به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه خبری النشره، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد که سودان در آستانه ورود به یک جنگ فراگیر داخلی است که ممکن است ثبات در کل منطقه را متزلزل کند.
گوترش این سخنان را پس از بمباران اخیر در شهر «ام درمان» در حومه غربی استان خارطوم بیان کرد که منجر به کشته شدن دست کم ۲۲ نفر و زخمی شدن دهها تن دیگر شد.
دبیرکل سازمان ملل در بیانیه ای که «فرحان حق» معاون سخنگوی وی منتشر کرد، گفته است که تداوم نبرد میان نیروهای مسلح در سودان، این کشور را در آستانه ورود به یک جنگ داخلی فراگیر که ممکن است ثبات در کل منطقه را به خطر اندازد، قرار می دهد.
گوتریش همچنین حمله هوایی به ام درمان را محکوم کرد.
رویترز در این باره گزارش داد که نشست چهارجانبه ایگاد (IGAD) با حضور روسای چهار کشور آفریقایی و تحریم نشست از سوی نمایندگان ارتش، در حالی در پایتخت اتیوپی برای بحث در مورد بحران سودان روز دوشنبه آغاز بکار کرده که نبردها در خارطوم ادامه دارد.
در همین حال ارتش سودان اعلام کرد که در برابر نیروهای پشتیبانی سریع در «کردوفان» شمالی دستاوردهایی داشته است.
در افتتاحیه این اجلاس، «آبی احمد» نخست وزیر اتیوپی از دو طرف درگیری در سودان خواست تا جنگ را متوقف کنند.
«ویلیام روتو» رئیس جمهور کنیا نیز خواستار آن شد که جنگ در سودان بدون هرگونه پیش شرط، متوقف شود تا رنج غیرنظامیان پایان داده شود.
این اولین نشستی است که گروه چهارجانبه IGAD در سطح سران کشورها برگزار می کند.
پیش از این منابع سودانی اعلام کرده بودند که ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در این نشست شرکت خواهند کرد، اما خبرنگار الجزیره در آدیس آبابا گفت که این اجلاس با تحریم آن از سوی هیات اعزامی ارتش سودان آغاز شد.
به گزارش ایرنا، درگیریهای مسلحانه در سودان از شنبه ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین ماه) میان ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان» و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به (حمیدتی) بر سر قدرت آغاز و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.
طی این مدت نبردهای گاه بسیار سنگین بین دو طرف جریان داشته که تاکنون موجب کشته شدن چند صد سودانی و آوارگی و ترک دیار حدود سه میلیون نفر دیگر شده است.
ارتش سودان مدعی یکپارچه کردن نیروهای نظامی این کشور برای رفتن به سمت تشکیل نهادهای دموکراتیک و واگذاری قدرت به دولتی غیرنظامی است، اما نیروهای پشتیبانی سریع مدعی است که ارتش سودان مانع تشکیل دولت غیرنظامی شده و روند دموکراتیک در این کشور را به خطر انداخته است.