به گزارش میدانی ایرنا از استان دیرالزور سوریه، آمریکا که در دو جنگ جهانی اول و دوم به دلیل دوری از میدان جنگ آسیب کمی دیده بود، با جذب منابع و مغزهای دیگر کشورها سعی کرد قدرت خود را در تمامی زمینه ها ارتقا دهد و استعمار کشورهای ضعیف نیز زمینه دیگری شد برای رشد روزافزون آمریکا.
با پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ و تقسیم جهان به دو بلوک شرق و غرب، دو قدرت پیروز آن زمان در جنگ یعنی شوروی سابق و آمریکا اختیار بسیاری از کشورهای جهان را به عهده گرفتند، اما در سال ۱۹۹۱ و با فروپاشی شوروی، جهان تک قطبی، و آمریکا یکه تاز دنیا شد و تا همین اواخر هرچه یانکی ها برای برخی کشورها دیکته می کردند، همان باید انجام می شد.
اما دوران هژمونی (قدرت برتر) آمریکا نیز در زمان کنونی به سر آمده و کشورهایی که تا دیروز هرچه آمریکا دیکته می کرد، بدون برو برگرد اجرا می کردند، امروز دیگر تره ای برای یانکی ها خرد نمی کنند.
البته خرد شدن استخوان های مارکسیسم و کاپیتالیسم از زمان پیروزی انقلاب اسلامی رقم خورد و با روی کار آمدن جمهوری اسلامی ایران که به هیچ یک از قدرت های شرق و غرب وابسته نبود، زمینه های فروپاشی قدرت های استکباری نیز فراهم شد؛ هرچند برخی از کشورها هنوز نمی توانند (یا نمی خواهند) همانند جمهوری اسلامی ایران روی پای خود بایستند، اما شرایط گذر زمان نشان داده که دیر یا زود بالاخره متوجه این موضوع می شوند که البته وقایع اخیر منطقه خود حکایت از آن دارد که برخی کشورهای منطقه متوجه اشتباه خود در این خصوص شده اند، که دوری برخی کشورهای عربی از آمریکا و کم توجهی آنها به واشنگتن و نزدیکی این کشورها به چین و روسیه حکایت آشکار از افول قدرت آمریکا در جهان دارد.
بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پس از ۱۲ سال در ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری (۱۴۰۲) با رای قاطع تمام اعضای آن نمونه ای دیگر از شکست سیاست های آمریکا در سوریه و منطقه بشمار می رود.
تروریست های آمریکایی جایگزین تروریست های داعش/ کونیکو در اشغال تروریست های آمریکایی
با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، تروریست های آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.
از همان زمان آمریکا اقدام به ایجاد ۲۲ پایگاه غیرقانونی اصلی و ۳ پایگاه فرعی و در مجموع ۲۵ پایگاه در خاک سوریه کرد که یکی از آنها پایگاه "کونیکو" در دل بزرگترین میدان گازی سوریه به همین نام می باشد که در نزدیکی دیرالزور و در شرق فرات قرار دارد.
"کونیکو" تا چند سال پیش به عنوان بزگ ترین کارگاه فرآوری گاز در سوریه به شمار می رفت که برای تولید برق این کشور استفاده می شد، اما در چند سال اخیر به اشغال تروریست های آمریکایی در آمده است.
کونیکو کمتر از ۱۰ کیلومتر با شهر دیرالزور فاصله دارد و در شرق فرات واقع شده است. در حال حاضر تنها نقطه ای که در شرق فرات سوریه در تصرف تروریست های آمریکایی نمی باشد، منطقه مقابل کونیکو قرار دارد که شامل پنج روستا می باشد. روستاهای حطله، حویجه صکر، مظلوم، مرّات و خشام پنج روستایی هستند که توسط ارتش سوریه و رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی در مهرماه سال ۱۳۹۶ آزاد شده اند و اداره آن چند سال است که در دست حکومت سوریه می باشد.
هم اکنون یک بالن جاسوسی تروریست های آمریکایی همانند میادین نفتی العمر بر فراز کونیکو مستقر است و یانکی ها از طریق این بالن اقدام به جاسوسی، اختلال ارتباطی و استراق سمع علیه ارتش سوریه، رزمندگان مقاومت و مردم این مناطق می کنند. (در مجموع دو بالن جاسوسی آمریکا در دیرالزور مستقر می باشد)
پل ارتباطی میان دیرالزور و شرق فرات نیز سال هاست که توسط تروریست ها ویران شده و یک پل موقت برای عبور مرور مردم روستاهای یاد شده با دیرالزور توسط ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت ایجاد شده است.
فاصله خطوط دفاعی ارتش سوریه و رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی با تروریست های اشغالگر آمریکایی در کونیکو حدود یک کیلومتر می باشد.
مردم این پنج روستا به دلیل نزدیکی به فرات بیشتر به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند و با آزادسازی این روستاها کشاورزی و دامداری رونق بسیار خوبی در منطقه گرفته و کشاورزان به دلیل شرایط خوب آب و هوایی در سال حداقل دو بار زمین خود را کشت و سپس برداشت می کنند.
حضور غیرقانونی آمریکا در خاک سوریه که از سال ۱۳۹۶ آغاز شده، تاکنون خسارت های بی شمار انسانی و مادی برای سوری ها داشته به حدی که بنا بر اعلام چند ماه پیش وزارت خارجه سوریه فقط خسارت های وارده آمریکا به صنعت نفت این کشور به طور مستقیم و غیرمستقیم در مجموع حدود ۱۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بوده است.
وزارت خارجه سوریه درباره جزئیات خسارت های تروریست های آمریکایی اعلام کرده که «در نتیجه تجاوزگری های مستقیم نظامیان آمریکایی و شبه نظامیان وابسته به آن یعنی قَسَد، سوریه حدود ۲۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار به طور مستقیم و بیش از ۸۶ میلیارد دلار نیز به طور غیرمستقیم در بخش نفت (که منظور سرقت و تخریب منابع نفتی می باشد) خسارت دیده است که دمشق چند ماه پیش این موضوع را طی نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت اعلام کرده است.
نکته مهم درخصوص حضور غیرقانونی تروریست های سارق آمریکایی این است که یانکی ها به نیاز شدید مردم و دولت سوریه به منابع نقتی و گازی واقف هستند و از این رو به هیچ وجه نمی خواهند این منابع دست سوری ها بیفتد. در عین حال سرقت و فروش نفت مردم سوریه برای تروریست های آمریکایی منبع درآمد خوبی (هرچند نامشروع) می باشد و پول دزدی زیر دندان یانکی ها مزه کرده است؛ اما مطمئنا این روند ادامه نخواهد داشت و تروریست های آمریکایی اگر با زبان خوش خاک سوریه را ترک نکنند به گونه دیگری مجبور به ترک این کشور خواهند شد که هزینه آن برای یانکی ها بسیار سنگین خواهد بود.