بوشهر - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به آغاز فصل تولید نشای سبزی و صیفی (گوجه‌فرنگی و فلفل) در گلخانه‌های استان بوشهر، عملیات ردیابی و پایش بیماری ویروسی چروکیدگی قهوه‌ای میوه گوجه فرنگی در دستور کار کارشناسان جهاد کشاورزی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، احمد سبحانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ویروس چروکیدگی قهوه‌ای به دلیل اینکه از طریق بذر آلوده و به صورت تماس بوته‌ها با همدیگر در مزرعه و یا با عملیات هرس در گلخانه می‌تواند انتقال پیدا کند؛ سرعت انتقال و انتشار آن سریع است.

وی افزود: علائم این بیماری در صورت شیوع در مزرعه یا گلخانه روی تمام اندام‌های گیاه شامل ساقه، برگ و به‌ویژه میوه دیده می‌شود و می‌تواند بازارپسندی محصول را در داخل کاهش دهد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: همچنین در صورت آلودگی محصول فلفل و گوجه فرنگی به این ویروس فرصت صادرات به کشورهای مقصد صادراتی از بین می‌رود، بنابراین رصد و پایش بیماری در بسترهای کشت و در زمان تولید نشا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سبحانی ادامه داد: با توجه به اینکه از آخر شهریور ۱۴۰۲، داشتن کد شناسه (QR code) شرط لازم برای صادرات محصولات کشاورزی است، گرفتن این کد منوط به عقد قرارداد متقاضی و مسئول فنی است، بنابراین به تولیدکنندگان و کشاورزان توصیه می‌شود هر چه سریع‌تر نسبت‌به ثبت‌نام در سامانه سماک برای اخذ گواهی ارتقا سلامت و کد شناسه اقدام کنند.