ساوه - ایرنا - مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی گفت: اعتبارات نگهداری زیرساخت‌های تشکل‌های تعاون روستایی این استان در مقایسه با ۲ سال گذشته بیش حدود ۱۵ برابر رشد دارد.

به گزارش ایرنا، «محمدحسین بهاور» روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در اتحادیه تعاونی‌های روستایی ساوه، اظهار کرد: امسال به منظور تجهیز و تعمیر واحدهای انبار شهرستانی، دولت ۳۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص داده که نسبت به مجموع ۲ سال گذشته حدود ۱۵ برابر رشد دارد و انتظار است برای تقویت این امکانات، اعتبارات بیشتری تخصیص داده شود.

وی یادآور شد: این سازمان به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی عهده‌دار مسئولیت‌های مختلفی برای نقش آفرینی در تامین امنیت غذایی کشور است.

وی با اشاره به اینکه این سازمان در استان مرکزی قدمتی ۶۰ ساله دارد که پنج دهه آن به صورت مستقیم در روستا در سه بخش هدایتی، حمایتی و نظارتی فعالیت داشته است، افزود: هم اکنون ۱۸۲ تشکل فعال با ۱۴۰ هزار سهام‌دار در این استان در ۲ هزار ۸۴۰ روستای استان فعالیت می‌کنند.

بهاور گفت: این تعداد تشکل که به صورت شرکت‌های تعاونی فعالیت می‌کنند، شامل ۸۱ شرکت روستایی، ۵۶ شرکت کشاورزی، ۲۵ شرکت تولید و ۱۱ شرکت زنان روستایی است که در زمینه تامین مایحتاج کشاورزان در عرصه‌های مختلف است.

وی با اشاره به اینکه تامین زیرساخت‌های زنجیره کشاورزی از جمله اهداف این تشکل‌ها است، افزود: ۱۰ انبار شهرستانی به ظرفیت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن، ۱۲۰ باب انبارهای چند منظوره، ۷۳ باب فروشگاه مصرف به وسعت ۱۰ هزار متر مربع، سه دستگاه سیلوی ذخیره‌سازی غلات به ظرفیت ۲۹ هزار تن، ۲ واحد سردخانه پنج تنی، یک شرکت بسته بندی ۲۰ تن در روز، ۱۲ واحد صنایع تولید خوراک دام و طیور با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن، پنج مرکز جمع‌آوری شیر با ظرفیت ۵۰ تن در روز و ۲۷۳ دستگاه کمباین و تراکتور از جمله زیرساخت‌های موجود در تشکل‌های تعاونی روستایی استان مرکزی است.

تعاون روستایی به دنبال شکوه گذشته

مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی، با اشاره به سابقه موفق تعاونی‌های روستایی در بخش کشاورزی کشور گفت: بر اساس سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی و برنامه ششم توسعه تلاش می‌شود با آسیب شناسی و پیگیری برای تقویت این شرکت‌ها از منابع دولتی نقش آنها در توسعه بخش کشاورزی افزایش یابد.

بهاور خاطر نشان کرد: مقرر شده بود در برنامه ششم توسعه، شرکت‌های تعاونی ۲۵ درصد اقتصاد کشور را به دست بگیرند، اما این هدف تاکنون محقق نشده که انتظار است در برنامه هفتم توسعه این خلع با حمایت‌های همه جانبه بخش دولت و همکاری تشکل‌ها جبران شود.

پیش‌بینی افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی گندم

وی، با اشاره به عملکرد شرکت تعاونی روستایی استان مرکزی گفت: خرید تضمینی ۵۵ هزار و ۵۰۰ تن گندم به صورت مباشری، صادرات ۵۰ تن انواع محصولات باغی، فروش چهار هزار تن محصول در غرفه های دایمی و موقت به ارزش ۵۶۰ میلیارد ریال و توزیع ۵۰ میلیون لیتر سوخت، ۴۲ هزار تن کود شیمیایی، ۱۳ هزار تن بذر و ۴۰ هزار تن نهاده دامی از جمله این اقدامات این نهاد در سال گذشته بوده است.

مدیرکل تعاون روستایی استان مرکزی افزود: امسال نیز تا کنون ۲۰ هزار تن از ۵۵ هزار و ۶۰۰ تن خرید تضمینی گندم در این استان توسط مراکز خرید گندم زیرمجوعه این مدیریت محقق شده است.

بهاور گفت: تاکنون ۱۵ مورد از ۱۷ مرکز خرید تضمینی این استان فعال شده که پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت میزان خرید ۳۰ درصد افزایش یابد.