به گزارش ایرنا، احمد سبحانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ویروس چروکیدگی قهوهای به دلیل اینکه از طریق بذر آلوده و به صورت تماس بوتهها با همدیگر در مزرعه و یا با عملیات هرس در گلخانه میتواند انتقال پیدا کند؛ سرعت انتقال و انتشار آن سریع است.
وی افزود: علائم این بیماری در صورت شیوع در مزرعه یا گلخانه روی تمام اندامهای گیاه شامل ساقه، برگ و بهویژه میوه دیده میشود و میتواند بازارپسندی محصول را در داخل کاهش دهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: همچنین در صورت آلودگی محصول فلفل و گوجه فرنگی به این ویروس فرصت صادرات به کشورهای مقصد صادراتی از بین میرود، بنابراین رصد و پایش بیماری در بسترهای کشت و در زمان تولید نشا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سبحانی ادامه داد: با توجه به اینکه از آخر شهریور ۱۴۰۲، داشتن کد شناسه (QR code) شرط لازم برای صادرات محصولات کشاورزی است، گرفتن این کد منوط به عقد قرارداد متقاضی و مسئول فنی است، بنابراین به تولیدکنندگان و کشاورزان توصیه میشود هر چه سریعتر نسبتبه ثبتنام در سامانه سماک برای اخذ گواهی ارتقا سلامت و کد شناسه اقدام کنند.