شمیرانات - ایرنا - فرماندار شمیرانات برلزوم نهادینه‌سازی فرهنگ مهارت‌آموزی تاکید کرد و گفت: باید در مسیری که افراد را به دوری از مدرک‌گرایی و توجه به کسب مهارت، ایجاد کار و کسب درآمد سوق می‌دهد، حرکت کنیم.

به گزارش ایرنا، مجتبی ذاکریان روز چهارشنبهه در جلسه شورای مهارت شهرستان شمیرانات اظهار داشت: اقدامات موثر در راستای ارتقای سطح مهارت‌ها در بین آحاد جامعه، افزایش میل عمومی به مهارت‌آموزی و فاصله از مدرک‌گرایی که دستگاه‌های متعدد بویژه مراکز فنی و حرفه‌ای در این زمینه مسئولیت دارند، ضرورت دارد.

وی افزود: مهارت‌آموزی در سنین پائین در بسترهایی مثل مدارس، مساجد و فرهنگسراها، در تغییر ذائقه‌ای که نیازمند آن هستیم، موثرتر خواهد بود.

این مسئول خاطرنشان کرد: گزارش‌ها باید به نحوی ارائه شوند که امکان ارزیابی و سنجش وضعیت شهرستان در استان و کشور را فراهم سازند؛ هنچنین زمان جلسات باید صرف ارائه پیشنهادات کارشناسی و اجرایی مدیران شود.

رئیس شورای مهارت شمیرانات ادامه داد: در جلسات این شورا، بایستی تمرکز بر راهکارهای ایجاد آموزش‌های حرفه‌ای باشد؛ عوامل انگیزشی، بسترهای قانونی، تسهیلات و تعامل ادارات برای سوق دادن افراد به کسب مهارت و همچنین برنامه‌ریزی برای دوران پس از اتمام مهارت‌آموزی از جمله برپایی جشنواره‌ها و ایجاد رقابت سالم، اثرگذاری میدانی و کسب درآمد، مواردی هستند که در شورای مهارت باید مورد توجه و تبادل‌نظر قرار گیرد.

ذاکریان تاکید کرد: در مهارت‌آموزی نیز سیاست‌های حاکمیت و در مقیاس کوچک‌تر شهرستان نباید مغفول بماند، با توجه به این‌که در این شهرستان جوانان بسیاری در روستاها و بین قشر زحمت‌کش عشایر حضور دارند، برنامه‌ریزی در زمینه آموزش مهارت‌ها نیز باید طوری باشد که افراد با حفظ اصالت و افتخار به خود، با آگاهی و توانمندی بیش از پیش به فعالیت‌های مربوطه بپردازند.

وی بر ضرورت تقویت بین دستگاهی و افزایش تعامل مدیران تاکید کرد و گفت: در بسیازی از موارد شاهد موازی‌کاری‌هایی هستیم که می‌توان با کمترین ارتباط بین دستگاهی از آن‌ها جلوگیری کرد، همه ما (مدیران) یک مجموعه و دولت هستیم و اگر تعامل نداشته باشیم، مانع حرکت به سمت اهداف ترسیم شده می‌شویم و تمام تلاش‌ها بی‌نتیجه می‌ماند.

در این جلسه پس از ارائه گزارش روسای مراکز فنی و حرفه‌ای زعفرانیه و اقدسیه به عنوان دبیران جلسه در خصوص اقدامات سه ماهه ۱۴۰۲، در خصوص ترویج مهارت‌آموزی و تعامل فنی و حرفه‌ای با ادارات و زندان اوین بحث و تبادل نظر شد.

همچنین نیازسنجی و اعلام ظرفیت‌های مدارس سطح شمیرانات به مراکز فنی و حرفه‌ای در راستای طرح مدرسه تابستانه مهارت، معرفی اماکن و امکانات بهزیستی و کمیته امداد برای مهارت‌آموزی مددجویان تحت پوشش، نیازسنجی آموزش مهارتی روستائیان و بررسی پتانسیل روستاها از جمله نیروی انسانی مقیم با هدف توانمندسازی آن‌ها و جلوگیری از مهاجرت به شهرها، معرفی واحدهای صنفی داوطلب برای شرکت در طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار و ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی در مساجد و پایگاه‌های بسیج محلات به منظور تغییر ذائقه آموزشی مردم و ایجاد اشتیاق برای یادگیری به عنوان اهم تصمیمات این جلسه به تصویب رسید.

مراکز فنی و حرفه‌ای شمیرانات، تعامل با صنایع بزرگ به منظور بهره‌برداری از ظرفیت‌های بنگاه‌های اقتصادی و اصناف با رویکرد توسعه مهارت‌آموزی، افزایش کمی و کیفی مراکز بین کارگاهی، ایجاد شبکه ارتباطی موثر با انجمن‌های تخصصی بخش خصوصی (آموزشگاه‌های آزاد)، امکان ایجاد تعامل با دستگاه‌ها و نهادها برای توسعه مهارت‌های آموزشی، ترغیب و تشویق متقاضیان برای اخذ مجوز در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته را از اهم برنامه‌های راهبردی در راستای شعار سال و مهار تورم و رشد تولید، اعلام کردند.

شهرستان شمیرانات متشکل از چهار شهر شمیران (منطقه یک و شمال و شرق منطقه ۲ تهران)، لواسان، اوشان فشم میگون، شمشک دربندسر و ۳۶ روستا، با جمعیتی افزون بر ۶۰۰ هزار نفر در شمال و شمال شرقی پایتخت واقع است.