بجنورد- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: مبارزه شیمیایی با بیماری سفیدک داخلی انگور در سطح ۲۱ هزار هکتار از تاکستان‌های این استان در قالب سه مرحله انجام شد.

محمد رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بیماری سفیدک داخلی انگور بیشتر در منطقه بدرانلوی بجنورد مشاهده می شود که تاکداران این خطه در سه مرحله بعد از هرس تاک ها، قبل و بعد از گل اقدام به سمپاشی می کنند.

وی با بیان اینکه این بیماری تابع اقلیم و بر اثر شرایط آب و هوایی باعث طغیان می‌شود تصریح کرد: خراسان شمالی امسال فروردین خنکی را سپری کرد و درجه رطوبت به نسبت سال های گذشته بیشتر بود و همین دما زمینه شیوع سفیدک را فراهم کرده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی افزود: تاکستان‌های مناطق گرم استان از جمله گرمه، جاجرم، اسفراین و بخشی از مانه و سملقان به علت شرایط آب و هوایی نیاز به سمپاشی ندارند.

وی عنوان کرد: اینک تمرکز بر روی دهستان بدرانلو قرار دارد چرا که شرایط از نظر آب و هوایی برای بروز سفیدک داخلی انگور بیشر مهیا است.

رضایی با بیان اینکه تاکنون از ناحیه بیماری سفیدک داخلی انگور خسارتی به تاکستان ها وارد نشده است افزود: این بیماری به صورت نهفته در تاک ها قرار دارد و اگر شرایط آب و هوایی مهیا شود احتمال بروز بیماری و خسارت وجود دارد.

وی باغ های رها شده را مشکل عمده شیوع سفیدک دانست و گفت: متاسفانه برخی از باغ ها که به مکانی برای استراحت و تفریح تبدیل شده اند زمینه شیوع این بیماری را فراهم می‌کند.

به گزارش ایرنا، سفیدک انگور یک بیماری قارچی بوده که در اثر حمله نوعی قارچ به وجود می‌آید و در صورتی که کنترل نشود بسیار خسارت بار است و درخت انگوری که به این بیماری آلوده شده، ضعیف و بی رمق شده و انگوری بی کیفیت تولید می‌کند که بازار خوبی برای فروش نخواهد داشت

آفت سفیدک داخلی در سال ۱۳۹۵ به ۴۰ درصد تاکستان‌های خراسان شمالی خسارت وارد کرد که این میزان خسارت ۸۱۰ میلیارد ریال برآورد شد.

سالانه ۱۸۵ هزار تن انگور در سطح ۱۸ هزار و ۵۲۰ هکتار استان تولید می شود که سهم آن در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه ۱۳ درصد است.

وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، استان خراسان شمالی را به یکی از قطب های مهم تولید انگور در کشور تبدیل کرده است؛ از کل انگور تولیدی حدود ۱۳ هزار تن به صورت تازه خوری و ۲۵ هزار تن فراوری و حدود ۹۰ هزار تن مازاد است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی زراعی و باغی و همچنین دامی تولید می‌شود.