خرم‌آباد- ایرنا- شهرستان دلفان با قرارگرفتن در شمال غربی استان لرستان و ۲ هزار و ۷۴۰ کیلومتر مربع مساحت دارای ۴۴۶ روستا و بیش از ۱۵۰ هزار نفر جمعیت است که با وجود خدمات ارزشمند نظام مقدس اسلامی در این شهرستان، تاکنون بخش صنعت در این منطقه جای پایی برای خود باز نکرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وجود بیش از ۳۶۰ کیلومتر جاده خاکی، محروم ماندن از توسعه صنعتی، بیکاری بالای جوانان و عدم رونق اقتصادی در بخش های کشاورزی و دامپروری و صنعت، این شهرستان را به یکی از شهرستان های با محرومیت بالا و نیازمند توسعه زیرساخت ها تبدیل کرده است.

یکی از ظرفیت های شهرستان دلفان شهرک صنعتی ۱۰۰ هکتاری "سراب غضنفر" است که به رغم دارا بودن امکانات زیرساختی اما هنوز نتوانسته است رونق اشتغال و تولید را برای این شهرستان محروم به ارمغان آورد و توجه به برطرف کردن مشکلات این شهرک می تواند گره کور چندین ساله اشتغال جوانان این شهرستان را باز کند.

طی روزهای اخیر، نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی از قول مساعد وزیر صمت برای ایجاد شهرک های شیمیایی و صنایع جانبی پتروشیمی در شهرک صنعتی دلفان خبر داد که با توجه به هم مرز بودن این شهرستان با استان کرمانشاه، در صورت تحقق می تواند بخشی از مشکل اشتغال جوانان این شهرستان را برطرف کند و رونق تولید را نیز به همراه داشته باشد.

ایجاد جاده مستقیم برای شهرک صنعتی نیازمند تامین اعتبار است

فرماندار دلفان در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: شهرک صنعتی سراب غضنفر در سال ۹۷‌ در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار ایجاد شده و دارای تمامی امکانات زیرساختی آب، برق و گاز است اما به دلیل نداشتن جاده ارتباطی مستقیم، نتوانسته است سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در این شهرک ترغیب کند.

"اصغر قهرمانی" جاده ارتباطی مستقیم را یکی از نیازهای اصلی و ضروری هر شهرک صنعتی دانست و عنوان کرد: شهرک صنعتی دلفان از چهار جهت جغرافیایی دارای راه ارتباطی است اما به دلیل مستقیم نبودن این راه ها و طولانی بودن آنها، هیچ سرمایه گذاری حاضر به سرمایه گذاری در این شهرک نشده است.

وی افزود: ایجاد صنایع بزرگ نیازمند تردد ماشین آلات سنگین است که این امر برای روستاهای در مسیر تردد و اهالی آنها مشکلاتی به همراه خواهد داشت.

قهرمانی با اشاره به بازدید استاندار لرستان از این شهرک صنعتی و جاده ارتباطی آن، گفت: پس از این بازدید، گروهی از کارشناسان و مردم محلی منطقه در حال بررسی این مشکل هستند.

وی ادامه داد: برای ایجاد جاده مستقیم شهرک صنعتی باید بخشی از زمین های کشاورزی مردم منطقه را خریداری کرد که رایزنی هایی در این خصوص با اهالی برای ایجاد جاده ای با کمترین طول در حال انجام است که چنانچه اعتبار مورد نیاز آن در سفر دوم رییس جمهور به لرستان تامین شود و مردم منطقه نیز مساعدت و همکاری لازم را دتشته باشند می توان امیدوار به ایجاد صنایع بزرگی همچون پتروشیمی در این شهرک شد.

فرماندار دلفان با اشاره به پیگیری های نماینده سلسله و دلفان در مجلس و قول مساعد وزیر صمت برای ایجاد شهرک های شیمیایی در دلفان، تصریح کرد: براساس آخرین آمارها، حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد جوانان شهرستان دلفان بیکار هستند و ایجاد شهرک های شیمیایی وابسته به پتروشیمی و کارگاه های جانبی آنها در این شهرستان می تواند بخش مهمی از مشکلات بیکاری را مرتفع کند.

ایجاد شهرک های شیمیایی، بخش صنعت دلفان را متحول می کند

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی نیز می گوید: استان لرستان از نظر توسعه صنعت کیلومترها فاصله با استان های همجوار خود دارد و تا وقتی که توسعه صنعتی در این استان صورت نگیرد، توسعه در سایر زیربخش های گردشگری و کشاورزی هم که جزو اولویت های اصلی استان هستند میسر نخواهد شد.

"یحیی ابراهیمی" افزود: با توجه به نزدیکی پتروشیمی شهرهای کرمانشاه، اراک و شازند به استان لرستان و وجود صنایع پایین دستی و تاکید وزیر نفت درخصوص ایجاد ارزش افزوده صنایع بالادستی در استان های پایین دست پتروشیمی، تصمیم گرفتیم که پیگیر ایجاد صنایعی در این راستا در استان لرستان و شهرستان های سلسله و دلفان باشیم.

ابراهیمی ایجاد شهرک های شیمیایی و تولید کودهای شیمیایی اوره با پوشش گوگردی در شهرک صنعتی دلفان را به دلیل نزدیکی به پتروشیمی استان کرمانشاه، بسیار موثر دانست و ایجاد شهرک های شیمیایی را با توجه به فاصله کم دلفان با استان کرمانشاه، منشا تحول عظیمی در بخش صنعت این شهرستان عنوان کرد.

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس افزود: بنا بود این طرح توسط شرکت شستا در دلفان اجرایی شود که علیرغم بازدید سرمایه گذار از محل اجرای طرح، به دلیل عوض شدن سیستم مدیریتی شستا ، این امر به تعویق افتاد.

وی با اشاره به برگزاری جلساتی با وزیر صمت در این رابطه، تصریح کرد: در جلسه ای که با حضور معاونین وزیر صمت، معاون وزیر نفت و مدیران هلدینگ غدیر برگزار شد به جمع بندی تامین خوراک از طریق پتروشیمی کرمانشاه در گام اول رسیدیم.

وی با اشاره به اعلام آمادگی شرکت شستا جهت سرمایه گذاری ۴۲ درصدی و همچنین اعلام آمادگی چند کارگروه بخش خصوصی برای راه اندازی این طرح در شهرستان دلفان، افزود: خوشبختانه وزیر صمت نیز درخصوص اعتبارات مورد نیاز و تامین مالی پروژه اعلام آمادگی کرده و این مهم جزو اولویت های شماره یک وزارت نفت خواهد بود تا طرح اقتصادی بزرگی که کل استان و شهرستان دلفان را تحت تاثیر قرار خواهد داد، به مرحله اجرا نزدیک شود.

ابراهیمی گفت: ایجاد شهرک صنعتی دلفان به ۱۵ سال پیش بر می گردد و تا سالهای گذشته از امکانات زیرساختی محروم بود که با تلاش های صورت گرفته توانستیم زیرساخت های آب، برق و گاز را برای شهرک ایجاد کنیم.

وی با اشاره به مهمترین مشکل شهرک صنعتی دلفان، گفت: این شهرک دارای یک جاده مستقیم برای اتصال به کریدور اصلی نیست و باید از جاده چندین روستا برای این امر استفاده کرد که همین مشکل باعث شده تاکنون چند سرمایه گذار بزرگ از سرمایه گذاری در این شهرک منصرف شوند.

ابراهیمی با اشاره به قول مساعد استاندار لرستان برای رفع این مشکل شهرک صنعتی دلفان و تامین اعتبار آن در سفر دوم رییس جمهور به لرستان، تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این است که بتوانیم جاده ای مستقیم و اصلی برای این شهرک ایجاد کنیم تا میل به سرمایه گذاری در این شهرک وسیع دلفان در سرمایه گذاران ایجاد شود.

با توجه به ظرفیت های مطلوب شهرستان دلفان در حوزه های صنعت، دامپروری و کشاورزی، توجه ویژه مسوولان به رفع مشکلات شهرک صنعتی می تواند گامی مهم در راستای رونق تولید و اشتغال در این شهرستان محروم اما پرظرفیت باشد.