ هزار واحد به ۴۲ هزار واحد افزایش یافت ضمن اینکه در قسمت بافت فرسوده نیز میزان سهمیه از ۶ هزار و ۷۰۰ واحد به ۱۵ هزار واحد افزایش یافته است.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با بیان اینکه میزان آورده متقاضی در پروژه‌های مختلف طرح نهضت ملی مسکن متفاوت است، گفت: میزان آورده متقاضی با توجه به افزایش قیمت مصالح ساختمانی که روزانه با نوسان مواجه است، تغییر می‌یابد که در این صورت نیز ارزش مسکن ساخته شده تحویلی به متقاضیان نیز بیشتر خواهد بود.

دیوسالار، میزان آورده هر متقاضی در هر مرحله را ۴۰ میلیون تومان اعلام کرد و در عین حال از افزایش سهم تسهیلات بانکی در این بخش خبر داد و گفت: میزان تسهیلات برای هر واحد از ۳۵۰ میلیون به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، طرح نهضت ملی مسکن را دولت سیزدهم برای خانه دار کردن مردم ارائه کرد. قرار است در چارچوب آن سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته و تحویل متقاضیان شود. سهم مازندران از این طرح سالانه ۳۸ هزار و در مجموع ۱۵۲ هزار خانه است.
طبق مقررات نهضت ملی مسکن، متقاضیان با داشتن پنج شرط تاهل، سرپرست خانوار بودن و مردان مجرد ۲۳ سال به بالا، حداقل سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، نداشتن مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، می‌توانستند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.
بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن می‌توانند در قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند.
همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد سرپرست خانوار تعریف می‌شوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی می‌کنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن می‌توانستند ثبت‌نام کنند.