به گزارش ایرنا، عبدالرحمن مرادزاده روز یکشنبه اظهار کرد: ۲ رأس از این گونه جانوری حائز اهمیت شامل یک جفت جبیر از سوی مأموران اجرایی حفاظت محیط زیست استان فارس کشف و ضبط شده بود که پس از هماهنگیهای لازم از سوی کارکنان اداره کل محیط زیست بوشهر به این پارک ملی منتقل شدند.
وی افزود: همچنین سه راس دیگر نیز شامل دو راس جبیر نر و یک راس جبیر ماده حدود سه سال پیش از متخلفان نگهداری غیر قانونی این وحوش در استان بوشهرکشف و ضبط شده بود که به صورت موقت در محل مناسب و جداگانهای در مجاورت محل تکثیر و پرورش استاندارد سازی شده در بوشکان، با نظارت این اداره کل نگهداری میشد که به زیستگاه نایبند منتقل شدند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: همه مراحل زندهگیری، انتقال به وسیله قفسهای مخصوص نگهداری و جابجایی و رهاسازی این جبیرها بصورت کامل استاندارد صورت گرفته و قبل از رهاسازی نمونهگیری برای مطالعات آتی ژنتیکی نیز از آنها بعمل آمده است.
مرادزاده افزود: این جبیرها پس از یک دوره اسارتی که داشته اند، به منظور انطباق بیشتر با شرایط طبیعی در محوطه وسیع فنس رها شدند که به طور حتم در افزایش تنوع ژنتیکی در داخل فنس نقش برجستهای دارند و پس از مدتی و با رصد آنان و آمادگی بیشتر آنها، در زیستگاه رهاسازی میشوند.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست بوشهر گونه جبیر را از گونههای ارزشمند و با اهمیت زیستی و زیبایی شناختی دانست؛ که بواسطه تخریب زیستگاه و مشکلات حفاظتی آن طی دهه هشتاد، جمعیت آن در استان بوشهر از بین رفت و متعاقب آن اداره کل بوشهر با همکاری صنایع مستقر در منطقه عسلویه نسبت به احیای این گونه با احداث فنس ۱۰۰ هکتاری تکثیر و پرورش اقدام کرد.
تولد نخستین بره جَبیر درطبیعت نایبند تماشایی استان بوشهر
خرامیدن دوباره جبیر ایرانی در نایبند بوشهر
نخستین مرحله رهاسازی جبیر ایرانی در پارک ملی نایبند پاییز امسال انجام میشود
خسرو درویشی افزود: پس از۱۲ سال در پائیز سال گذشته تعدادی از جبیرها در زیستگاه اصلی خود در قسمت خشکی پارک ملی نایبند رهاسازی شدند.
وی ادامه داد: با همراهی همه جوامع محلی و سمنهای زیست محیطی با کارکنان سختکوش اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه و پارک ملی دریایی نای بند ، صیانت و حفاظت از این گونه زیستی گرانبها و توسعه جمعیتی آن در زیستگاه نایبند به نحو مؤثرتری تداوم یابد.