سمنان - ایرنا - مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: یک میلیون و ۵۳ هزار خانوار در ۴۲ هزار و ۶۲۱ سامان عرفی شناسایی‌شده در سراسر کشور فعالیت و درآمدزایی می‌کنند.

ترحم بهزاد عصر یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در سمنان افزود: از مجموع ١٣۴ میلیون هکتار وسعت عرصه‌های مرتعی حدود ۹۸ میلیون و ۶۳۰ هزار هکتار پایش شد.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری خاطر نشان کرد: ۳۸۲ فقره پروانه چرا در اختیار یک میلیون و ۵۳ هزار خانوار قرار گرفته است.

وی با تاکید بر تلاش و ضرورت مشارکت همگانی در تقویت پوشش گیاهی و بهبود معیشت بهره‌برداران ادامه داد: طرح مرتعداری در ۱۱ بخش به منظور حفظ تنوع زیستی برنامه‌ریزی شد.

بهزاد اظهار کرد: ساماندهی بهره‌برداران در ۱۱ عنوان فعالیت مرتعداری مانند زراعت چوب، زنبورداری، انرژی نو، پرورش ماکیان، پرواربندی و گردشگری استقبال می‌شود.

وی تصریح کرد: طبق آخرین مطالعه‌ها هفت و ۲ دهم میلیون هکتار از عرصه‌های مرتعی کشور متراکم و ۲۱.۴ میلیون هکتار نیمه‌متراکم و ۵۶ و ۲ دهم میلیون هکتار کم‌تراکم و فقیر است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به تغییرات اقلیمی و اینکه حال مراتع خوب نیست، افزود: ۵۶ درصد از وسعت عرصه‌های مرتعی کشور را مراتع کم‌تراکم و فقیر تشکیل می‌دهد و حدود ۳۲ میلیون و ۶ دهم هکتار جزو مناطق بیابانی است.

به گزارش ایرنا، اکنون ۸۳ درصد عرصه های کشور به منابع طبیعی اختصاص دارد که از این میزان ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار جنگل در پنج رویشگاه مختلف، ۸۴ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مرتع و ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار بیابان است.

از ۹ و هفت دهم میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و سه و ۶ دهم درصد جنگل است.